Wisselende vangsten aan Kanaal Alkmaar Kolhorn

De derde zomerwedstrijd van HSV Kennemerland is traditiegetrouw een dobberwedstrijd. De planning was het kanaal Alkmaar-Kolhorn maar was dat wel zo goed plan gezien te verwachten scheepvaart, na stemming binnen de commissie werd besloten naar aan ander water uit te wijken. Dit werd het Noordhollandskanaal nabij Oostgraftdijk waar de wind achter in het ruggetje stond. Loten en uur voorbereiding om de stok en eventueel match of bolo klaar te zetten. De laatste twee werden niet in stelling gebracht iedere visser koos vertrouwd voor de stok maar wel de een ver en de ander wat dichterbij. In mijn ooghoeken zag ik dat Theo Breedijk ook zijn feeder had opgetuigd. Theo maar even geattendeerd dat het vandaag een dobber wedstrijd betrof.Om half acht klonk het startsignaal en vrijwel gelijk waren er vissers die de nul wisten weg te werken. Zelf moest ik vrij lang wachten op het eerste teken Van leven, mij buurman Clive Hill had er ondertussen al zeker 5 in het netje. Op de staartstek zat gert Lute heerlijk te vissen na 1,5 uur wist hij al diverse platte te landen. Op kop deed Jan van de Ham zijn uiterste best en dat resulteerde ook in enkele brasems. Precies midden in het parcours zat Cor Martens  die naarmate de wedstrijd vorderde het tempo er steeds beter in kreeg. Na het knippen van pieren werd het feest alleen maar groter. De keus van knippen had Clive Hill al gelijk bij aanvang gemaakt, hetgeen zeker onderdeel was van zijn uitstekende vangst vandaag. Vissend met een grammetje wisselend tussen de dertien en twaalf meter zat er een mooi tempo in bij Clive tot aan het eind van de wedstrijd.

Er stond bij aanvang van de wedstrijd een mooi stroompje die vrijwel wegviel in het tweede deel van de wedstrijd. Terugschakelen naar een licht pennetje bracht op dat moment vis. Er waren een aantal uitschieters maar de meeste vissers wisten aardig wat te vangen. Na 4 uur klonk het eindsignaal en gingen de weegploegen op pad. Het was goed te constateren dat Bert Jansen even kwam kijken en vooruitgang boekt, we hopen dat hij er volgende wedstrijd weer bij is.

In vak A zat vandaag de overal winnaar in de persoon van Clive Hill met bijna 18 kilo was hij iedereen de baas. De enige die nog enigszins kon volgen was Cor Martens die met bijna 14 kilo tweede werd. Een heel stuk daar achter eindigde Nico Schouws met 8 kilo.
In vak B ging de vakwinst naar Tom Moolevliet,  met ruim 9 kilo die zich elke wedstrijd beter gaat manifesteren.  Tweede eindigde Bert Groot en de derde plek was voor Gert Lute.
Er waren weer prijzen voor de eerste en een na laatste van elk vak. Het was een gezellige en sportieve wedstrijd onder koudere  weersomstandigheden dan er waren voorspeld. . Spreekt dit je aan sluit je de volgende wedstrijd bij ons aan, dat is op zondag 21 mei 2023, je bent van harte welkom. Meer info even een mailtje naar hsvkennemerland@hotmail.com.

 

Uitslag 3e wedstrijd

VAK A

       

1

Clive

Hill

17.215

gram

2

Cor

Martens

13.950

gram

3

Nico

Schouws

8.337

gram

 

VAK B

       

1

Tom

Mololevliet

9.471

gram

2

Bert

Groot

7.745

gram

3

Gert

Lute

7.556

gram

 

Na drie wedstrijden begint een begin van een klassement zicht e vormen.  In de A-Klasse gaat Cor Martens ruim aan de leiding. Hoewel de competitie nog lang duurt staan Theo Breedijk en Juan Cabrera in de degradatiezonde. Theo is dat de laatste jaren wel gewend en weet zich steeds weer te redden.  Juan Cabrera moet zijn draai in de A-klasse nog vinden maar we kunnen er van uitgaan dat hij er alles aan gaat doen om snel uit de onderste regionen te verdwijnen. De derde degradatie kandidaat is Simon van der Kolk maar die schittert al drie wedstrijden door Afwezigheid dus dan is de onderste plaats niet verwonderlijk.

Tuusentand A-klasse na die wedstrijden minus slechtste resultaat

1

Cor

Martens

3

Klassementpunten

32707

gram

2

Sjaak

Veldt

6

Klassementpunten

24405

gram

3

Nico

Schouws

6

Klassementpunten

23494

gram

 

In de B-klasse gaat William de Vries riant aan de leiding maar ook Hendrikje Sikma staat er uitstekend voor.

Tuusentand B-klasse na die wedstrijden minus slechtste resultaat

1

William de

Vries

3

Klassementspunten

31210

Gram

2

Hendrikje

Sikma

5

Klassementspunten

29619

Gram

3

Hendrik

Delbrugge

6

Klassementspunten

17383

Gram

 

Voor het verenigingskampioenschap gaat Cor Martens aan de leiding met slechts 3 punten evenveel als William de Vries maar Cor heeft een beter gewicht. Kort daarop staan drie vissers met slecht 4 punten waaronder onze dame Hendrikje Sikma. Het beloofd spannend te worden dit jaar. Voor Hendrikje de uitdaging om de eerste dame te worden die zich verenigingskampioen mag noemen, of de heren dat laten gebeuren zien we de komende wedstrijden.

Tuusentand Verenigingskampioenschap na die wedstrijden minus slechtste resultaat

1

Cor

Martens

3

Klassementspunten

32707

gram

2

William de

Vries

3

Klassementspunten

31210

gram

3

Hendrikje

Sikma

4

Klassementspunten

29619

gram

4

Sjaak

Veldt

4

Klassementspunten

24405

gram

5

Tom

Mololevliet

4

Klassementspunten

20021

gram

 Terug

22-05-2023
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank