Hard werken aan het NH Kanaal

Onder goede weersomstandigheden werd de 2e  zomeravondwedstrijd gevist aan het Noordhollandskanaal te Heiloo. Om 7 uur klonk het startsignaal vlogen korven naar en richting overzijde, dichtbij maar waren er toch ook weer die de stok probeerden. Wat opviel was een best flinke stroming richting Alkmaar, korven van boven de 50 gram hobbelde nog rustig weg. Er werden al gelijk vissen gevangen zowel kortbij als aan de overzijde.

In het midden van het parcours schoot Ton van de Nieuwboer goed van start en binnen een kwartier lagen er al vier in het netje.  Na een uur werd de stroming in het kanaal een stuk minder en werd het lastig de vis te verleiden. Palingen bleef wel azen, Zo had jan Westen er drie, Sjaak Veldt en Nico Schouws twee maar ongetwijfeld waren zij niet de enigen. Hinderlijk waren de vele betonmolens die achter onze rug langs scheurden. Blijkbaar was er ergens een heel flinke klus gaande. Op het water voeren diverse bootjes waarbij de passagiers zich tegoed deden aan lachgas.

Op zo’n zachte zomeravond is het wel genieten aan de waterkant. Om half tien klonk het eindsignaal en gingen de weegploegen op pad. In vak A  wist Sjaak Veldt het vak te winnen met bijna 7 kilo, op de hielen gezeten door Jean Chagineu die tweede werd met slechts 30 gram verschil. De derde plaats was voor Nico Schouws. In vak B zat de overallwinnaar van vandaag in de persoon van Cor Martens, tweede eindigde Willem van Tol en keurig derde werd Andre van Pel. Er waren prijzen voor de vakwinnaars en de een na laatste van elk vak.

 

 

VAK A

           

1

Sjaak

Veldt

A

6.700

Gram

1

Pnt

2

Jéan

Chaigneau

A

6.670

Gram

2

Pnt

3

Nico

Schouws

A

4.569

Gram

3

Pnt

 

 

VAK B

           

1

Cor

Martens

B

7.041

Gram

1

Pnt

2

Willem van

Tol

B

3.761

Gram

2

Pnt

3

Andre van

Pel

B

2.847

Gram

3

Pnt

 

Na twee wedstrijden begint iets van een klassement zich te vormen, maar met nog vijf wedstrijden in het verschiet kan er nog heel veel gebeuren.

Tussenstand na 2 zomeravond wedstrijden:

1

Cor

Martens

3

Kl.pnt

17461

Gram

2

Sjaak

Veldt

3

Kl.pnt

14400

Gram

3

Nico

Schouws

4

Kl.pnt

15469

Gram

4

Jéan

Chaigneau

5

Kl.pnt

13680

Gram

5

Ton van de

Nieuwboer

6

Kl.pnt

12783

Gram

 

 Terug

20-05-2022
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank