Herfstachtige start avondcompetitie Hsv Kennemerland

Woensdag 11 mei werd de eerste wedstrijd gevist van de zomeravondcompetitie van Hsv Kennemerland georganiseerd.  Door de wedstrijdcommissie was een mooi parcours gestoken op vrijwel dezelfde plek waar we afgelopen zondag onze tweede zomerwedstrijd hebben gevist. Windje beetje schuin in de rug, mooi stroompje het leek een mooie avond te worden. Er waren wat dreigende wolken dus op een spatje regen werd door ons wel gerekend. Na de voorbereiding klonk om 19.00 uur het startsignaal.

Veel feeders en een drietal stokken waren er in gereedheid gebracht. Vrijwel gelijk werd er op een aantal plekken vis gevangen. Ruud Schoorl op de staartstek met de vaste stok schoot uit de startblokken en vis na vis werd geland. Maar we waren nog geen kwartiertje bezig en het begon wat harder te waaien en de eerste spatjes waren voelbaar. Nog geen half uur later begon het te stormen, de regen werd harder en er viel zelfs wat hagel. Ongure omstandigheden, lijnen die bleven haken bij het ingooien en de vast stok die nog nauwelijks te hanteren viel. Geen omstandigheden om even een avondje prettig te vissen. Het was Andre van Pel die helaas de strijd moest staken, het slechte weer zorgde er mede voor dat hij zich niet goed voelde. Het opruimen was zelfs een hele klus met de zeer forse wind.

Op kop zat Gerjan Westen heerlijk te vangen dat gold zeker ook voor zijn buurman Ton van de Nieuwboer. In vak B had Nico Schouws een zogeheten opgelegd pandoer met een vrije overzijde zou het hem moeten lukken vandaag wel vis te vangen net naast de staartstek. Wie gewoon lekker door ving was Ruud Schoorl. Waar Ruud normaliter met deze omstandigheden de brui er aangeeft, viste hij vandaag stug door ,. Daar aan is te zien dat Ruud nog elk jaar flink vooruitgang boekt. Het was zeker knap om de hele wedstrijd de stok te hanteren.

Om half tien klonk het eindsignaal mede door het slechte weer werd het al aardig duister en er moest nog wel gewogen worden. In avk A zat de dagwinnaar van vandaag in de persoon van Ton van de Nieuwboer. In  2,5 uur was het Ton gelukt ruim 11 kilo ter weging aan te bieden. Kort daarop eindigde tweede Cor Martens. De derde plek was voor Jean Chagineu. Net als zondag was het des te meer je als visser richting het midden zat een stuk lastiger dan richting de kop- en staartstekken. In vak B revancheerde Nico Schouws zich met bijna 11 kilo nadat hij zondag als laatste eindigde.  Tweede werd Sjaak Veldt en de derde plek was voor Peter Krijgsman. We kijken terug op een start van de zomeravondcompetitie onder wel heel slechte weersomstandigheden maar wel met sportieve gezelligheid en erg goede vangsten. Zoals Gertjan aangaf het weer was knudde maar de vangsten maakten veel goed en zorgde ervoor dat je toch met een smile op je gezicht zat te vissen. Volgende week onze tweede wedstrijd, zin om mee te doen dat kan, aanmelden via teamwebs of hsvkennemerland@hotmail.com.

 

VAK A

     

1

Ton van de

Nieuwboer

11.250

gram

2

Cor

Martens

10420

gram

3

Jéan

Chaigneau

7.010

gram

         
 

VAK B

     

1

Nico

Schouws

10.900

gram

2

Sjaak

Veldt

7.700

gram

3

Peter

Krijgsman

6.300

gram

 Terug

13-05-2022
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank