Roelof Koekoek wint het Vriezermarktconcours 2019

Op zaterdag 19 oktober was het dan eindelijk zover. De wedstrijd om het Vriezermarktconcours 2019 werd die dag georganiseerd in het Noord Willemskanaal, in de buurt van Yde de Punt. In drie verschillende vakken werd er gestreden de zo felbegeerde overwinning.

 


Om 9:00 uur klonk het startschot en kon er gevist gaan worden. Met name in vak C (vaste hengel) werd er direct veel kleine vis gevangen. Variërend van dichtbij de kant tot op 13 meter. In vak B (feeder) bleef het eerst rustig. Ook hier was de vis die al gevangen werd klein. Het duurde tot +/- 10:30 uur voordat de grotere vis ook aandacht kreeg voor de aanwezige voedingsstoffen.

 

In vak A (vrije hengel) was de keuze lastig blijkbaar. Er werd ongeveer 50/50 gekozen voor feeder dan wel vaste hengel. Al werd hier wel direct de wat grotere vis gevangen met de feeder.

 

Naarmate de ochtend vorderde begon de wind meer aan te trekken en kwam er af en toe een drupje water naar beneden. Echt warm was anders… maar met de juiste kleding prima te doen natuurlijk!

 

Bij het eindsignaal om 13:00 uur, bleek na weging de volgende vangsten naar boven te komen:

 

Vak A, vrije Hengel:

1.    Jan Brink, 3050 gram

2.    Jan de Jonge, 2590 gram

3.    Steven Kamping jr., 2510 gram

 

Vak B, Feeder:

1.    Roelof Koekoek, 10140 gram

2.    Mark Post, 7220 gram

3.    Johan Gernaat, 5100 gram

 

 

 

Vak C, vaste hengel:

1.    Jan Borgeld, 7680 gram

2.    Ronald Hammers, 4580 gram

3.    Jan de Pruis, 2960 gram

 

Met kop en schouders stak Roelof Koekoek boven de concurrentie uit tijdens het Vriezermarktconcours, dubbele cijfers. En is daarmee uitgeroepen tot overal winnaar van deze editie van het Vriezermarktconcours, met meer dan 10 kilo vis!

Het bestuur van de HSV Tynaarlo-Vries bedankt een ieder die aan deze wedstrijd heeft bijgedragen, en hoopt een ieder volgend jaar weer te mogen begroeten op 24 oktober, zelfde tijd, zelfde plaats!Terug

19-10-2019
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank