Hsv Kennemerlandwedstrijdwinst voor Cor Martens en Willem van Tol

Door drukte wat later een verslag dan gebruikelijk al was het voor de leden de dag na de wedstrijd al geplaatst op teamwebs. We waren blij als koeien die losgelaten worden inde wei, we mochten onze favoriete sport wedstrijdvissen eindelijk weer uitoefenen. Beetje kolder voor een buitensport dat we zo lang moesten wachten, maar nu gelijk volle bak aan de slag. Twee wedstrijden kort na elkaar eerst afgelopen zondag de eerste wedstrijd van de zomercompetitie en woensdagavond direct de eerste van de zomeravond. Als actieve vereniging heeft de wedstrijdcommissie alles in het werk gesteld snel te kunnen starten en dat is gelukt. We kijken terug op twee wedstrijden met prachtig weer, een goede sfeer maar wel sterk wisselende vangsten. Waarbij het ook opvalt dat vissers die zondag goed hebben gevist het in de avond minder deden en andersom. Benieuwd lees verder in het verslag.
1e zomerwedstrijd, Noordhollandskanaal Heiloo

Voor deze wedstrijd 21 aanmeldingen maar helaas moest Hidde s ’morgens verstek laten gaan door ziekte. Gelukkig meldde hij dit bijtijds zodat zijn nummer door de wedstrijdcommissie niet werd uitgezet zodat er geen gaten in het parcours vielen. Vanaf deze kant Hidde van harte beterschap en we hopen dat je er volgende keer weer bij bent. Een speciaal welkom voor Gerad Oost die vandaag zijn eerste wedstrijd heeft gevist voor onze vereniging. We hopen dat het is bevallen en we Gerard elke wedstrijd mogen verwelkomen. Mocht je oom ambitie of zin hebben met ons mee te vissen laat het weten via hsvkennemerland@hotmail.com. S ’morgens was er een mooi parcours gestoken door Sjaak en Ton zodat ieder na het bekend maken van de digitale loting zijn stek kon opzoeken. Het was prachtig weer, we werden echt verwend daarmee deze eerste wedstrijddag van 2021. Na een uur voorbereiding klonk het startsignaal.

Vrijwel direct werden de eerste vissen gevangen. Dat leek wereld vangsten te voorspellen maar het werd later toch zoeken, peilen om de vis aan het azen te krijgen. De verwachting op dit stuk parcours was dat de rechterkant van het parcours meer vis zou brengen. Deze verwachting komt vandaag opnieuw uit, het is Cor Martens direct naast het staartnummer welk heerlijk zit te vangen , ook zijn buurman Juan Cabrera laat zien in uitstekende vorm te verkeren. Waar Cor de meeste vis wist te vangen met de vaste stok, ving Juan met een light feeder net over de stok afstand. Een knappe prestatie om met de light feeder menig stok visser eraf te vissen. Vooral vissers welk vandaag volledig op de overzijde gokken komen van een koude kermis thuis, de vis is daar waarschijnlijk door het koude weer de laatste tijd niet actief. In het A-vak weten vooral Dolf Rijs, Clive Hill en Sjaak veldt de vis te vangen. Dolf met de feeder maar Sjaak en Clive met de stok.Om half twaalf werd er getoeterd voor het eindsignaal en gingen de weegploegen op pad. In vak A was het Sjaak Veldt die zelf al aangaf ruim 5 kilo te hebben die inderdaad met de winst aan de haal ging. Gevolgd door Clive Hill en Dolf Rijs die beiden zeiden niet veel te hebben, maar gezien hun goede notering viel dat wel mee. Voor Clive een mooie start in de A-klasse waarmee hij laat zien mee te strijden voor de ere-plaatsen. In het B-vak was Cor Martens oppermachtig en wist zowel de wedstrijd als het vak met veel overmacht te winnen. Tweede eindigde Juan Cabrera net voor Alfred van Wersch met een miniem onderling verschil van 5 gram in het voordeel van Juan. Wat is dit toch een mooi stuk parcours met die schitterende bomenrij aan de overzijde, zonde dat ze al die bomen gaan kappen.

Uitslag 1e zomercompetitie 2021
Vak A

1. Sjaak Veldt 5.287 gram
2. Clive Hill 5.265 gram
3. Dolf Rijs 4.734 gran

Vak B

1. Cor Martens 11.289 gram
2. Juan Cabrera 6.088 gram
3. Alfred van Wersch 6.083 gram

1e zomeravond wedstrijd, Noordhollandskanaap te Spijkerboor Kennemerland
Woensdag 9 juni was het eindelijk zover we konden van start met de zomeravondwedstrijden. Er werd gevist onder prima omstandigheden aan het Noordhollandskanaal waarbij de een leuk beet kreeg en een enkeling de hele avond heeft gewacht zonder een beet te zien. Het duurde bij vrijwel iedereen even voordat de eerste beet werd gezien, al wachten sommigen nu nog. In vak A was de kopstek voor Arie van der Burg, de kampioen van 2020. Arie probeerde van alles maar het lukt hem niet de competitie flitsend te starten. In het zelfde vak zat Cor Martens die afgelopen zondag de sterren van de hemel viste maar nu helaas voor hem moest blanken. Jean Chagineu kende een flitsende start met een dikke platte maar op een volgende beet moest hij dik een uur wachten. Flink pieren brengen was zijn motto zodat nadat uur de vis lekker los kwam. We mochten vandaag Gerjan Westen verwelkomen.Gerjan maakte een start met de feeder maar door om te schakelen naar de vaste stok en daarop niet te voeren maar enkel aas brengen wist hij een mooi resultaat neer te zetten. In vak B was Willem van Tol op drift die weer eens had gekozen voor de feeder. Willem liet zien dat absoluut niet te zijn verleerd. Het was enkel peter Krijgsman die in zijn spoor kon blijven. Na 2,5 uur gingen de weegploegen op pad. In vak A wist Jean Chagineu met de nodige overmacht het vak te winnen ruim voor Ben van Tol. De derde plaats ging naar Gerjan Westen, die hiermee een mooie start heeft gemaakt. In het B-vak zat de winnaar van vandaag Willem van Tol, met bijna 13 kilo was Willem iedereen de baas en wist zowel zijn vak als de wedstrijd te winnen. Willem werd gevolgd door Peter Krijgsman met op afstand Nico Schouws.
Uitslag 1e Zomeravond wedstrijd Hsv Kennemrland
Vak A
1. Jean Chagineu 8.797 gram
2. Ben van Tol 4.580 gram
3. Gerjan Westen 2.548 gram
Vak B
1. Willem van Tol 12.850 gram
2. Peter Krijgsman 9.040 gram
3. Nico Schouws 7.787 gram
Komende woensdag tweede zomeravond en die zondag erop de tweede zomer, interesse om mee te vissen stuur tijdig een mail naar hsvkennemerland@hotmail.com voor meer informatie.


Terug

11-06-2021
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank