Negende zomerwedstrijd zorgt voor ontknoping klassementen

De negende wedstrijd van de zomercompetitie van Hsv Kennemerland werd gevist in het Noordhollandskanaal bij Purmerland. Het betrof een de laatste van de drie competitiewedstrijden die verplicht meet een dobber gevist dienen te worden.  Bij aanvang na bekendmaking van de digitale loting bleek het toch wat donker zodat werd besloten kwart over acht te starten. Rustig kon alles klaar worden gezet, op een visser na allemaal vaste stok als keus. Na het startsignaal werd er gelijk aardig vis gevangen. Het was Arie van de Burg die als een raket uit de startblokken ging. Binnen het kwartier lagen er al vier in het netje.

Over het hele parcours zag je volop vis vangen. Wie daarop achterbleef was Nico Schouws die na een uur nog steeds op de hatelijke nul stond. We kregen te maken met stevige buien, windstil weer harde wind sterk wisselende omstandigheden. De kop onze dame Elaine Vredenburg probeerde veel maar het lukt vandaag niet echt. Het zelfde golf voor Andre van Pel die veel kleintjes ving maar de grote helaas loste. Het was Hidde Hoekstra die de mooie platte wel wist te vinden. In tegenstelling tot zijn buurman Jeroen Storck die kort bij bleef vissen en met een hoog tempo veel kleine vis wist te verleiden.IN het andere vak was Simon van der Kolk weer uitstekend opd reef, vast en zeker van plan zijn titel dobberkampioen te prolongeren. Het was Clive Hill die vandaag opnieuw liet zien uitstekend overweg te kunnen met de vaste stok. Het zelfde gold voor zijn buurman Simon Schouws die naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter opd reef kwam. Beide mannen hadden ervoor gekozen hun geluk op de 13 meter te beproeven.

Na vier uur klonk het eindsignaal en gingen de wegploegen op pad. In vak B bleek vandaag de overall kampioen te zitten in de persoon van Jeroen Storck, die na lange tijd van afwezigheid een prima come-back maakt. Meer dan 100 vissen allemaal aan het kantje gevangen wogen bijna 10 kilo. Keurig tweede eindigde zijn buurman Hidde Hoekstra en Sjaak Veldt werd tot zijn eigen verrassing derde met bijna 8 kilo. In vak A ging de winst naar Simon van der Kolk die precies in het midden van het parcours de schaal liet uitslaan naar 9,1 kilo. Verrassend tweede werd onze jongste deelnemer Simon Schouws met 8,2 kilo en keurig derde werd Clive Hill met bijna 8 kilo.

VAK A

       

1

Simon vd

Kolk

9.100

gram

2

Simon

Schouws

8.200

gram

3

Clive

Hill

7.890

gram

 

Vak B

       

1

Jeroen

Storck

9.437

gram

2

Hidde

Hoekstra

8.003

gram

3

Sjaak

Veldt

7.550

gram

 

Dobberkampioenschap 2020

Opnieuw liet Simon van der Kolk zien een klasse apart te zijn waar het gaat om het vissen met de stok. Zijn titel wist hij dan ook te prolongeren met slechts 6 klassementspunten. Clive Hill liet zien dat zijn ster rijzende is en zeker met de stok vist Clive meer dan uitstekend. Dit heeft geresulteerd in een mooie tweede plaats in het dobber kampioenschap. De derde plaats ging net als in 2019 naar Nico Schouws, die zijn mooie start in de eerste twee wedstrijden geen vervolg kon geven.

Einduitslag Dobber kampioenschap 2020

1

Simon vd

Kolk

6

pnt

23630

pnt

2

Clive

Hill

10

pnt

29827

pnt

3

Nico

Schouws

10

pnt

23388

pnt

 

Tussenstand A- en B-klasse na 9 wedstrijden minus 3 afschrijvers

Onverwacht gooide zorgde deze wedstrijd voor stevige veranderingen in het klassement en zelfs al winnaars in beide klasse. In de A-Klasse sloeg Simon van der kolk toe, zijn directe concurrent Ton van de Nieuwboer kende een minder dag en ook Nico Schouws liet het liggen, hetzlefde gold voor Theo Breedijk. Dat zorgt ervoor dat met nog een wedstrijd te gaan Simon van der Kolk de nieuwe kampioen in de A-klasse is. Voor plek twee en drie brengt de laatste wedstrijd de uitkomst  er zijn nog twee kandidaten Ton van de Nieuwboer en Nico Schouws die strijden om plek twee en drie. Zeker van degradatie zijn Cor Martens en Bert Jansen. Voor Toon Colonello lijkt het doek ook gevallen, maar Toon heeft nog een theoretische kans dat hij in de A-klasse blijft.

In de B-Klasse is de kampioen eveneens bekend in de persoon van Hidde Hoekstra, zijn directe concurrent Arie van de Burg kende een offday maar staat nog steeds stevig op de tweede plaats. Clive Hill neemt plek drie weer voor zijn rekening. De laatse wedstrijd zal de beslissing brengen wie gaan promoveren, kanshebbers zijn Arie van de Burg,  Clive Hill, Tom Moolevliet en ook Jean Chagineu heet nog kans. Hidde Hoekstra heten we welkom in de A-klasse. Lange tijd had Arie van de Burg zicht op de dubbel zomeravond- en zomer kampioen maar zover is het niet gekomen. Wel kan het hem nog lukken de wintercompetitie te winnen, wei weet.

 

A-Klasse (3 afschrijvers)

       

1

Simon vd

Kolk

8

Kl.pnt

40096

gram

2

Nico

Schouws

14

Kl.pnt

33543

gram

3

Ton van de

Nieuwboer

14

Kl.pnt

30926

gram

 

 

B-Klasse (3 afschrijvers)

     

1

Hidde

Hoekstra

14

Kl.pnt

46119

gram

2

Arie van den

Burg

21

Kl.pnt

37760

gram

3

Clive

Hill

23

Kl.pnt

44322

gram

4

Tom

Moolevliet

23

Kl.pnt

29364

gram

5

Jean

Chagineu

25

Kl.pnt

20088

gram

 

Tussenstand verenigingskampioenschap

De laatste wedstrijd zal de ontknoping brengen voor het verenigingskampioenschap. Er zijn slechts twee kanshebbers over, de strijd gaat tussen Hidde Hoekstra en de kampioen van 2019 Simon van der Kolk. Hidde heeft uitstekende papieren (een 3 als slechtste wedstrijd) maar wie weet je hebt nu eenmaal niet een, twee, drie gewonnen van Simon van der Kolk. Over twee weken weten we meer, tenminste als we nog mogen vissen. We vrezen de aanscherping van de Corona maatregelen, vissen is op zich een veilige sport maar we volgen qua wedstrijden het beleid van de sportkoepel NOC/NSF waaraan Sportvisserij Nederland zich heeft geconformeerd. Het wordt spannen d, we duimen ervoor dat we mogen blijven vissen.

 

Verenigingskapioen minus 3 slechtste

 

1

Hidde

Hoekstra

11

Kl.pnt

42929

gram

2

Simon vd

Kolk

13

Kl.pnt

41288

gram

3

Nico

Schouws

14

Kl.pnt

37776

gram

 Terug

12-10-2020
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank