Vijfde wedstrijd Hsv Kennemerland warm en weinig vis.

Vandaag, zondag 16 augustus,  de vijfde wedstrijd van de zomercompetitie van Hsv Kennemerland gevist in het Noordhollandskanaal bij Neck. Tropische omstandigheden, warm en klam, weinig wind ideale omstandigheden om scherp te vissen. Loting vooraf omdat we het corona-protocol serieus blijven toepassen. Na een uur voorbereiding het startsignaal en vliegen korven richting overzijde, ballen worden geplompt of vakkundig gecupt.  Snle worden de eerste vissen gevangen bij vele al bij de eerste inzet of de eerste korf. Ik ga er eens goed voor zitten maar na een half uur eerste beet een half slag. Maar zo snel de vis kwam zo snel lijkt de vis vertrokken. Ieder moet alles uit de kast halen om nog een visje te vangen. Het is Daan van der Venne op de kopplek die in tegenstelling tot de rest van het parcours de vis wel weet te vinden en lekker zit te vangen.  Zijn buurman Jean Chagineu moet er lang op wachten maar dan weet hij ook enkle forse brasems tot aanbijten te verleiden.In vak B is het nog slechter dan in het A-vak. Op kop weet Tom Moolevliet met de stok wel de nodige vis te verleiden maar daaronder veel klein spul. Juan Cabrera en Theo Breedijk weten bij vlagen flink te vangen maar de visjes zijn erg minuscuul. Zelf besluit ik het principe voeren is vangen uit te voeren maar helaas slaagt dat niet. Bij behorende kreet is koop nog wat in de webshop, daar heb ik inderdaad na dat overdadig voeren alle tijd voor. Na vier uur klinkt voor vele het eindsignaal als een wekker, door gebrek aan beten waren een aantal in de slaapmodule gedompeld. De weegploegen gaan op pad.

In vak A zit vandaag de overall winnaar in de persoon van Daan van der Venne.  Daan verzilvert zijn kopstek met bijna 9 kilo, de tweede plaats gaat naar Jean Chagineu en derde eindigt Ton van de Nieuwboer. Ton wordt daarbij winnaar van de A-klasse. In vak B weet Tom Moolevliet de staartstek te verzilveren met bijna 3 kilo, Nico Schouws wordt tweede en Clive Hill heeft de weg omhoog gevonden en eindigt als derde. We kijken terug op een gezellige wedstrijd waar helaas bij de meeste de vis het compleet liet afweten. We danken Hidde Hoekstra voor het beschikbaar stellen van een zestal zakken het Surinaamse gevaar, een heel leuke geste.

 

Vak A

       

1

Daan vd

Venne

8.810

gram

2

Jean

Chagineu

5.750

gram

3

Ton van de

Nieuwboer

4.844

gram

  

Vak B

       

1

Tom

Moolevliet

2.590

gram

2

Nico

Schouws

2.350

gram

3

Clive

Hill

2.215

gram

 

Na vijf wedstrijden zijn we halverwege de competitie en begint het klassement zich te vormen. In de A-klasse voert Simon van der Kolk het klassement aan gevolgd door Ton van de Nieuwboer en Nico Schouws. In de degradatiezone vinden we Cor Martens, Bert Jansen en Toon Colonello terug. Die mannen moeten flink aan de bak om degradatie te voorkomen. In de B-Klasse blijft Hidde Hoekstra het klassement aan voeren, op de voet gevolgd door Juan Caberra en Arie van den Burg.

Tussenstand A-Klasse

1

Simon vd

Kolk

14

Kl.pnt

20900

gram

2

Ton van de

Nieuwboer

18

Kl.pnt

19721

gram

3

Nico

Schouws

22

Kl.pnt

27300

gram

 

Tussenstand B-Klasse

1

Hidde

Hoekstra

20

Kl.pnt

28937

gram

2

Juan

Cabrera

23

Kl.pnt

20390

gram

3

Arie van den

Burg

28

Kl.pnt

20199

gram

 

Halverwege de competitie vormt zich een kopgroep welk kans maakt de nieuwe verenigingskampioen te worden. Het klassement wordt aangevoerd door Hidde Hoekstra gevolgd door Ton van de Nieuwboer en als derde de kampioen van 2019 Simon van der Kolk. Maar met nog vijfwedstrijden in het verschiet kan er nog veel gebeuren.

Tussenstand verenigingskampioenschap

1

Hidde

Hoekstra

17

Kl.pnt

28937

gram

2

Ton van de

Nieuwboer

18

Kl.pnt

19721

gram

3

Simon vd

Kolk

19

Kl.pnt

20900

gram

 Terug

17-08-2020
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank