Vis werkt niet mee vijfde wedstrijd zomercompetitie

De vijfde wedstrijd van de zomercompetitie van Hsv Kennemerland  werd op zondag 12 juni georganiseerd in het Noordhollands Kanaal te Alkmaar. Loten, ruim de tijd om op te zetten, een bakkie te doen en bij te kletsen. Stralend zonnetje, windje in de rug we waren er klaar voor om uit te halen. Waar de een koos voor de stok gaf de ander de voorkeur aan de feeder. Zelf werd ik gekweld door flinke rugpijn zodat ik de stok maar in de auto liet. Om half 8 toeter en starten. Het was erg stil bij de feederaars terwijl met de stok al her en der de eerste vissen werden gevangen. Tegen de overzijde aan viel totaal geen beet te krijgen, het werd al snel duidelijk voor de feederaars zou het een lange zit worden.Technisch vissen, dunne lijnen, kleine haken werk voor de echte stok specialisten. Zo’n specialist is Simon van der Kolk bij uitstek en als een van de weinigen wist hij regelmatig kleine vis te vangen. Maar het is nog altijd zo dat veel kleintjes brengen ook gewicht in de schaal. Op kop ving Jan van de Ham wel vis, kleine voorn maar echt wegen deed dat niet. Op staart waren we blij dat we Toon Colonello weer konden verwelkomen. Het vissen op gewicht was wennen voor Toon maar ongetwijfeld pakt hij het weer snel op. Gert Lute eveneens in de ziekenboeg kwam even buurten en wellicht zien we hem hopelijk spoedig weer bij ons aansluiten. Het mooie weer maakte het aantrekkelijk aan de waterkant het was daarom extra jammer dat vis niet van plan was mee te werken.Een stroompje richting Akersloot is vaak al een teken dat de vis minder aast. Om een of andere manier zijn de vangsten in dit stuk kanaal veel beter met de stroom richting Alkmaar. Na 4 uur kwam voor menig visser het eindsignaal als een ware verlossing. De weegploegen gaan op pad. In vak A weet Gerard Oost mede door de vangst van een grote baars de vakwinst op te eisen. Nico Schouws wordt tweede door een klein brasempje, dat heeft niets met vissen te maken maar is puur mazzel. Juan Cabrera weet opnieuw in de top drie te vissen vandaag.

In vak B zit de overall winnaar van vandaag in de persoon van Simon van der Kolk, met drie kilo is hij iedereen de baas. De juiste keus vandaag was de vaste stok, dat is overduidelijk. Tweede eindigt Tom Moolevliet en derde Bert Groot. Na afloop waren er VVV/bonnen voor de eerste en een na laatste van beide vakken. We kijken terug op een heel fijne, zonnige visochtend, volop gezelligheid en sporadisch een visje.

 

Vak A

     

1

Gerard

Oost

1.061

gram

2

Nico

Schouws

888

gram

3

Juan

Cabrera

522

gram

 

 

Vak B

     

1

Simon van der

Kolk

3.000

gram

2

Tom

Moolevliet

2.300

gram

3

Jean

Chagineu

1.848

gram

 

Na vijf wedstrijden staat het klassement steeds steviger. Zonder aftrek wedstrijden blijft de leiding in handen van Juan Cabrera maar na vijf wedstrijden brengen we een aftrek wedstrijd in mindering. Dan is het Simon van der Kolk die de nieuwe klassement aanvoerder wordt, op de voet gevolgd door Jean Chagineu op de tweede plaats en Juan Cabrera op plek drie.

Tussenstand verenigingskampioen 2022 (Na aftrek slechtste resultaat)

1

Simon van der

Kolk

8

Kl.pnt

36242

Gram

2

Jean

Chagineu

9

Kl.pnt

34971

Gram

3

Juan

Cabrera

9

Kl.pnt

32109

Gram

 

Tussenstand A Klasse 2022 (Na aftrek slechtste resultaat)

1

Bert

Groot

6

Kl.pnt

29698

Gram

2

Nico

Schouws

9

Kl.pnt

29183

Gram

3

Sjaak

Veldt

12

Kl.pnt

28065

Gram

 

Tussenstand B Klasse 2022 (Na aftrek slechtste resultaat)

1

Simon van der

Kolk

10

Pnt

36242

Gram

2

Juan

Cabrera

11

Pnt

32109

Gram

3

Jean

Chagineu

12

Pnt

34971

Gram

 Terug

13-06-2022
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank