Magere 2de najaarswedstrijd Hsv Kennemerland.

De tweede najaarswedstrijd werd gevist in het Noordhollands Kanaal te Westgraftdijk op zondag 3 november. Het water lag er prachtig bij, het parcours stond er kon geloot worden. Topfavoriet vandaag Jean Chagineu en Nico Schouws maar ook Sjaak Veldt en Peter Krijgsman hadden mogelijk nog een klein kansje. Afgaand op de najaarswedstrijd in 2018 heb je 2 of maximaal 3 punten nodig om deze wedstrijd te winnen.De loting is Peter Krijgsman gunstig gestemd met de kopplek, de staartstek ging naar Juan Cabrera. Na een ruim uur klinkt het aanvangsignaal. Er zijn diverse stokken klaar gemaakt maar ook veel feeders. Op kop gaat Peter Krijgsman rustig van start en vangt regelmatig vis. Dit geldt niet voor zijn buurman Toon Colonello, die de vis opnieuw niet kan vinden. Wie wel gelijk de vis er lekker op heeft is Andre van Pel. Gekozen voor feederen midden in het kanaal wordt visje na visje wordt rustig geland, gestaag vangt hij lekker door.

In vak B is het doel van Juan Cabrera zijn staartstek verzilveren, maar al wat hij probeert het wil slecht lukken. Na een zaterdag hard werken, gevolgd door een feestje van oud-collega’s van Fokker en slechts vier uurtjes slaap heeft hij een geldig excuus. In het midden van het vak start Nico Schouws met de stok voorspoedig maar zijn buurman Dolf Rijs neemt het gedurende de wedstrijd over. Het is duidelijk het wordt een nek aan nek race tussen beide mannen. Over het gehele parcours is het werken om een visje te vangen, ieder haalt alles uit de kast maar het gaat moeizaam. Links en rechts van ons zijn de vangsten vandaag veel beter, wellicht is de vis (nog) niet op dit diepere stuk te vinden.

 Na vier uur klinkt het eindsignaal van een geslaagde ochtend. De weegploeg gaat op pad. In vak A gaat de winst zoals viel te verwachten naar Peter Krijgsman die het cadeautje van de kopstek uiteraard weet te verzilveren. Peter wint met ruim 10 kilo zowel zijn vak als de wedstrijd, gevolgd op gepaste afstand op de tweede plaats Clive Hill met 4 kilo. Clive eigenlijk net opnieuw gestart met wedstrijdvissen laat zien dat hij nu al een geducht concurrent is. Derde eindigt Arie van den Burg die langzaam op stoom komt en klaar is om in de winter ons een poepie te laten ruiken.

In vak B gaat de vakwinst naar Nico Schouws met bijna 6 kilo, tweede eindigt Dolf Rijs en keurig derde wordt Andre van Pel. Het dit jaar even geduurd maar Andre scoort de laatste wedstrijden steeds beter.

 

Vak A

 

 

 

 

 

 

 

 

1

Peter

 Krijgsman

10.448

gram

2

Clive

Hill

4.132

gram

3

Arie van der

Burg

4.098

gram

4

Tom

Moolevliet

3.471

gram

5

Ton van de

Nieuwboer

2.482

gram

6

Jean

Chagineu

2.050

gram

7

Toon

 Colonello

834

gram

 

 

 

 

 

 

Vak B

 

 

 

 

 

 

 

 

1

Nico

Schouws

5.945

gram

2

Dolf

Rijs

4.879

gram

3

Andre van

Pel

4.329

gram

4

Daan van der

Venne

2.680

gram

5

Sjaak

Veldt

578

gram

6

Gert

Lute

240

gram

7

Juan

Cabrera

176

gram

 

Dan even rekenen wie zich de tweede Najaarskampioen mag noemen, niet verrassend gaat deze eer naar Nico Schouws, die beide wedstrijden zijn vak wist te winnen. Tweede eindigt Peter Krijgsman en de derde plaats gaat verrassend naar Clive Hill. Er is voor iedereen een mooie prijs variërend van voedselpakketten, fruitpakketten tot voerprijzen, keurig verzorgd door Sjaak Veldt. 

Onze dank gaat uit naar Dierenwereld Van Someren uit Heemskerk en VGB Bait Factory voor het beschikbaar stellen van een aantal mooie prijzen. We kijken we terug op een tweetal geslaagde najaarswedstrijden, helaas schrale vangsten, goede weersomstandigheden en heel belangrijk een prima en gezellige sfeer.

Einduitslag Najaarswedstrijden

1

Nico

Schouws

2

pnt

12112

gram

2

Peter

 Krijgsman

3

pnt

15324

gram

3

Clive

Hill

5

pnt

7457

gram

4

Dolf

Rijs

6

pnt

7924

gram

5

Jean

Chagineu

7

pnt

13759

gram

6

Sjaak

Veldt

7

pnt

8779

gram

7

Ton van de

Nieuwboer

8

pnt

9874

gram

8

Andre van

Pel

8

pnt

7012

gram

9

Daan van der

Venne

9

pnt

6470

gram

10

Arie van der

Burg

9

pnt

6187

gram

11

Juan

Cabrera

11

pnt

5642

gram

12

Tom

Moolevliet

12

pnt

3471

gram

13

Gert

Lute

12

pnt

1522

gram

14

Toon

 Colonello

14

pnt

2569

gram

 

De volgende wedstrijd is over twee weken, de start van de wintercompetitie. Aarzel niet en vis lekker mee, de wedstrijdcommissie heeft zijn uiterste best gedaan om mooie visstekken te reserveren.

Zoals gebruikelijk vissen we in de winter hoofdzakelijk in het visrijke Noordhollandskanaal. Dus twijfel niet en besluit deze winter lekker mee te vissen bij de Hsv Kennemerland. Leuke wedstrijden, gezellige sfeer, vaak mooie vangsten en bedenk samen vissen is altijd leuker dan alleen. En besluit je mee te vissen met een lidmaatschap voor 2020 mag je de rest van 2019 gratis met ons meedoen.

Interesse om met ons mee te vissen mail naar hsvkennemerland@hotmail.com Terug

06-11-2019
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank