Veel kleine vis aan de Markervaart

De derde wedstrijd van de zomercompetitie van Hsv Kennemerland van zondag 12 mei 2019 werd gevist in de Markervaart te Marken-Binnen. Prachtig weer bij het uitzetten van het parcours, de markervaart lijkt wel een biljartlaken met weinig teken van leven van vis, Mooi parcours gestoken, loten, bakkie en dan na ruim uur het startsignaal. Vrijwel gelijk worden de eerste vissen gevangen, waarde ander nog secuur aan het cuppen is.  Veel vissers weten het eerste uur flink aantallen te vangen. Het weer verandert in de loop van de ochtend, af en toe klein buitje maar wel een steeds meer aantrekkende wind maken het vissen best moeilijk.Cor Martens en Sjaak Veldt weten voor hun voeten met regelmaat vis te vangen maar ook op lengte staan zij hun mannetje. In het A-vak is Ton van den Nieuwboer aan de buitenzijde van het A-vak tegen de B aan uitstekend op dreef. Visje na visje wordt geland, het is duidelijk Ton begint op stoom te komen in de zomercompetitie.  Simon van der Kolk laat vandaag opnieuw zien een klasse apart te zijn en gaat op volle kracht richting de A-Klasse. In vak B heeft Theo Breedijk in de A het buitennummer tegen de B-klasse aan en ook Theo is uitstekend op dreef. Waar de meest erg kleine vis vangt zijn de vissen van Theo duidelijk een slag groter.  Zijn buurman Hendrik Delbrugge heeft net als Theo het voer secuur gecupt, beide mannen blijken daarmee een juiste keus te hebben gemaakt. Waardering voor Hendrik die ondanks zijn zwaarste periode in zijn leven toch acte de presente geeft. Nico Schouws heeft gekozen voerballen te plompen , teveel aas gebracht en te lang getracht toch brasems te verleiden. Keuzes die hem vandaag de kop gaan kosten.In vak B zit Andre van Pel na een moeilijke privéperiode weer vol enthousiasme aan de waterkant. Secuur vissend is hij in vak B alle B-vissers de baas. Gert Lute draait vandaag opnieuw mee in de top, zijn keuze het voer te cuppen blijkt de juiste. Techniek, tactiek en het maken van de juiste keuzes zijn vandaag van groot belang om een mooi resultaat te scoren. Na 4 uur klinkt het eindsignaal. De wwegploegen gaan oppad om de grote aantallen vis te wegen. In de A-klasse gaat de winst vandaag naar Ton van de Nieuwboer met ruim 11 kilo wint Ton zowel de A als het totaalklassement. Keurig tweede en winnaar van het B-vak wordt Theo Breedijk, de derde plaats in de A-Klasse gaat naar Sjaak Veldt. In de B-Klasse is Simon van der Kolk opnieuw her en meester, een keurige tweede plaats wordt behaald door Andre van Pel en derde eindigt Bert Groot.

 

A-Klasse

     

1

Ton van de

Nieuwboer

10.891

gram

2

Theo

Breedijk

7.178

gram

3

Sjaak

Veldt

5.903

gram

 

 

B-Klasse

     

1

Simon vd

Kolk

8.390

gram

2

Andre van

Pel

4.750

gram

3

Bert

Groot

7.816

gram

 

Na drie wedstrijden begint het klassement zich langzaam te vormen. In de A-klasse is het net als in 2018 Ton van de Nieuwboer die de scepter zwaait. Gevolgd door Sjaak Veldt en Theo Breedijk

 In de B-Klasse is Simon van der Kolk een maatje te groot voor de rest. Opvallend is het uistekende presteren dit jaar van gert Lute, welk Gert beloont ziet met een mooie tweede plek. Bert jansen weet zijn toppositie te continueren en neemt de derde promotieplek in beslag.

Tussenstand A-Klasse (Na drie wedstrijden minus 1 afschrijver)

1

Ton van de

Nieuwboer

3

Kl.pnt

12812

2

Sjaak

Veldt

5

Kl.pnt

12350

3

Theo

Breedijk

6

Kl.pnt

11526

 

Tussenstand B-Klasse (Na drie wedstrijden minus 1 afschrijver)

1

Simon vd

Kolk

2

Kl.pnt

15656

gram

2

Gert

Lute

6

Kl.pnt

5250

gram

3

Bert

Jansen

7

Kl.pnt

13396

gram

 

Het verenigingskampioenschap zou best eens een strijd kunnen worden tussen nieuwkomer Simon van der Kolk en regerend verenigingskampioen Ton van de Nieuwboer. Maar Theo Breedijk draait eveneeens goed mee in dit kampioenschap.

Tussenstand verenigingskampioenschap (na drie wedstrijden minus 1 afschrijver)

1

Simon vd

Kolk

3

Kl.pnt

15656

gram

2

Ton van de

Nieuwboer

3

Kl.pnt

12812

gram

3

Theo

Breedijk

4

Kl.pnt

11526

gram

4

Bert

Jansen

5

Kl.pnt

13396

gram

5

Gert

Lute

6

Kl.pnt

5250

gram

 

In het dobberkampioenschap  gaat Ton van de Nieuwboer aan de leiding voor Theo Breedijk en Simon van der Kolk. De dobberkampioen van 2018 Nico Schouws heeft nu al evenveel punten als vorig jaar na drie wedstrijden is gelijk kansloos om zijn titel te prolongeren.

Tussenstand Dobberkampioenschap

1

Ton van de

Nieuwboer

10.891

gram

1

pnt

2

Theo

Breedijk

7.178

gram

1

pnt

3

Simon vd

Kolk

8.390

gram

2

pnt

4

Hendrik

Delbrugge

5.644

gram

2

pnt

5

Bert

Groot

7.816

gram

3

pnt

 [Terug

13-05-2019
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank