Vijfde IJsselCup wedstrijd prooi voor Rob Beerten.

Zondag 22 september is, onder uitstekende weersomstandigheden, de 5de IJsselCup wedstrijd gevist. De vangsten worden de laatste weken steeds beter. Met name de voorn laat zich steeds vaker zien maar ook de winde (turbovoorn) en brasem worden volop gevangen. Net als de voorgaande wedstrijden werd er ook deze keer weer op twee locaties gevist, vak A het Ganzenei en vak B de Nieuwe brug. Deze keer helaas weer een aantal afmeldingen waardoor er in twee vakken van 6 gevist werd.

 

Vrijdagavond werd duidelijk wie naar welk vak kon afreizen. De top drie mocht naar vak B, de Nieuwe brug. 

Traditie getrouw waren de deelnemers ruim op tijd aanwezig, na het uitzetten meten loten en op naar de stek. De laatste weken is er veel getraind met wisselende resultaten, wat zou het worden vandaag?

 

Snel opbouwen, keuze maken op welke afstand er gevist gaat worden en secuur peilen. Je wilt net dat ene randje, kuiltje vinden waar de vis normaal aast. Eenmaal de plek gevonden, lijn achter de lijnclip en verder opbouwen en zorgen dat alles binnen handbereik is. De meesten hadden nog even tijd om te socializen en een kop koffie voordat om half acht het beginteken werd gegeven. De eerste, van vele, rijk gevulde korven landen vakkundig op de gekozen afstand, en het duurde niet lang voordat de eerste tekenen van leven werden waargenomen.Vanaf het beginsignaal werd er vis gevangen op zowel het Ganzenei als bij de Nieuwe brug.

 

Vak A: Ganzenei.

Net als de voorgaande wedstrijden waren de vangsten weer goed. Vanaf het beginsignaal zat bijna iedereen in de vis, Ook bij de andere deelnemers duurde het niet lang voordat de eerste vis de weg vond naar het leefnet. In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden was niet de kop die het beste in de vis zat maar de deelnemers links en rechts van de kop en staart. Midden in het vak zat de uiteindelijke dag winnaar Rob Beerten die het eerste half uur twee keer over een grote barbeel aan de lijn had. De eerste moest hij helaas  lossen maar de tweede kon hij wel netjes landen

Vak B: Nieuwe Brug.

Voor veel deelnemers een onbekende locatie, niet op een strekdam maar tussen de kribben. Door de lage waterstand moesten de heren een aardig stukje klimmen en klauteren om de visspullen aan de waterkant te krijgen. Ook, en niet geheel onbelangrijk, was het goed uitkijken waar je de stek ging opbouwen. Een halve meter van de waterlijn ging het namelijk stijl naar beneden. Je plateau dus niet te ver het water in. De meeste deelnemers zaten ook hier vanaf het beginsignaal in de vis, voornamelijk kleine voorn. De vis op de plek krijgen was redelijk eenvoudig maar de kunst is ze op de stek te houden lukte alleen Remko Stöteler. De overige heren wist wel geregeld een vis te vangen, maar daarna was het vaak weer even stil.

 Om 12:00 uur werd duidelijk of de hooggespannen verwachtingen uit zijn gekomen of niet. Voor vak A kwam de verwachting uit, dit was wederom het beste vak. Vak B stelde teleur. Er is door de 12 deelnemers 172780 gram gevangen. In vak A was dit 118500 gram en vak B 54280 gram. Na vijf wedstrijden staat de teller op 575140 gram!

Uitslag 5de IJsselCup wedstrijd 2019:

 

VAK A

1.

Rob Beerten

36000

gr.

1

pnt.

2.

Frank Bomers

28650

gr.

2

pnt

3.

Rob te Brake

19500

gr.

3

pnt

 

VAK B

1.

Remko Stöteler

22300

gr.

1

pnt.

2.

René Molenveld

9950

gr.

2

pnt

3.

Ivo te Kortschot

9230

gr.

3

pnt

 

Tussenstand IJsselCup 2019

1.

Remko Stöteler

85550

gr.

8

pnt.

2.

René Molenveld

58725

gr.

8

pnt

3.

Ivo te Kortschot

46810

 

gr.

15

pnt

De spanning in de top van het klassement is om te snijden. De nummers een en twee hebben een dusdanige voorsprong dat de heren onderling moeten gaan uitvechten wie de titel dit jaar gaat opeisen. Voor de derde plek zijn meerdere gegadigden, een slecht resultaat en je kunt een top drie klassering op je buik schrijven. De 6de IJsselCup wedstrijd staat gepland op zondag 6 oktober, het parcours word dan weer uitgezet aan het Ganzenei en de nieuwe brug. Let op, loten om 07:30 uur i.p.v. 06:30 uur. Er wordt gevist van 08:30 uur tot 13:00 uur.Terug

23-09-2019
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank