2e wedstrijd Zomercompetitie Hsv Kennemerland

 

Zondag 7 mei werd de tweede wedstrijd van de Zomercompetitie gevist in het Noord-Hollandskanaal bij Akersloot. Een speciaal welkom voor Hidde Hoekstra die na een periode van ziekte weer aansloot. Loten en gaan met die banaan. Om half acht startsignaal en vrijwel gelijk zag je hengels krommen dat is prachtig om te zien. Er werd lustig op losgeknipt in de piertjes, de vis reageerde daar fantastisch op en kwam bij de knippers helemaal los. Zelf was ik achteraf te zien te bescheiden geweest, weer een les voor de volgende keer.In vak B zat William de Vries echt te genieten met de vaste stok en in een mooi tempo werd vis na vis geland. Hetzelfde gold voor Cor Martens in vak B die ook heerlijk zat te halen. In vak A was Jean Chagineu echt op dreef op één stek van de kop wist hij met de feeder beste platte te landen. Er moest zelfs een tweede net bijgezet worden. Zijn buurvrouw Hendrikje Sikma zag je genieten, ook bij haar platte na platte met de feeder. In beide vakken werd er vrijwel door elke visser best vis gevangen of het nu was met stok of feeder, beide brachten goed vis.

Na vier uur gaan de weegploegen op pad. In vak A weet Jean Chagineu zowel zijn vak, de A-Klasse als de wedstrijd te winnen met 24 kilo. Keurig tweede eindigde Hendrikje Sikma die de smaak echt te pakken heeft met ruim 17 kilo. Met slechts 16 gram verschil eindigt Ton van de Nieuwboer als derde. In vak B ging de winst naar de zeer sterk vissende William de Vries met ruim 14,5 kilo. Keurig tweede eindigde Cor Martens en de derde plaats was er voor Hendrik Delbrugge.

Over het hele parcours werd uitstekend vis gevangen dit kwam overeen met veel viswedstrijden deze zondag waarbij de vis goed op dreef was. Een negatieve uitzondering daarop waren de vangsten bij de topcompetitie van sportvisserij Nederland. Het was die organisatie gelukt een water te vinden waar het schrapen was voor een visje, toch zonde te weten dat er vele wateren zijn waar rond deze tijd van het jaar geweldig vis is valt te vangen.

VAK A

1 Jean Chagineu 24.080 gram

2 Hendrikje Sikma 17.530 gram

3 Ton van de Nieuwboer 17.514 gram


Vak B

1 William de Vries 14.567 gram

2 Cor Martens 13.204 gram

3 Sjaak Veldt 11.681 gram


Kijken we per klasse dan ging de winst vandaag in de A-klasse naar Hidde Hoekstra, die hiermee een sterke rentree maakt. Tweede Cor Martens en derde werd Sjaak Veldt. In de B-klasse was de winst voor Jean Chaginue, tweede werd William de Vries en derde Hendrikje Sikma.

Er waren weer prijzen voor de eerste en een na laatste van elk vak. Het was een gezellige en sportieve wedstrijd onder uitstekende weersomstandigheden. Spreekt dit je aan sluit je de volgende wedstrijd bij ons aan, dat is op zondag 21 mei 2023, je bent van harte welkom.
Meer info even een mailtje naar hsvkennemerland@hotmail.com


A-Klasse

1 Hidde Hoekstra 13.614 gram

2 Cor Martens 13.204 gram

3 Sjaak Veldt 11.681 gram


B-KLasse

1 Jean Chagineu 24.080 gram vak A

2 William de Vries 14.567 gram vak B

3 Hendrikje Sikma 17.530 gram vak A

In de tussenstanden zie we een vertrouwd lijstje voor de A-klasse. Voor de B-klasse is het verrassend nieuwkomer William de Vries die aan de leiding gaat maar ook de tweede plaats van Hendrikje Sikma is opvallend. Mocht Hendrikje Sikma dit kunnen door zetten zal er voor het eerst sinds jaren weer een dame zich gaan meten met de heren in de A-klasse. Die kunnen hun borst nat maken want zoals Hendrikje momenteel vist valt zij nauwelijks te verslaan.

Tussenstand A-Klasse

1 Cor Martens 3 Klassement punten 31.961 gram

2 Sjaak Veldt 6 Klassementpunten 24.405 gram

3 Nico Schouws 7 Klassement punten 22.985 gram

Tussenstand B-Klasse

1 William de Vries 3 Klassementspunten 31.210 Gram

2 Hendrikje Sikma 5 Klassementspunten 29.619 Gram

3 Hendrik Delbrugge 7 Klassementspunten 21.130 Gram

Voor het verenigingskampioenschap gaat Cor Martens aan de leiding, gevolgd door William de Vries en kort daarop Hendrikje Sikma. Vermeldenswaardig is het te noemen dat er nog nimmer een dame verenigingskampioen is geworden. Het is nog een lange weg te gaan maar de eerste slag is gezet door Hendrikje.

Tussenstand verenigings kampioenschapkampioenschap

1 Cor Martens 3 Klassementspunten 31.961 gram

2 William de Vries 3 Klassementspunten 31.210 gram

3 Hendrikje Sikma 4 Klassementspunten 29.619 gram

 

 Terug

08-05-2023
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
blank