Sophia Kinderziekenhuis Benefietwedstrijd

 

Op 21 augustus 2021 is het zover. Hengelsportvereniging Groot Hoeksche Waard, afdeling Oud-Beijerland, organiseert in samenwerking met Dream Well en Stucadoorsbedrijf Orgers de 2e editie van een koppel benefietwedstrijd. De opbrengst komt ook dit jaar volledig ten goede aan het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Allereerst vinden Dream Well, Stucadoorsbedrijf Orgers en Groot Hoeksche Waard het belangrijk om op maatschappelijk gebied een steentje bij te dragen. Daarnaast maakt Groot Hoeksche Waard van de gelegenheid gebruik om meer vissers naar de waterkant te krijgen.


Hoe ziet de dag er uit?

Vissen: 08.00-14.00 uur

Loten: 06.30 uur loten in clubgebouw “de Boezem”

Inleg: €30,- per koppel

Hengeltype: vrij

De benefietwedstrijd is een zes uur durende wedstrijd en vindt verspreid in Oud-Beijerland plaats. Er wordt gevist in koppels van twee personen met een vrije keuze in hengeltype. Elk type witvisser kan deze dag zijn/haar ei kwijt, want er mag gekozen worden tussen het vissen in binnenwater of in buitenwater. In de middag en avond is iedereen welkom voor een gratis barbecue en zal tevens de prijsuitreiking plaatsvinden. Daarnaast zal er een loterij plaatsvinden, met erg leuke prijzen!

Inschrijven

Lijkt het je leuk om mee te doen aan deze bijzondere viswedstrijd? Vraag per mail een inschrijfformulier aan. Dit doe je via marcel@dreamwellbv.nl. Lever dit formulier uiterlijk 6 augustus 2021 in op één van de volgende adressen: Contrabas 7, 3261 GK, Oud-Beijerland of Pijlstaart 13, 3263 BK, Oud-Beijerland of mail het volledig ingevuld terug naar het hiervoor genoemde e-mailadres. Lukt het je niet om alles goed in te vullen op het formulier? Stuur dan gewoon een mailtje met alle gegevens die worden gevraagd of aangekruist kunnen worden


Alle belangrijke punten op een rijtje:

·         Van 06.15 - 6.30 uur wordt er in clubgebouw “de Boezem” geloot. Het adres van het clubgebouw is: Boezemsingel 5, 3261 BC, Oud-Beijerland. De koffie staat klaar vanaf 6.00 uur. Eerst zullen de mensen die slecht ter been zijn loten, vervolgens de rest van de deelnemers.

 ·    Wanneer u op het inschrijfformulier aan heeft gegeven slecht ter been te zijn (STB), vist u automatisch in een binnenwater. Zie de plattegrond voor de geselecteerde wateren. U wordt in dat geval om 6.15 uur verwacht om als eerste te loten. Let op, er is geen speciaal STB vak, de wedstrijdleiding selecteert vooraf in aanmerking komende STB stekken door heel Oud-Beijerland. Het is ook mogelijk om als ‘goed ter been’ zijnde visser een stek te loten, die is aangemerkt als ‘slecht ter been’ stek.

 Er wordt gevist in een koppel van twee personen. Er is een vrije keuze om je in te schrijven in een binnenwater of het buitenwater “Spui”. De exacte locaties van de viswateren zijn te vinden op de bijgevoegde plattegrond.

 ·         Mocht je geen koppelmaat hebben, dan kun je alsnog meedoen. Schrijf je in met het inschrijfformulier en wij regelen een koppelmaat. Indien er niemand beschikbaar is, is het toegestaan om alleen te vissen.

·         Neem voor de zekerheid een karretje mee. Er zijn stekken die moeilijker te bereiken zijn met de auto, met uitzondering van de slecht ter been stekken.

 ·         Het inschrijfgeld mag per koppel of per visser overgemaakt worden op het rekeningnummer die op het inschrijfformulier staat vermeld. Vermeld duidelijk in de omschrijving je voor- en achternaam of in het geval van betaling voor een koppel, allebei de voor- en achternamen. Betaal in ieder geval op tijd, uiterlijk 6 augustus .

 ·         De viswedstrijd draait, ondanks dat er fantastisch mooie prijzen te winnen zijn, niet om de winst. Wij vinden het belangrijk om mensen met een gedeelde passie bij elkaar te brengen en ons steentje bij te dragen aan een goed doel. Er is een prijsverdeling van 1:2.

·         Na de wedstrijd vindt de prijsuitreiking plaats in “Clubgebouw de Boezem” aan de Boezemsingel 5 in Oud-Beijerland. Dit zal omstreeks 15.30 uur zijn. Na de prijsuitreiking zal er doorlopend een barbecue plaatsvinden en vinden er meerdere rondes van de verloting plaats.

·        
De verloting vindt plaats op basis van lootjesverkoop. Wij hopen uiteraard dat iedereen zoveel mogelijk lootjes koopt. De opbrengst komt volledig ten goede aan het Sophia Kinderziekenhuis.
·        
Voor de vissers is de barbecue gratis. Natuurlijk zijn ook niet-vissers in de namiddag en avond van harte welkom. Hier vragen wij een kleine vergoeding voor, zie hiervoor het inschrijfformulier.
·        
Er kunnen maximaal 54 koppels meedoen. Wanneer het maximale aantal koppels zich heeft ingeschreven, wordt dit vermeld op de website: www.ohv-onsgenoegen.nl  (dit is de website van Afdeling Oud-Beijerland van Hengelsportvereniging Groot Hoeksche Waard). Ook andere informatie omtrent deze wedstrijd is te vinden op deze site.Plattegrond met viswateren

1.      Zoomwijckvijver, 3e vijver, maximaal 2 koppels.

2.      Zoomwijckvijver, 1e vijver, maximaal 2 koppels.*

3.      Zinkwegvijver, maximaal 2 koppels.*

4.      Kleine put, Spuioeverwijk, maximaal 2 koppels.

5.      Put van Jan Tol/achter de Gamma, maximaal 3 koppels.

6.      Kleine sloot industrieterrein, maximaal 2 koppels.*

7.      Lange sloot industrieterrein, maximaal 4 koppels.*

8.      Grote vijver industrieterrein/Mars vijver + kleine vijver/Renault dealer, maximaal 5 koppels verdeeld over 2 vijvers.*

9.      Hermanus Boerhaavestraat, maximaal 3 koppels.*

10. Giverbo vijver, maximaal 2 koppels.

11. Paardekooper put, maximaal 2 koppels*.

12. Poortwijk Kreek Dokters overzijde (dus niet op de steigers), maximaal 4 koppels.

13. Poortwijk III, maximaal 4 koppels.

14. Ruisscheweg, maximaal 3 koppels.

15. Spui, links en rechts van kleine haventje (buitenwater), maximaal 10 koppels.

16. N217, maximaal 4 koppels.

 

*= bevat slecht ter been stekken

 


 

Reglementen benefietwedstrijd

 • De wedstrijdleiding bestaat uit Alexander Orgers en Marcel van der Linden, ondersteund door de concourscommissie van Hengelsportvereniging Groot Hoeksche Waard, afdeling Oud-Beijerland. 
 • Er zal worden gevist op steknummers, verdeeld in twee vakken (binnen- en buitenwater), op gewicht, zonder puntentelling. Keuze in hengeltype is vrij.
 • De toekenning van de steknummers geschiedt door loting. De loting wordt voorafgaand aan de wedstrijd gedaan in “Clubhuis de Boezem” door de vissers zelf, onder toeziend oog van de wedstrijdleiding. Loting is om 6.30 uur. Voor ‘slecht ter been’ inschrijvers is de loting om 6.15 uur.
 • Het is verplicht om als koppel naast elkaar plaats te nemen op de stek. De maximale afstand tussen elkaar bedraagt 2,5 meter. Van iedere visser wordt verwacht dat deze recht voor zich uit gaat vissen, tenzij er bij schuin/opzij vissen totaal geen hinder ondervonden kan worden door andere vissers of buurtbewoners. In smallere wateren mag dus opzij gevist worden met bijvoorbeeld de feederhengel als niemand daar last van heeft.
 • Na het loten van het steknummer mag men naar de stek toe gaan. Er mag direct worden begonnen met de voorbereidingen (hengel optuigen, peilen e.d.). Men mag nog niet voeren of vissen.  
 • Om klokslag 8.00 uur mag er worden begonnen met voeren en vissen. Aangezien de wedstrijdleiding niet overal tegelijk aanwezig kan zijn, wordt er van de vissers verwacht dat zij zelf de tijd in de gaten houden en eerlijk op tijd de wedstrijd zullen starten en eindigen. Einde wedstrijd is 14.00 uur. Op sommige wateren zal er als begin- en eindsignaal gekozen worden voor een toetersignaal. Dit geldt alleen als dit duidelijk aan je kenbaar is gemaakt.
 • Het gebruik van de katapult is voor eigen risico. Er mag zich maximaal één hengel tegelijk boven het water bevinden. Licht bijvoeren is toegestaan. Vissen en/of voeren met gekleurde maden en verse de vase is verboden. Het gebruik van zogenaamde viszoekers is verboden. 
 • Iedere deelnemer blijft bij zijn steknummer. De gevangen vissen mogen uitsluitend in een voldoende groot bewaarnet ter weging worden aangeboden (2 meter of langer). Voor alle vissoorten wordt geen minimummaat vastgesteld. Paling, snoek en snoekbaars tellen niet mee, deze moeten direct worden terug gezet.
 • Na de wedstrijd komt iemand van de wedstrijdleiding de gevangen vis wegen. Het is dus verplicht om bij de stek te wachten, totdat iemand van de wedstrijdleiding is gearriveerd.
 • Er kunnen zich maximaal 54 koppels inschrijven. Wanneer een koppel zich heeft ingeschreven, maar niet heeft betaald voor 6 augustus 2021, wordt de inschrijving niet in behandeling genomen.
 • De wedstrijdcommissie is bevoegd bij onweer de wedstrijd te onderbreken of te staken. Wanneer je niets van de wedstrijdleiding hoort, maar toch twijfelt aan de veiligheid om door te vissen, word je geacht zelf een beslissing te nemen.
 • De wedstrijdleiding is bevoegd van het wedstrijdreglement af te wijken, maar zal dit voor aanvang van de wedstrijd meedelen. Bij geschillen waar het reglement niet in voorziet, geldt de uitspraak van de wedstrijdleiding.


Terug

17-06-2021
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank