Laatste winterwedstrijd Hsv Kennemerland zit er weer op.

De laatste winterwedstrijd van 2022 werd gevist in het Noordhollandskanaal te Akersloot. Droog, beetje zijwind, wat  frisjes maar ook flink wat zon waren kenmerken van deze laatste wedstrijd. Na de loting ruim uur om alles keurig klaar te zetten, waarbij direct opviel erg veel vaste stokken. Om 8 9 uur klonk het aanvangsignaal en werd er geplompt, gecupt en met korven groot en klein een start gemaakt met deze wedstrijd. Helaas was er weinig stroming maar ook de nachtvorst afgelopen week zou de visvangst weleens roet in het eten kunnen gooien.Vorige week waren de vangsten aan dit stuk kanaal nog super maar dat zegt helaas niets. Op kop zat Sjaak Veldt die alles uit de kast haalde maar de vis niet kon vinden. Terwijl de stek bij de koppel van Fokke nog goed was voor de vakwinst. Op stek 2 net naast de uitloop deed Cor Martens zijn uiterste best maar ook bij hem uiterst moeizaam. Dat gold minder voor de dit jaar uitstekend presterende Juan Caberra  op stek 3 kon hij diverse baarzen tot aanbijten verleiden. In dat zelfde vak wist ook Peter Krijgsman de baars goed te vinden. In het andere vak leek het ook al meer op een baarswedstrijd, want enkel baarzen lieten zich tot aanbijten verleiden. Het was Ton van de Nieuwboer net naast de staartstek die er meerdere wist te vangen met op slag van tijd een flinke bonusbaars. Op staart probeerde Daan van der Venne kort met de stok, lang met de stok en met de feeder maar het was echt schrapen.In de loop van de ochtend werd het steeds aangenamer de zon liet zich steeds vaker zien. Er zat nauwelijks stroom in het water hetgeen de vangst geen goed deed. Met een flinke grinza net voor het einde van de wedstrijd verdween ook de laatste kans op nog een bonusvis. De weegploegen hadden vandaag een makkie.

In vak A ging de winst verrassend naar Peter Krijgsman. Die met zijn vangst ook de wedstrijd wist te winnen. , gevolgd door Juan Cabrera met een mooie tweede plaats en de derde werd opnieuw Gerard Oost.

In vak B ging de winst naar Ton van de Nieuwboer, tweede werd Arie van den Burg en derde Nico Schouws. We kijken terug op een heerlijke visochtend waarbij het gemis van vis toch wel een domper was. Opvallend was dat op een voorntje en een zwartbekgrondeltje na , alle gevangen vis bestond uit baars.Tussenstand Wintercompetitie na drie wedstrijden.

Bijna de helft van de wintercompetitie zit er weer op en het is verrassend Ton van de Nieuwboer die het jaar uitgaat als de koploper van de wintercompetitie. De doorbraak van Juan Cabrera dit jaar is een feit, in de wintercompetitie staat hij trots op de tweede plaats. Na zijn overwinning afgelopen jaar in de B-klasse weet hij deze lijn keurig door te zetten. De derde plaats is voor Arie van den Burg, die de weg omhoog heeft gevonden.

Alle drie koplopers is het niet eerder gelukt de wintercompetitie te winnen, prachtig om te zien hoe zij nu de wintercompetitie domineren. Vierde staat Tom Moolevliet en vijfde Theo Breedijk. Theo is de eerste visser waarvan de laatste jaren een plek in de top drie bijna een zekerheitje is. Met nog 4 wedstrijden kan er nog van alles gebeuren, maar de eerste klap is een daalder waard. En zie deze heren die alle verkeren in uitstekende vorm er nog maar eens af te vissen. 

Namens Hsv Kennemerland wensen wij alle vissers en hun aanhang heel fijne feestdagen en een voorspoedig, visrijk maar boven alles een heel gezond 2023.Terug

12-12-2022
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
blank