Visserijsprokkels Ronald Nannings

Afgelopen maand zo af en toe gevist. Veel in de havens in Hoorn en Medemblik en aan het kanaal. De vangsten waren alleszins goed te noemen. Veel wedstrijden heb ik in de afgelopen weken niet kunnen vissen. Enerzijds komt dat door mijn drukke agenda op het werk, anderzijds is dat er niet zo heel veel wedstrijden worden georganiseerd in mijn regio. Wel regelmatig een bericht gekregen van HSV de Liefhebbers, maar dan had ik al een afspraak staan, of ik moest werken. Het was gewoon domme pech, evenals mijn kapotte radio en navigatie, waardoor ik zelf muziek in de auto moest gaan spelen.

In mijn laatste sprokkels refereerde ik nog naar de ontwikkelingen binnen het Fiji-team waar ik deel van uitmaak. Er was één teamlid vertrokken en het andere kon door zijn lichamelijke ongemakken niet meer verdervissen bij de team-van-het-jaar-wedstrijden. Kortom, we zaten echt wel met de handen in het haar. Intussen hebben onze contacten ook wat werk verricht. We kunnen mededelen dat we dit jaar weer kunnen meevissen met de Team-van-het-Jaar-wedstrijden. Er zijn maar liefst drie teamleden bijgekomen, het personele probleem is opgelost.

Afgelopen jaar werd er gelachen om de resultaten van ons team, meestal liep het niet ,of we verspeelden brasems aan de lopende band. Coen roept dat de bus met verspeelde brasems volzat. Komend jaar hebben we ons versterkt met o.a. voormalig meervoudig Europees- en Wereldkampioen Guido Nullens. Met hem hebben we er natuurlijk een absolute topper bij, iemand van de buitencategorie. Zijn zoon Bert blijkt ook nog eens de genen van zijn vader te hebben overgenomen.

De individuele fouten moeten eruit en de tactische blunders zijn hopelijk verleden tijd. Guido heeft al gekeken naar de elastiekmontage van een teamlid en prima adviezen gegeven. Je kunt je materiaal wel op orde hebben, maar het blijft natuurlijk vissen. En onze jeugdige teamleden hebben weer iemand om tegenop te kijken. De goednieuwsshow werd helemaal compleet, met de bevestiging dat Visleem.com en V.d. Eynde ons team dit jaar weer gaan ondersteunen. Kortom allemaal mooie berichten. We vissen echter geen topcompetitie, de inschrijvingskosten zijn hoog en de prijzen zijn, in verhouding met die van de wedstrijden van Team-van-het-Jaar, lager. Daarnaast is ons team nog niet consistent genoeg.

Binnen hengelsportland is ook het nodige in beweging. Zo zijn er teams opgeheven en zijn er weer teamleden verhuisd. Frans van Berkel heeft bijvoorbeeld de overstap gemaakt naar het Maver-Zamataro-team. Het maakt het team alleen maar sterker, omdat Frans bekend staat als een echt trainingsbeest. Kortom, een goede zet van Maver-Zamataro om Frans in te lijven. Frans is niet helemaal van de Evezet-radar verdwenen, want hij begeleidt wel het jeugdteam van Evezet.

Verder wordt het WK-dames gehouden aan de Lagevaart bij de Trekweg. Een parcours waar ik enige jaren niet ben geweest. We hebben nog gezeten tussen de metershoge distels, waterplanten en dikke wuivende rietkragen. Om een plek te bemachtigen moest je destijds voorzien zijn van een heuse bosmaaier, of knipte je met zweet op de rug. Inmiddels heb ik begrepen dat de hoge distels weg zijn. De vraag is altijd: is er nog altijd genoeg vis? Het is niet te hopen dat het een herhaling wordt van het EK van een paar jaar geleden. Toen waren de vangsten niet al te best. Je wilt toch een mooie visserij voor de toeschouwers en de vissers die daar gaan vissen. We gaan het allemaal zien en beleven.

Inmiddels heb ik van Sportvisserij Nederland een uitnodiging gekregen om bij de jaarlijkse controleursdag aanwezig te zijn. Een mooi onderonsje bij de Berenkuil, voorzien van een hapje en een drankje. Helaas gooit mijn werkgever roet in het eten, dus deze meeting moet ik aan mij voorbij laten gaan. De komende tijd staat ook weer in het teken van een opendeurdagen. Veel hengelsportzaken openen hun deuren om alle nieuwtjes te tonen. Vooral in België is dit tomeloos populair. Het niet alleen verkopen, maar je wordt er ook wel zeker wijzer van. Zaak is dan wel dat je de juiste mensen aanspreekt.

Afgelopen week werd ik nog bij de algemene ledenvergadering gehuldigd voor het door mij gewonnen kampioenschap. Het is dan altijd leuk om toegejuicht te worden door de leden. Waardering doet een visser altijd wel goed, zeker na een slecht visjaar. Een paar dagen ervoor was ik bij de jaarvergadering van Team-van-het-Jaar, ergens bovenop de Grebbeberg. De locatie was in het donker een beetje lastig te vinden, zo ergens in een sportpark bij het Grebbebos. Maar de vergadering ging als een TGV, alle zaken waren dan ook prima in orde. Geen oeverloos gezeur, maar constructieve gesprekken, met als doel lekker vissen met de teams.

Kortom, het jaar is goed en positief begonnen, laat het voorjaar maar weer komen. De komende tijd zal ik aan de waterkant te vinden zijn om een hengeltje uit te gooien. Zo nu en dan een kleine wedstrijd aan het kanaal of in de haven. Het is te hopen dat de veelvraat Aalscholver weg blijft, dan zullen de vangsten goed blijven. 

 

Tot hoorns of aan de waterkant.

Ronald NanningsTerug

28-01-2020
http://www.jvbaits.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank