Terugblik Nederlands kampioenschap Clubs

Zaterdag 30 oktober was de finale voor het Nederlands kampioenschap clubs vervist in het prachtige Noordhollands Kanaal tussen West-graftdijk en Spijkerboor. Uit iedere federatie waren de twee beste verenigingen die zich hadden geplaatst middels voorselectie deel nemen aan de uiteindelijke finale. In de finale gingen 138 deelnemers verdeeld over 10 verenigingen met elkaar de strijd aan. Helaas waren er een tweetal federaties die geen verenigen hadden afgevaardigd. Door veel deelnemers wordt deze wedstrijd als gezellig maar ook compentief beschouwd, alle deelnemers waren van goede zin en de meeste keken al lange tijd uit naar deze mooie eindstrijd.Door onze vereniging was er de voorgaande weken door diverse vissers individueel en gezamenlijk getraind om onze strategie te bepalen voor de finale. De kennis van de verschillende vissers over het viswater werd samengevoegd en daaruit kwam een plan van aanpak welk volgens ons tot succes zou kunnen leiden. Duidelijk was dat de beste plekken lagen in het brede deel tegenover camping de Rietbos. Maar dat zou slechts weggelegd zijn voor hoogstens drie vissers van onze verenigingen. Vooraf leek het Ton van de Nieuwboer zowel nuttig als noodzakelijk dat onze enige dame Mandy Schouws in geval van nood overweg zou kunnen met de feeder. Een week voorafgaand kreeg zij een persoonlijke les, waarbij haar de kneepjes van het feedervissen maar vooral de gooi techniek werd bijgebracht. Niet wetende dat juist deze training zou bijdragen aan het succes voor onze vereniging.

Gezien de Corona werd er niet verzameld en ontving de teamcaptain de nummers op de morgen zelf op zijn mail. We verzamelden als vereniging deze natte ochtend op het parkeerterrein aan de Markervaart. Daar werden we door Hidde Hoestra voorzien van koffie met Friese koek, welk door allen zeer werd gewaardeerd. Een groepsfoto, elkaar moed in praten, wat laatste tips uitwisselen en op weg naar je stek. Voor ons geen kop- of staartnummer al mochten wel een tweetal goudhaantjes qua loting dicht nabij die nummers vissen. Evenals drie man op het brede deel dat zat niet tegen. Rustig de tijd om alles voor te bereiden klonk om 11 uur het startsignaal. De omstandigheden waren verre van ideaal met de een stevige wind dwars op het kanaal die gelukkig in de loop van de middag wat ging leggen. Maar vooral met regen, veel regen en dat na dagen van mooi weer was dat een flinke tegenvaller.

Vooraf dachten we dat het een uiterst moeizame visserij zou worden. Stekken op net 15 meter was vroeger gebruikelijk maar nu verre van deze tijd. Een beetje parcours voor zo’n grote wedstrijd dient om te komen tot mooie resultaten minimaal te zijn gestoken op 25 meter maar liefst meer. Dat maakt keuzes voor wateren lastig maar geeft wel een eerlijke visserij en was zeker aan dit kanaal wel mogelijk. We moesten het vandaag doen met dit parcours en een ieder deed zijn uiterste best. Onverwacht voor ons maar de vis was van plan vandaag flink te azen. Al snel waren er vissers die hun eerste platte konden landen, maar ook de tweede, de derde en zo gingen sommigen nog even door. Zelf kon ik met moeite het eerste uur slechts een paar vissen landen maar links, rechts van mij was het niet beter. Daarnaast gaf mijn plek aan het einde van het parcours voldoende hoop dat de vis nog wel zou komen.

Ons eerste doel van ons korps was vijf vissers van de nul en daarna volop richten op die grote brasems die daar zwemmen. Met hulp van onze bankrunners Jeroen Storck en Hendrikje Sikma wisten we dat het eerste doel zeer snel was behaald en dat nu de kilo’s moesten worden binnen gehengeld.

 In vak A op het brede deel was zoals veracht zeer goed vis te vangen. Van onze vereniging wist Willem van tol dit uitstekend te doen. Zijn broer Ben in hetzelfde vak kon helaas niet ver genoeg werpen om ook lekker in de vis te komen. In dit vak wist meer dan de helft van de vissers de schaal te laten uitslaan boven de tien kilo. Vak B was het moeilijkste vak, de minste vangsten al wist de winnaar hier toch bijna 8 kilo te vangen. Vak C was niet veel beter, iedereen vis maar de winnaar bleef net onder de tien kilo steken. Vak D net na het dorp Oost-graftdijk bleek het beste vak waarbij de eerste drie over of nabij de 20 kilo wisten te vangen. Vak E was de verwachting hoog maar dat viel tegen slechts een viertal vissers wist de tien kilo grens te passeren. Hier bleek onze geheime wapen te zitten Mandy Schouws, met de feeder wist zij de tien kilo grens te passeren. Credits hiervoor gaan natuurlijk naar Ton van de Nieuwboer die haar ervan heeft overtuigd dat het vissen met de feeder weleens noodzakelijk zou kunnen zijn. En dat bleek maar zo’n uitvoering voor de eerste keer feederen met een wedstrijd, chapeau.  Over het geheel gezien waren de vangsten uitstekend, het weer uiterst beroerd maar dat kon de sfeer niet verpesten. We kijken terug op een fantastische wedstrijd welk een vaste plaats op de wedstrijdkalender meer dan verdiend.

Na afloop retour naar het partycentrum voor een drankje en hapje, wat uitstekend verzorgd bleek, met dank aan Sportvisserij Nederland. Elke vereniging was met vrijwel het gehele team terug gekomen om de prijsuitreiking bij te wonen, het geen zorgde voor een gezellige, ontspannen sfeer. Het was een uiterst visrijke wedstrijd waarbij het aankwam op wedstrijd tactiek, de juiste keuzes, goede samenwerking en een juiste uitvoering. Dan de uiteindelijke prijsuitreiking, spannend was het, als tiende werd Hsv De Baers genoemd zo ging het door tot op de derde plaats geëindigd Hsv Haaksbergen. Dit gaf ons hoop of we zouden tweede eindigen of eerste was onze gedachte. Dan op de tweede plaats Hsv de Blankvoorn. Opluchting, juichen, we wisten het nu zeker titel verlenging was een feit, Clubkampioen 2021 werd Hsv kennemerland. Werkelijk super om te horen onze missie was geslaagd, een ware teamprestatie waar alle aanwezige vissers vandaag hun steentje hebben bijgedragen.

Mannen en dame alle van harte gefeliciteerd. De uiteindelijke vijf vissers welke telde voor het klassement waren met twee punten Willem van Tol (17.785 gram), Dolf Rijs (7.795 gram) en Nico Schouws (17.415 gram), met drie punten Bert Groot (7.450 gram) en verrassend met vier punten Mandy Schouws (10.375 gram). Zo behaalde Hsv Kennemerland het totaal van 127 punten en een totaal gewicht van 60.860 gram voldoende voor de eerste plaats, het was close want Hsv De Blankvoorn scoorde slechts een punt minder, 126 punten en een gewicht van 60.950 gram.

Ons dank gaat uit naar de parcoursbouwers, die 15 meter wordt hun ook maar opgedragen, de controleurs, de wegers en al de andere vrijwilligers die dit evenement tot een groot succes hebben gemaakt. Want zonder deze vrijwilligers geen wedstrijden, onze dank voor hun inzet. Ik denk dat ik namens alle deelnemers spreek als ik zich laat deze wedstrijd alstublieft behouden blijven. Het is een heel gezellige wedstrijd, goed voor de teamspirit, goed voor het verenigingsgevoel waarbij niet enkel de toppers actief zijn maar van elke deelnemende vereniging liefst 15 individuele vissers die het allemaal een eer vinden voor hun vereniging actief te zijn.

Ons korps bestond deze finale uit vissers uit Beverwijk, Heemskerk, Limmen, Akersloot, Heerhugowaard, Amstelveen, Woubrugge en Uitgeest. Wij mogen ons opnieuw een jaar lang de beste vereniging van Nederland noemen. Hsv Kennemerland is een gezellige, sportieve vereniging waar succes met elkaar worden gedeeld om gezamenlijk te komen tot betere visprestaties. Met dit mooie resultaat als gevolg. We kijken terug op een fantastische dag, gezelligheid, matige vangsten, optimaal resultaat en een super  team spirit. Onze dank gaat ook uit naar Sportvisserij Midwest die ons afgelopen vrijdag verraste met een pracht boeket bloemen.

Trekt verenigingsvissen je aan, doe dan komende wedstrijden met ons mee.

Aankomende zondag 14 november vissen we de Jan Beentjeswedstrijd waarbij je alvast sfeer kan proeven. Aansluitend vissen we de wintercompetitie. Aarzel niet en vis lekker mee, de wedstrijdcommissie van Hsv Kennemerland heeft zijn uiterste best gedaan om mooie visstekken te reserveren. Zoals gebruikelijk vissen we in de winter hoofdzakelijk in het visrijke Noordhollands Kanaal. Dus twijfel niet en besluit de Jan Beentjeswedsrijd en/of de winter lekker mee te vissen bij de HSV Kennemerland. Leuke wedstrijden, gezellige sfeer, vaak mooie vangsten en bedenk samen vissen is altijd leuker dan alleen. En besluit je mee te vissen met een lidmaatschap voor 2022 mag je de rest van 2021 gratis met ons meedoen.Terug

10-11-2021
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank