Verrassende ontknoping Zomeravondcompetitie

De laatste wedstrijd van de zomeravondcompetitie van Hsv Kennemerland werd gevist in het Noord Hollandskanaal bij Akersloot. De weersomstandigheden waren uitstekend, iedereen was op tijd aanwezig, stroompje in het water, alle vissers van goede zin dat beloofde een mooie avond te worden. Tijdens deze wedstrijd zou de ontknoping vallen van de zomeravondcompetitie.

De grootste kanshebster was Hendrikje Sikma. Met slechts 6 punten kon zij de eerste vrouwelijke winnaar van deze competitie worden. Ook uitstekende papieren voor Sjaak Veldt  met slechts een puntje meer, met twee punten meer Peter Krijgsman die een mooi gewicht heeft staan, dan Nico Schouws ook 8 punten maar het minste gewicht en ook nog Tom Moolevliet en Gerard Vosse met weer een puntje meer. Waarbij normaliter Tom, Gerard en Nico slechts een theoretische kans hebben maar dat is ook een kans. Genoeg om voor te vissen deze avond. 

Om half zeven klonk het startsignaal en vlogen de korven richting de overzijde en werd er aardig geplompt. Na het succes van vorige week had Sjaak Veldt opnieuw voor de stok gekozen. Zijn buurman Hidde Hoekstra op staart gokte volledig op de feeder.  In vak B zaten liefst vier titelkandidaten in de persoon van  Sjaak Veldt, Peter Krijgsman, Nico Schouws en Gerard Vosse. Beide andere titelkandidaten Hendrikje Sikma en Tom Moolevliet zaten in vak A. Vanaf start werd er snel door vrijwel elke visser vis gevangen, al namen de beten na een uur helaas flink af. Nico Schouws was van plan de stok te pakken maar gezien zijn stek paste hij de plannen aan. Net als zijn dorpsgenoot Gerrit Tuuin vaak doet, koos Nico verrassend om te feederen op 22 meter zo’n beetje in het midden van het kanaal. En je hebt weleens van die avonden dat een gokje goed uitvalt en daar leek het vanavond ook op.Om half negen  passeerde een forse zandschuit zodat het opnieuw zaak was te vis te lokken. Dat ging bij Jean Chagineu vrij vlot na de boot verdween platte na platte in zijn net, bij anderen duurde dat weer lange. Op kop zat Cor Martens , een k,, stek volgens Cor. Toch ving ook Cor zijn visjes maar dat bleef inderdaad achter bij de rest. Hetzelfde gold voor de staartek waar Hidde Hoekstra de vis ook niet op gang kreeg. Waar Peter Krijgsman en Dolf Rijs een droom start beleefde vielen zij gedurende de wedstrijd wat terug. Nico Schouws waagde zich ook aan de overzijde maar wat van de kant gezien hij al bij het ingooien vast kwam te zitten. Geen juiste keus; de vis lag juist tegen de overzijde. Die keus van Willem van Tol was wel goed maar ook hij verspeelde materiaal door vast te zitten. Na drie uur was het eindsignaal en kon de uitslag worden opgemaakt.

In vak B bleek de dagwinnaar te zitten in de persoon van Nico Schouws, de weeegschaal sloeg uit naar 11 kilo.  Nico werd op de voet gevolgd door Willem van Tol met 10 kilo. Keurig derde werd Sjaak Veldt met ruim 9 kilo. In vak B wist Jean Chagineu het vak te winnen met bijna 10 kilo. Tweede eindigde Dolf Rijs met een dikke 8 kilo. Ben van tol greep verrassend de derde plaats met bijna 6 kilo. Het was een sportieve strijd, heerlijk weer en wisselende vangsten, het rekenen kon beginnen. 


Eindstand zomeravond competitie ( Aftrek twee slechtste resultaten)

Na het door rekenen van de uitslag bleek Nico Schouws verrassend de winnaar van de zomeravondcompetitie. Na al eerder deze competitie boven aan te hebben gestaan, kwamen er twee afschrijvers maar zijn gok afstand deze laatste wedstrijd bezorgt hem de overwinning. Het zijn van die avonden dat alles meezit, dat gold voor Nico al zijn tegenstanders  visten net die uitslag zodat het voor hem goed uitkwam. 

Zo viste koploopster Hendrikje een viertje wat net een puntje teveel was, het zelfde gold voor Sjaak Veldt en Peter Krijgsman.  De tweede plaats werd uiteindelijk opgeëist door Hendrikje Sikma die daarmee een keurige zomeravondcompetitie heeft gevist. Zij startte pas in wedstrijd 2 en dan tweede algemeen eindigen in je eerste avondcompetitie is een heel knappe prestatie.  Op de derde plek eindigt Sjaak Veldt  ook knap wetende dat hij twee wedstrijden heeft gemist dus elk resultaat telde. De vierde plek was voor Jean Chagineu die elke wedstrijd beter in vorm kwam. Vijfde eindigde Peter Krijgsman. We kijken terug op een gezellige, sportieve en uiterst geslaagde zomeravondcompetitie. De verenging van de vistijd naar drie uur zorgde ervoor dat stokvissers vaak bovenaan of hoog in het klassement eindigde. Waar we bij de praatvond bang waren voor te kort deelnemers viel dat reuze mee. 

Achteraf een goede keus de zomeravond competitie wel te laten doorgaan. We hopen alle deelnemers in 2024 weer te mogen betgroeten, liefhebbers die nu thuis blijven pak ook je kans en sluit je bij ons. Voor nu iedereen hartstikke bedankt voor deelname en tot komende zondag bij de vijfde wedstrijd van de zomercompetitie.Terug

30-06-2023
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
blank
http://www.jvbaits.nl
blank