Leuke competitie in Friese wateren

Sinds vijf jaar organiseren ze in Friesland de strijd om de Fisker Fan`t Jier Fêste Stok.  Zo’n vijf jaar geleden was er in Friesland sprake van een teruglopende  belangstelling voor het vissen met de vaste stok te bespeuren. Een aantal verenigingen nam bij de open wedstrijden geen vastestokvak meer op. Liefhebbers van de vaste stok moesten dan vissen in het vak vrije hengel. Als er bij andere wedstrijden al een vak voor de vaste stok was gereserveerd, moest men soms de deelnemers berichten dat het vak vaste stok kwam te vervallen vanwege te weinig deelname.Gooitzen Hager en Rinse Popma, beiden lid van H.s.v. de Rietvoorn (Kootstertille) en liefhebbers van het vissen met de vaste stok, staken de koppen bij elkaar om te kijken of er iets te doen viel aan deze teruglopende belangstelling.
Naar het voorbeeld van “De Fisker fan it Jier” besloten ze “de Fisker Fan`t Jier Fêste Stok“ op te zetten. Maar dan als een competitie.

Er wordt gebruik gemaakt van de uitslagen van open wedstrijden georganiseerd door Friese hengelsportverenigingen welke een vaste stok vak hebben opgenomen in hun wedstrijd. Iedere deelnemer in een vak vaste stok krijgt punten. Aan het eind van de reeks wedstrijden wordt er voor de twintig hoogst geklasseerden een finale gehouden. Sponsoren en verenigingen zorgen voor een prijzenpakket.

Kan best wel eens leuk zijn om daar in 2019 aan deel te gaan nemen.

 

 Terug

13-12-2018
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank