Jean Chaigneau wint 1ste zomercompetitiewedstrijd Hsv Kennemerland

Zondag 23 april 2022 was de start van de zomercompetitie van Hsv Kennemerland aan het Noordhollandskanaal bij Oostgraftdijk. Gezien de gunstige financiële positie van de vereniging ook dit jaar geen inschrijfgeld maar wel elke wedstrijd dagprijzen en drie eindprijzen per klasse aan het eind van de competitie, dit alles in de vorm van waardebonnen.

Na de loting uurtje voorbereiden onder een heerlijk ochtend zonnetje met tijd voor een praatje en een bakkie. Om half negen klinkt het startsignaal, er wordt gecupt, geworpen, geplompt ieder op zijn manier. Al snel weet Simon van der Kolk de eerste vis te landen met een kantstokje hetgeen hij de hele ochtend gestaag blijft volhouden. Zijn buurman Juan Cabrera start met de feeder een metertje of wat van de overzijde. Na drie kwartier schakelt ook Juan over op de stok maar ligt op dat moment al kilootje of vijf achter op Simon. In het andere vak schiet Hidde Hoekstra de regerend kampioen van start al bij de eerst korf een mooie platte en snel daarna opnieuw een maar dan wordt het snel minder. Op twee plaatsen van staart weet Jean Chagineu net als bij de laatste openingswedstrijd de vis weer heel goed te vinden, platte na platte wordt met de feeder geland. Op staart probeert Jan van de Ham de vis erop te krijgen maar echt lukken wil dat niet.

Het maakt vandaag niet uit of je nu vist met de feeder of de stok er valt lekker vis te vangen. Daarbij valt het wel op dat des te meer je als visser in het midden van het parcours zit des te minder grove dikke vis. Die pech treft Dolf Rijs op de scheiding van de vakken kan hij zijn debuut in de A-klasse geen kleur geven. Het is werkelijk een pracht ochtend, windje in de rug, leuk stroompje en volop zon. Na vier uur klinkt het eindsignaal en gaan de weegploegen op pad.

 

In vak A weet Simon van der Kolk met flink verschil het vak te winnen. Zijn meeste vis heeft Simon gevangen op 4 meter, geen dikke platte erbij maar veel, heel veel blieken. Keurig tweede eindigt Juan Cabrera die de dikke platte wel wist te vinden, een derde plaats was er voor Hendrik Delbrugge. In het ander vak zat de overall winnaar van vandaag Jean Chagineu met bijna 19 kilo was hij oppermachtig vandaag, alles met de feeder vanaf de overzijde. Tweede eindigt Cor Martens en derde werd Tom Moolevliet.

Zo is de kop er weer af en is het opvallend te zien dat vooral de B-vissers aan de buitenzijde van het parcours de A-vissers te slim af waren. De echt dikke vis kwam van kop of staart maar zwom helaas niet door zodat op de midden stekken wel veel vis werd gevangen maar voornamelijk klein. Er waren weer prijzen voor de eerste en een na laatste van elk vak. Het was een gezellige en sportieve wedstrijd.

Spreekt dit je aan sluit je de volgende wedstrijd bij ons aan, dat is op zondag 8 mei 2022, je bent van harte welkom. Meer info even een mailtje naar hsvkennemerland@hotmail.com.

 Uitslag 1e wedstrijd Zomercompetitie Hsv Kennemerland

 

Vak A

     

1

Simon van der

Kolk

15.205

gram

2

Juan

Cabrera

11.005

gram

3

Hendrik

Delbrugge

9.010

gram

 

 

Vak B

     

1

Jean

Chagineu

18.644

gram

2

Cor

Martens

12114

gram

3

Bert

Groot

8.246

gram

 

Tussenstand verenigingskampioen

1

Jean

Chagineu

18.644

gram

2

Simon van der

Kolk

15.205

gram

3

Cor

Martens

12114

gram

4

Juan

Cabrera

11.005

gram

5

Hendrik

Delbrugge

9.010

gram

 

 Terug

25-04-2022
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank