Zesde zomeravond Noordhollandskanaal Akersloot

Op woensdagavond 26 juni 2019 wed alweer de zesde wedstrijd van de zomeravondcompetitie gevist. In het Noordhollandskanaal bij Akersloot. De temperatuur was flink gekelderd vergeleken met voorgaande dagen, het voldoende zelfs wat fris aan. Door de wedstrijdcommissie was een mooi parcours gestoken, loten en de voorbereiding kan beginnen. De woensdagavond competitie wordt gekenmerkt door de losse en ontspannen en gezellige sfeer  waarbij de deelnemers wat voor elkaar over hebben en relaxt de strijd met elkaar aangaan.

Om 19.00 uur klinkt het startsignaal. Op de kopstek zit Jean Chagineu die gelukkig weer mee kan doen en vandaag er alles aan zal doen zijn prima stek te verzilveren. Zijn buurman Peter Krijgsman kan bij een mooi resultaat vanavond al de titel naar zich toe trekken en is dat ook vast en zekers van plan. Op de staartstek zit Nico Out die kiest voor een stekje kortbij en een stek aan de overzijde, maar al wat hij doet het gaat moeizaam. Zijn buurman Ben van Tol weet wel enkele mooie brasems tot aanbijten te verleiden. Dit lukt Toon Colonello ook die na zijn tweede plaats afgelopen zondag de weg omhoog heeft gevonden. 

De stokvissers Willem van Tol en Tom Moolevliet weten de kleine vis wel te verleiden maar de grote laten zich nauwelijks zien. Opvallend was dat bij het begin van de wedstrijd een recreant plaats nam tussen Willem en Tom en daar rustig een uurtje ging matchen, gelukkig wel aan het kantje.  Nico Schouws in het midden van het parcours kan opnieuw geen potten breken, twinitg vissen maar allemaal erg klein, dat zet geen zoden aan de dijk. Hetzelfde geldt voor Nico’s rechterbuurman Cor Martens. Cor is het de laatste tijd even kwijt, zo ook vanavond waar hij slechts drie beten weet te verzilveren.

Om half tien klinkt het eindsignaal en gaat de weegploeg op pad. In het midden van het parcours weet Toon Colonello vandaag de wedstrijd te winnen, een prima prestatie. Met bijna 5,5 kilo is hij iedereen de baas. Keurig tweede eindigt Ben van Tol en de derde plaats is voor Peter Krijgsman. Door dit resultaat weet Peter zich zeker dat hij opnieuw de zomeravondcompetitie wint. Peter namens alle deelnemers van harte gefeliciteerd, een puike prestatie door een wedstrijd voor het einde de overwinning al veilig te stellen.  Voor de tweede en derde plaats is niets zeker, hiervoor wachten we volgende week af. Ondanks de slechte vangsten kijken we terug op een heel fijne, sportieve maar vooral gezellig wedstrijd.

Vanavond moesten we helaas Ruud Schoorl missen, opnieuw problemen met zijn oog. Wij wensen Ruud beterschap en een voorspoedig herstel en hopen dat hij zich spoedig weer bij ons kan aansluiten.  De prijzen na afloop houden de vissers tegoed,  bestaande uit een waardebon van Handy Fish Hengelsport voor de hoogst geëindigde, een overheerlijk spijsbrood van Bakkerij Putter voor de nummer vijf en een zak lokvoer als aanmoedigingsprijs voor de een na laatste. Deze prijs is beschikbaar gesteld door Handy Fish Hengelsport uit Heiloo waarvoor onze dank.

 

Uitslag 5e wedstrijd Zomeravondcompetitie 2019

                 
 

Viswater, Nh/kanaal Akersloot

     
                 

1

Toon

Colonello

5.493

gram

       

2

Ben vasn

Tol

4.762

gram

       

3

Peter

Krijgsman

4.255

gram

       

 

Tussenstand Zomeravond, aftrek slechtste resultaat

   

1

Peter

Krijgsman

4

Klassementpunten

33971

gram

2

Willem van

Tol

11

Klassementpunten

25383

gram

3

Tom

Moolevliet

11

Klassementpunten

16337

gram

4

Toon

Colonello

12

Klassementpunten

14298

gram

5

Jean

Chaigneau

18

Klassementpunten

18653

gram

 

 

 

 Terug

27-06-2019
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank