Mooie vangsten tweede Zomeravondcompetitie

Woensdagavond 24 mei werd de 2e zomeravondwedstrijd van Hsv Kennemerland gevist in het Noordhollandskanaal  bij Oostgraftdijk. Door velerlei oponthoud was ik zelf aan de late kant voor het uitzetten van het parcours. Snel aan de slag maar dan de wet van Murphy, we zijn klaar en stek tien blijken we vergeten. Opschuiven is niet mogelijk want de laatste stek staat eigenlijk al naar gevoel te dicht bij een aanwezige baggerboot. Er zit niet anders op na stek alles een stek meer naar links. Daardoor was kwart voor zes helaas niet haalbaar, loten naar de waterkant en gaan met die banaan. Gelukkig waren op twee na alle stekken zondag al keurig geknipt.  Toch iedereen half zeven gereed, petje af daarvoor en starten.De wedstrijden zijn dit jaar verlengd van 2,5 naar 3 uur dat was te zien, opmerkelijk veel meer vaste stokken waren gereed gemaakt in vergelijking met andere jaren.  Verheugd waren we met de komst van Hendrikje Sikma, zij lootte gelijk de staartstek maar daar was ook de baggerboot actief. Van zondag had Hendrikje wat recht te zetten, ze oogde uiterst gedreven maar de eerste drie kwartier was het stil op haar stek op het geplons van de baggerboot na.  Op kop zat de zich dit seizoen uiterst goed presterende Tom Moolvliet, dat kon wat worden. Liefst vier vissers met de stok in vak A, en twee in vak B. Zeker bij aanvang bleek de vis aan de overzijde actief en werd met de feeder menig vis gehaakt. In vak A schoot Sjaak Veldt uit de startblokken, brasem na brasem werd geland, ook Sjaak had na zondag wat goed te maken. Wat kan het op die momenten heerlijk zijn om de woensdagavond competitie mee te vissen zodat je een eventueel slecht gevoel direct weer kan omzetten in wat positiefs.

Naarmate de wedstrijd vorderde werd duidelijk dat je als visser alles uit de kast moest halen om de vis tot bijten te verleiden. Het weer werd alsmaar beter, zodat het zeer aangenaam vertoeven was aan de waterkant. Om  half tien klonk het eindsignaal en konden de weegploegen op pad. In vak A had Tom Moolevliet uitgehaald met bijna 14 kilo wist hij zowel zijn vak als de wedstrijd te winnen. Tweede met 10 kilo werd Sjaak Veldt en Cor Martens werd met de helft daarvan derde. In vak B wist Hendrikje Sikma de vis echt te vinden met een prima vangt van ruim 10 kilo ging de vakwinst naar haar. Een erg mooie start van de zomeravond en het slechte gevoel van zondag weg.

Het is duidelijk met de feeder moet een ieder aan de bak om Hendrikje te kunnen stoppen. De tweede plaats met bijna 8 kilo was voor Peter Krijgsman en Jean Chagineu legde beslag op de derde plaats. Voor de eerste en één na laatste per vak waren er waardebonnen. We kijken terug op een gezellige wedstrijd, mooie vangsten en heerlijk weer.

 

VAK A

       

1

Tom

Moolevliet

A

13.805

Gram

2

Sjaak

Veldt

A

10.180

Gram

3

Cor

Martens

A

5.110

Gram

 

 

VAK B

       

1

Hendrikje

Sikma

B

10.498

Gram

2

Peter

Krijgsman

B

7.528

Gram

3

Jéan

Chaigneau

B

5.937

Gram

 

 Terug

26-05-2023
http://www.jvbaits.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank