Op bezoek bij Viscentrum Gehandicapten Abcoude

Als “gezonde” sportvisser vind je het normaal om je hengelsportmaterialen in te laden, naar je visstek te rijden en alles uit te pakken. Als mindervalide of gehandicapte sportvisser is het vaak minder vanzelfsprekend om even een hengeltje uit te gaan gooien.

In Abcoude is de Stichting Viscentrum Gehandicapten of kortweg Viscentrum Fort Abcoude gevestigd.  Deze volledig op vrijwilligers draaiende stichting is al opgericht in 1966 en heeft als doelstelling om het voor gehandicapten en ouderen mogelijk te maken de vissport te beoefenen op een voor hen geschikte en veilige wijze.  Met een rolstoel of als je slecht ter been bent,  kun je moeilijk of niet door een drassig weiland bij een leuk slootje komen. Afdalen langs een steil talud lukt ook niet. En zit je langs het water dan is er meestal geen hek om te voorkomen dat je per ongeluk er in rijdt of valt. Een toilet is meestal nergens te bekennen en wildplassen gaat ook niet zo maar.

Bouke van de Ploeg en ik (Gijs Nederlof) zijn er eens op bezoek gegaan om te inventariseren wat er nu precies mogelijk is en natuurlijk probeerden wij ook nog een visje te vangen.      

Terug

14-06-2021
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank