Visserijsprokkels Ronald Nannings

Afgelopen week werd duidelijk dat het Coronavirus Nederland in zijn greep gaat houden. De geregistreerde besmettingen nemen met de dag toe. Dit zijn alleen de geregistreerde gevallen, de ongeregistreerde gevallen zijn niet meegenomen. Een aantal mensen uit onze samenleving ging daarom over tot hamsteren. Dat dit hamsteren is ingegeven door egoïsme is wel duidelijk. Vanuit de hengelsport kwam ook het verstandige besluit om alle wedstrijden af te lassen. Een begrijpelijke beslissing die niet leuk is, maar wel noodzakelijk. Ook de organisatoren van de Team-van-het-Jaar-competitie hebben de eerste wedstrijd moeten uitstellen. Een verstandig besluit, wat op draagvlak van alle teamcaptains kon rekenen.

 

We hadden als team nog wel een training ingepland, want voer en aas waren al besteld. Een aantal teamgenoten ging, om begrijpelijke redenen, deze dag niet trainen. De overige enthousiastelingen wilden er gewoon een leuke visdag van maken. Kortom, een training, wat geen training zou worden, maar meer een teamdag. We hielden afstand, gaven elkaar geen hand, maar een elleboog. Het was ook leuk om elkaar weer even te zien, zo aan de waterkant. Even geen aandacht voor die vervelende pandemie. We waren niet het enige team aan de waterkant, er zaten verschillende teams te vissen. En juist op de plekken waar wat minder wind stond. Uiteindelijk kwamen we terecht achter de Karwei te Purmerend. Daar was de wind in de rug en zat je comfortabel.

 We gingen zitten aan de waterkant, het voer werd netjes op de stek gecupt, maar de vis was niet erg los. In de eerste minuten ving ik gelijk een paar kleine bliekjes. Daarna werd het heel erg stil en keek ik naar een roerloze dobber. Ik besloot wat zwaarder te gaan vissen, dit bleek een goede zet. Gelijk werd de haak gezet en een mooie brasem werd geland. Even wat bijcuppen en daarna gelijk weer verder vissen. Niet lang daarna werd de volgende brasem geland. En daarna leken de vissen het hazenpad te hebben gekozen, want het werd daarna lang stil.

 

Bram Reijntjes, ons nieuwe teamlid, kreeg nog wel regelmatig beet. Geen grote vis, maar wel regelmatig een visje. Ik besloot de dobber wat hoger te zetten en te gaan blokken. De zachte stroming was omgedraaid en dat zag je terug in de vangsten. Mart Saldens was al zijn tuigen aan het wisselen, want hij viste volgens zeggen veel te licht. Met een 1,5 gram blokkend op de grond kreeg hij de vis weer wat aan de praat. Ik kreeg zowaar ook weer beet en ving gelijk weer twee mooie brasems achter elkaar. Daarna werd het weer lang stil. Het leek er op dat de vis rond de plek cirkelde, dus ik besloot weer wat te gaan driften. Op deze wijziging in de aaspresentatie kwam echter helemaal geen reactie.

Terug naar het blokkend vissen kwam er zomaar weer wel reactie. Kortom, het was een grillige visserij, gekenmerkt voor vreemde aanbeten (opstekers en snelle beten). Na een paar uur hield ik het voor gezien en had een paar aardige brasems gevangen. Bram had echter de meeste aantallen gevangen en kon een leuk netje vis aanbieden. Kortom, een leuk dagje om nog even als team bij elkaar te zijn.  De komende tijd gaat Nederland verder op slot, dit houdt in, zo min mogelijk naar buiten en minder viswedstrijden.

 

Ook de internationale wedstrijden van april en mei staan, op dit moment, op losse schroeven. Een logisch gevolg van hetgeen wat er nu aan de hand is. Deze wedstrijden zullen op een later tijdstip wel ingehaald gaan worden vermoed ik. Het is te hopen dat dit kwalijke virus snel het land weer uit zal zijn. Maar mijn gevoel zegt dat we er voorlopig niet van verlost zijn. Voor de rest wil ik aan eenieder meegeven, denk goed om jezelf, je naasten en vooral de zorg voor de ouderen onder ons. De komende tijd hoop ik beter nieuws te kunnen brengen. Sterkte aan allen de komende tijd!

Tot hoorns of aan de waterkant.

Ronald NanningsTerug

18-03-2020
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank