Mooi weer tijdens start zomerwedstrijden Kennemerland

Zondag 14 juni was de start van de eerste zomerwedstrijd van Hsv Kennemerland aan het Noordhollandskanaal. Dit alles onder voorwaarde van de strikte Corona regels, geen verzamelen, loting van te voren en na afloop direct naar huis. Even minder gezellig maar we maken er het beste van. Vanaf s’morgens half zeven  kon de visser zijn stek betreden en om half acht klonk het aanvang signaal. Met 22 deelnemers een mooie opkomst waarbij de stekken op ruime afstand van elkaar waren uitgezet.Na het startsignaal werd direct al op veel plekken in het parcours vis gevangen. Zowel met stok als feeder een goed teken. Maar na een uur werd het voor veel vissers echt zeuren, zeker met de feeder moest je alles uit de kast halen om nog een visje te verleiden. Op kop zat Daan van der Venne op slechts 4 meter heerlijk vis te vangen en dat bleef hij zo doen. Zijn buurman Jean Chagineu moest wachten tot het laatste half uur voordat zijn top in beweging kwam.

Stokvissers kenden dat probleem niet, zij wisten lekker vis te vangen, klein van slag maar veel kleintjes wegen ook. Zo wisten Nico Schouws en Simon van der Kolk regelmatig zowel aan de kant als op de stok de gang er lekker in te houden. Hetzelfde gold voor Peter Krijgsman maar na twee uur vissen brak zijn vaste stok plots en was schakelen naar de feeder noodzakelijk. Qua weer was het eerst warm, toen werd het zelfs wat frisjes en daarna weer erg benauwd maar het bleef gelukkig wel droog. Na 4 uur werd de wedstrijd afgefloten en gingen de weegploegen op pad.De winnaar van vandaag zat in het B-vak en was de kampioen van 2019 Simon van der Kolk die met 8,5 kilo zowel zijn vak als de wedstrijd wist te winnen. Keurig tweede werd Peter Krijgsman die ondanks hengelbreuk toch 8 kilo ter weging kon aanbieden. De derde plaats was voor Arie van den Burg.

In vak A werd het vak gewonnen door Nico Schouws, zijn ruim 60 visjes lieten de weegschaal uit slaan naar ruim 6 kilo. Net 19 gram meer dan Bert Jansen die netjes tweede werd. Het laatste uur besloot Bert stevig pieren te knippen en te cuppen op zijn stek. Dit leverde hem het laatste half uur een vijftal flinke brasems op. De derde plaats in vak ging naar Ton van de Nieuwboer.  Deze die heren wisten vrijwel al hun vis met de stok te vangen.

 

Vak A

  1. Nico Schouws                                               6.779 gram
  2. Bert Jansen                                                   6.760 gram
  3. Ton van den Nieuwboer                                5.278 gram

VAK B

  1. Simon van der Kolk                                       8.429 gram
  2. Peter Krijgsman                                             8.060 gram
  3. Arie van den Burg                                         5.594 gram

We kijken terug op een heerlijke visochtend, goede weersomstandigheden, wisselende vangsten en een goede sfeer. Onze dank gaat naar Hidde Hoekstra voor het beschikbaar stellen van een heel mooi weegnet, chapeau, klasse. Over twee weken gaan we het opnieuw proberen bij de 2e zomerwedstrijd.

 Terug

16-06-2020
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.jvbaits.nl
blank