Moeilijke visserij bij de Jan Beentjeswedstrijd van Hsv Kennemerland

(Ingezonden) Zondag 23 oktober 2022 werd de Jan Beentjeswedstrijd gevist aan het Noordhollandskanaal bij Oostgraftdijk. De lotnummers zaten vandaag in een zakje gezamenlijk met een heerlijk verse gevulde koek. Dat werd door elke visser zeer gewaardeerd.  We mochten twee proefvissers verwelkomen, Gerard Vosse en Perry Spronk die het eens wilde proberen bij ons. We hopen natuurlijk dat het hen bevallen is en ze komende wintercompetitie met ons meevissen. Ze zijn van harte welkom. Na loting ruim uur opzet tijd genoeg om ook even bij te kletsen en een bakkie te doen.

Om kwart voor 9 start van de wedstrijd. Veel vissers kozen voor de feeder op wisselende afstanden in het kanaal en een aantal vissers had ook de stok opgebouwd. Gelijk na de start werden al de eerste vissen gevangen, variërend van klein spul tot al enkele brasems. De weersomstandigheden waren uitstekend, licht windje, heerlijk temperatuurtje dat maakt vissen aangenaam.  Met twee A-vissers een op de kop en een ander op staart is de kans groot dat beide die gaan verzilveren en wil de rest dat natuurlijk voorkomen.

Op kop schiet Bert groot uit de start blokken en in vergelijking met de rest van vak A zit Bert heerlijk te vangen. Op staart zit Theo Breedijk die met de vaste stok met een pracht tempo vis na vis weet te landen met een tien meter stokje. Voor de overigen was het vooral zoeken, uitproberen, visje maar weer stil en maar weer wat proberen. Zo werd er door de meeste deelnemers toch regelmatig een visje gevangen.

Na anderhalf uur kwam er een cacaoboot van Gerkens voorbij die normaliter door de Zaan gaan. En kort daarna opnieuw een. Dit heeft te maken dat de Zaanbrug eruit ligt en de boten een omweg moeten maken. Voor de meeste vissers waaronder ikzelf was dat het einde van vangen. De meeste konden proberen wat ze wilde maar de vis tot aanbijten verleiden bleek een ware kunst. Dat gold niet voor Theo Breedijk die lustig door ging met vangen. Hetzelfde deed zijn buurman Ruud Schoorl maar zijn visje waar een paar slagen kleiner. Ook Cor Martens liet zich door de boten niet van de war brengen en ving in het midden van het kanaal gewoon door.

Zelf  had ik alle tijd om een bakkie te doen, zo vaak zelfs dat mijn thermosfles op een gegeven moment helemaal leeg was. De gevulde koek verorbert maar vangen ho maar. Wel zag ik dat mijn buurman Arie van de Burg tegen het einde de vis weer had gevonden. Knap van Arie maar voor de meeste was het na de boot sprokkelen of helemaal geen beet meer. 

Het eindsignaal kwam voor de niet vangers als een verlossing. Beide weegploegen gingen op pad. Het A-vak werd zoals verwacht gewonnen door het Kopnummer, Bert Groot was met bijna 5,5 kilo en 18 stuks de rest in dat vak ver voor. In vak B zat op de staartstek de totaal winnaar en winnaar van de Jan Beentjeswedstrijd in de persoon van Theo Breedijk. Liefst 53 vissen en bijna 9 kilo bleef hij op Cor Martens na de rest van het vak ruim voor. Cor kon nog enigszins aanhaken met ruim 7,5 kilo en 17 stuks.

We kijken terug op een sportieve en gezellige wedstrijd.  Na afloop was er voor alle deelnemers een prijs, hetgeen keurig was verzorgd door Sjaak Veldt. Bedankt daarvoor Sjaak.

Einduitslag Jan Beentjeswedstrijd 2022

1.       Theo Breedijk                   53 stuks               8.725 gram         140 punten (Vak B)

2.       Bert Groot                         19 stuks               5.493 gram           73 punten (Vak A)

3.       Cor Martens                      17 stuks               7.663 gram           93 punten (Vak B)

4.       Sjaak Veldt                           8 stuks               3.610 gram           44 punten (Vak A)

5.       Nico Schouws                   12 stuks               6.463 gram           76 punten (Vak B)

6.       Juan Cabrera                        6 stuks              3.072 gram           36 punten (Vak A)

7.       Arie van de Burg              16 stuks               5.937 gram           75 punten (Vak B)

8.       Toon Colonello                   5 stuks               2.989 gram           34 punten (Vak A)

9.       Michiel Kraay                    16 stuks               5.209 gram           68 punten (Vak B)

10.   Daan van der Venne        7 stuks               1.286 gram           19 punten (Vak A)

11.   Dolf Rijs                               15 stuks               5.301 gram           68 punten (Vak B)

12.   Gerad Oost                          6 stuks               1.349 gram           19 punten (Vak A)

13.   Ruud Schoorl                     28 stuks               3.842 gram           66 punten (Vak B)

14.   Perry Spronk                         4 stuks              1.510 gram           19 punten (Vak A)

15.   Gerard Vosse                       7 stuks              2.806 gram           35 punten (Vak B)

16.   Jean Chagineu                     3 stuks                  714 gram          73 punten (Vak A)

17.   Jan van de Ham                                   4 stuks                  407 gram           8 punten (Vak  A)

Trekt vereniging vissen je aan, doe dan komende wintercompetitie met ons mee.
Vanaf zondag 21 november starten we met de wintercompetitie. Aarzel niet en vis lekker mee, de wedstrijdcommissie van Hsv Kennemerland heeft zijn uiterste best gedaan om mooie visstekken te reserveren. Zoals gebruikelijk vissen we in de winter hoofdzakelijk in het visrijke Noordhollandskanaal.

Dus twijfel niet en besluit de  wintercompetitie lekker mee te vissen bij de Hsv Kennemerland. Leuke wedstrijden, gezellige sfeer, vaak mooie vangsten en bedenk samen vissen is altijd leuker dan alleen. En besluit je mee te vissen met een lidmaatschap voor 2023 mag je de rest van 2022 gratis met ons meedoen. Interesse om met ons mee te vissen mail naar hsvkennemerland@hotmail.com

 Terug

23-10-2022
http://www.fishcresta.eu
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank