Jean Chaigneau toont vorm en klasse en slaat toe.

De vijfde wedstrijd van de zomercompetitie werd gevist in het Noordhollands Kanaal bij Akersloot. Na de loting ruim de tijd alles op te zetten en even bakkie te doen en bij te kletsen. De omstandigheden waren uitstekend, windje bijna in de rug, stroompje en droog na bijna de hele dag regen.

Om 19.00 uur vliegen de korven richting overzijde variërend van pal tegen de balk tot vele meters eruit. Een enkeling besloot de stok uit te pakken. Bij de start was het nog stil en tot overmaat van ramp kwam er binnen het half uur al een volle grinza langs. Er waren al wat vissers met vis maar diverse vissers wachten nog op de eerste beet. Zelf mocht ik op staartnummer plaats nemen, vaak de beste stek van het parcours dus er stond mij wat te doen. Na het passeren van de grinza wist mijn buurman Jean Chaigneau al snel de eerste plaat e te landen en daar bleef het niet bij vis na vis werd geland.


Pal tegen de balk, volop pieren knippen, lange onderlijn 16/100 en haak 10 het maakte de vis niet uit. Daar zit je dan naast en weet mijn keus om een viertal meter van de balk te blijven is niet de juiste. Tweeënhalf uur vond ik te kort om te wisselen, volhouden en hopen dat ze toch komen. De staartstek verzilveren zat er niet in dan maar het beste eruit halen, maar dat was een illusie en werd een desillusie. Hetzelfde gold voor Sjaak Veldt aan de andere zijde van Jean. In het zelfde vak wist Dolf Rijs eindelijk weer aantallen en gewicht te vangen na wat aanpassingen aan zijn voer.

In vak A deed de vis het een stuk rustiger en was het schrapen voor een visje. De stokvissers Cor Martens en Ruud Schoorl wisten de schade te beperken. Willen van Tol ving aardig maar of hij de stokvissers de baas was moest de weging uitwijzen. Om half tien eindsignaal en de weegploegen gaan op pad. In vak A weet Willem van Tol het vak te winnen met bijna 5 kilo, tweede eindigt Cor Martens en keurig derde wordt Ruud Schoorl. In het andere vak weet Jean Chaigneau met een gigantische overmacht het vak te winnen met bijna 18 kilo. De tweede plek gaat naar Dolf Rijs. En Nico Schouws op de staartstek weet er met moeite een derde plek uit te slepen. Voor de wedstrijd vroeg Jean laat je er wel wat door, dat kan je nu wel zeggen dat is heel wat geworden de vis zwom zo door. Na afloop waren er waardebonnen voor de eerste val elk vak en de een na laatste van elk vak.

 

VAK A

       

1

Willem van

Tol

A

4.766

Gram

2

Cor

Martens

A

4.336

Gram

3

Ruud

Schoorl

A

2.711

Gram

 

 

VAK B

       

1

Jéan

Chaigneau

B

17.800

Gram

2

Dolf

Rijs

B

6.690

Gram

3

Nico

Schouws

B

6.416

Gram

 

Na vijf wedstrijden vormt het klassement zich meer en meer. In vergelijking met vorige week een flinke wijziging, Ton van de Nieuwboer en Gerjan Westen zijn uit de top driie en nieuw binnen zijn Jean Chagineu en Cor Martens. Jean presteert dit jaar uitmuntend en staat nu zowel in de zomer als de zomeravond competitie tweede met uitzicht op meer. Gaat Jean zo door dan lonkt zelfs de dubbel het winnen van zowel de zomer- als de zomeravondcompetitie. Met de winter in het vooruitzicht kan dat zelfs de tripple worden en dan voegt hij zich in een illuster rijtje van klasbakken die dit in het verleden hebben gepresteerd. Wie weet pakt Jean in de huidige vorm de koppositie terug aankomende zondag in hetzelfde water bij de zomercompetitie.

Tussenstand zomeravondcompetitie (Na aftrek 2 slechtste resultaten)

             

1

Sjaak

Veldt

4

Kl.pnt

23522

Gram

2

Jéan

Chaigneau

5

Kl.pnt

29185

Gram

3

Cor

Martens

5

Kl.pnt

21797

Gram

 Terug

10-06-2022
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank