Spannende ontknoping zomercompetitie Hsv Kennemerland

Zondag 7 november was de laatste wedstrijd van de zomercompetitie van Hsv Kennemerland in het Noordhollandskanaal te Spijkerboor.  Door de wedstrijdcommissie was een mooi parcours gestoken rekening houdend met de vrij harde wind vanuit het westen, best lastig.  De laatste wedstrijd ging de ontknoping vallen in zowel de A- als B-klasse en het verenigingskampioenschap.

Voor de A-Klasse ging het tussen Bert Groot, Hidde Hoekstra, Nico Schouws en Clive Hill. Waarbij de beste papieren voor Bert Groot.  In de B-klasse was de strijd tussen Cor Martens en Dolf Rijs beide al gepromoveerd maar wie zou kampioen worden. De derde plek kon Bert Jansen eigenlijk niet meer ontgaan. Voor het verenigingskampioenschap waren er liefst nog zes kandidaten Hidde Hoekstra, Nico Schouws, Bert Groot, Clive Hill, Cor Martens en Dolf Rijs. In jaren is het niet zo spannend geweest in de laatste wedstrijd.

Na loting ruim een uur voorbereidingstijd om alles op en top te maken. Na het startsignaal werden vrijwel direct de eerste vissen gevangen waaronder beste brasems. Naarmate de wedstrijd vorderde namen de beten af, moest er meer moeite worden gedaan maar vooral veel, liefst heel veel pieren knippen.  Op kop kon Jan van den Ham de vis niet vinden, zoeken en zoeken zonder resultaat. Wie wel lekker zat te hakken was Cor Martens en dat ondanks de stevige wind gewoon met de vaste stok. Zijn buurman Jean Chagineu deed hetzelfde maar dan met de feeder in een iets lager tempo. Midden in het parcours op scheiding van de vakken zaten Hidde Hoekstra en Nico Schouws. Het was Hidde die een prima start kende, enkele dikke platte werden geland. Nico probeerde mee te komen maar ontdekte tot zijn schrik dat s’nachts zijn pieren uit de zak waren gevlucht. Nu was het zoeken naar wat knippieren waardoor een goede uitslag er niet in zou zitten. Naast Nico zat Bert Groot die eveneens vlot van start ging maar daarna stil viel. Dat gold niet voor Clive Hill die had gekozen om 12 meter van de overzijde te blijven, een gewaagde maar goede keus. Nog beter zat Sjaak Veldt te vissen, geen enkele druk, heerlijk ontspannen werd vis na vis geland. Op de staartstek liet Gerard Oost zien wekelijks beter in vorm te komen. Met de vaste stok wist hij een mooi netje vis te harken.

Na vier uur klonk het eindsignaal en gingen de weegploegen op pad. In vak A ging de vakwinst niet onverwacht naar Cor Martens met 10,2 kilo. Keurig tweede eindigde Hidde Hoekstra en de derde plaats was voor Jean Chagineu. In het B-vak wist Sjaak Veldt zowel de wedstrijd als zijn vak te winnen met 10,7 kilo. Sjaak werd op de hielen gezeten door Clive Hill met 8,5 kilo en Nico Schouws kon aanhaken met 6,7 kilo om zodoende toch derde te worden. Na afloop waren er waardebonnen van Nipro (17,50 en 15 euro)voor de eerste van elk vak en waardebonne van 7,50 voor de een na laatste van elk vak. En die prijzen elke wedstrijd en dat zonder enig inleggeld, de complimenten hiervoor aan de vereniging. Ook dank aan Nipro Hengelsport voor een stukje sponsoring. Het was een geslaagde winderig en natte ochtend, af een toe zonnetje, overal  vis  en een prima sfeer.

Uitslag 10e wedstrijd Zomercompetitie Hsv Kennemerland, Nh-kanaal Spijkerboor

VAK A

       

1

Cor

Martens

10.200

gram

2

Hidde

Hoekstra

8.500

gram

3

Jean

Chagineu

7.049

gram

 

VAK B

       

1

Sjaak

Veldt

10.745

gram

2

Clive

Hill

8.369

gram

3

Nico

Schouws

6.744

gram

 

Hiide Hoekstra Kampioen A-Klasse

De ontknoping van A-klasse werd spannender dan vooraf verwacht. Waar Bert groot startte met een mooie voorsprong op zijn directe concurrenten kende Bert vandaag een off-day. Iets wat Bert niet vaak gebeurd. Hierdoor kon Hidde Hoekstra met zijn tweede plaats vandaag doorstoten naar de eerste plek en mag zich hierdoor de nieuwe kampioen A-klasse noemen. Een heel mooie prestatie voor een promovendus, vorig jaar viste Hidde nog in de B-klasse. Bert groot werd uiteindelijk tweede deze laatste wedstrijd was een afschrijver voor hem. Met veel moeite wist Nico Schouws de derde plek binnen te hengelen. Simon van der Kolk en Ton van de Nieuwboer waren al gedegradeerd, bij dat koppel voegt zich Peter Krijgsman. Deze drie heren mogen het in 2022 in de B opnieuw proberen. Waar Arie van de Burg al weken op degraderen stond wist die op de valreep zijn plaats in de A-Klasse te behouden.

Eindstand A-klasse

1

Hidde

Hoekstra

16

Kl.pnt

59820

gram

2

Bert

Groot

18

Kl.pnt

56471

gram

3

Nico

Schouws

19

Kl.pnt

48913

gram

 

Cor Martens pakt kampioenschap B-Klasse

Door zijn overwinning vandaag pakt Cor Martens de titel kampioen van de B-klasse. Het lukt Dolf Rijs vandaag niet tegengas te geven zodat Dolf keurig eindigt al tweede. Promotie was door beide mannen de vorige wedstrijd al zeker gesteld. De derde promotieplaats gaat naar de vorig jaar gedegradeerde Bert Jansen. Bert bungelt de laatste jaren tussen beide klasse, te goed voor de B maar te licht voor de A. Wellicht laat Bert komend jaar zien dat de A-klasse in de toekomst zijn plek is.

Eindstand B-Klasse

1

Cor

Martens

16

Kl.pnt

54184

gram

2

Dolf

Rijs

22

Kl.pnt

44046

gram

3

Bert

Jansen

28

Kl.pnt

37315

gram

 

Superieure Hidde Hoekstra weet zijn titel verenigingskampioen te prolongeren !

Een meer dan terechte winnaar van het verenigingskampioenschap werd Hidde Hoekstra, ondanks twee wedstrijden afwezigheid weet Hidde zijn titel te prolongeren. Echt klasse want de concurrentie was stevig maar de uitstekende resultaten wedstrijd na wedstrijd brachten Hidde de eindoverwinning.  Met twee punten meer pakt Nico Schouws de tweede plaats. De grote verrassing is Cor Martens die zich deze laatste wedstrijd in de top 3 wist te vissen. Vermeldenswaardig daarbij de meeste wedstrijden heeft Cor vrijwel volledig met de vaste stok gevist.

Eindstand verenigingskampioenschap

1

Hidde

Hoekstra

14

Kl.pnt

59820

gram

2

Nico

Schouws

16

Kl.pnt

48638

gram

3

Cor

Martens

17

Kl.pnt

54184

gram

 

Denk je na het lezen vereniging vissen trekt mij aan, doe dan komende wedstrijden met ons mee.

Aankomende zondag 14 november vissen we de Jan Beentjeswedstrijd waarbij je alvast sfeer kan proeven. Aansluitende  vissen we de wintercompetitie. Aarzel niet en vis lekker mee, de wedstrijdcommissie van Hsv Kennemerland heeft zijn uiterste best gedaan om mooie visstekken te reserveren. Zoals gebruikelijk vissen we in de winter hoofdzakelijk in het visrijke Noordhollandskanaal. Dus twijfel niet en besluit de Jan Beentjeswedsrijd en/of de winter lekker mee te vissen bij de Hsv Kennemerland. Leuke wedstrijden, gezellige sfeer, vaak mooie vangsten en bedenk samen vissen is altijd leuker dan alleen. En besluit je mee te vissen met een lidmaatschap voor 2022 mag je de rest van 2021 gratis met ons meedoen.

Interesse om met ons mee te vissen mail naar hsvkennemerland@hotmail.com

 Terug

09-11-2021
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.fishcresta.eu
blank