DCL finale the day after.

Hoofdpersoon in de DCL affaire, want zo mag je het ondertussen wel noemen, is Eric van Otterloo. Tijdens de finale van afgelopen zaterdag meende de DCL-organisatie in te moeten grijpen en Eric om een of andere reden een sanctie op te moeten leggen. Het volledige Sensas Team trok zich vervolgens terug uit de finale.

Vanuit de DCL-wedstrijdcommissie  is tot heden geen verklaring naar buiten gekomen en ook de DCL-mediapartner doet er zo goed als het zwijgen toe. Ons rest dan niet veel keus dan de verklaring van Eric alle ruimte te geven.

Mocht er vanuit de (nog) zwijgende DCL-wedstrijdcommissie nog reactie komen, dan brengen we jullie uiteraard op de hoogte.

Onderstaand het bericht dat Eric gepost heeft op zijn FB tijdlijn.

Eric van Otterloo

 

Triest, dat is het enige woord dat mij te binnen schiet na de gebeurtenissen op de DCL finale van gisteren. Gisteren heeft men mij willen uitsluiten van deelname aan de finale. Na 4 uur vissen kreeg ik te horen: "Eric, ik heb een trieste mededeling voor je..."

Wat is er gebeurt? Wij als team Sensas hebben ons direct geplaatst voor de finale door alle 7 voorrondes te winnen, ongeslagen gingen wij als favoriet de strijd aan met de andere 3 teams. Iedereen weet dat het hele jaar door al mensen zijn gediskwalificeerd tijdens wedstrijden van de DCL, zelfs afgelopen weekend nog tijdens een van de halve finales. Ik heb er bij mijn teamleden dan ook al het hele jaar op gehamerd het regelement 100% te volgen, netten niet vroegtijdig in het water, vis verdelen over de netten, vis altijd scheppen en met het schepnet in het leefnet plaatsen. En nu dat laatste is waar ik van beschuldigt ben, ik zou een voorntje met de hand in mijn leefnet gegooid hebben tijdens de wedstrijd en daarom zou ik uitgesloten worden. Ik heb gevraagd wie dat gezien hebben, dat waren in eerste instantie 2 mensen, later waren dat er al 3, en gisteravond heb ik inmiddels begrepen dat het er al 5 waren. Ik ben de discussie met de 2 mensen aangegaan, of ze wel het juiste gezien hebben, ik zat namelijk alleen maar dikke vis te vangen op het moment van de uitsluiting. Ik heb gevraagd hoe lang dat geleden was, het antwoord daarop te was: "15-20 minuten geleden" wel lag mijn stek vol met bladeren, elke keer bij aan en af steken zat er wel een blad aan wat ik er weer af moest halen en weggooide. Ik heb de vraag gesteld of het geen blad was wat ze gezien hadden, deze mensen zaten immers op 100 meter afstand te kijken met een verrekijker. Het antwoord daarop was: "dat dachten wij eerst ook, maar we weten nu 100% zeker dat het een vis was". Tevens heb ik gevraagd in welk net ik deze vis gegooid heb. Het antwoord daarop was: "dat konden we niet zien". Ik heb voorgesteld mijn netten te bekijken om aan te tonen dat daar maar 2 kleine vissen in zaten, welke ik al veel eerder gevangen had. Hier wilde men niet op ingaan, ik moest uitgesloten worden! "Ik kan toch niet anders, als ik dat bij de een doe, moet ik dat bij hem ook doen" is wat daarover gezegd is.

Wat is mijn gevoel hier nu over? Ik weet 100% zeker dat ik geen vis met de hand in het net gegooid heb. Het mag niet, en het is niet nodig. Zeker ook niet omdat ik op dat moment de ene dikke vis na de ander ving en er gewoonweg geen kleine vis op mijn plek zat. Ik heb in de 4 uur dat ik gevist heb maar 2 kleine vissen gevangen, 1bliek van 150 gram op 13 meter welke ik netjes volgens de regels geschept heb en met het schepnet in mijn leefnet gezet heb. En 1 voorn op de 9 meter plek waar ik al die dikke vis ving, en deze is op de zelfde manier in het net gezet. Deze 2 vissen heb ik gevangen in de eerste 2,5 uur van de wedstrijd welke om 11 uur begonnen was. Dat ik dus rond kwart voor 3 een kleine vis gevangen heb, klopt totaal niet.

In het voorjaar heb ik een behoorlijke aanvaring met een aantal personen van de DCL gehad over het opstellen van een reserve visser, welke een uitsluiting heeft gekregen in het verleden, op de zelfde vijver, door dezelfde persoon, nadat men het regelement heeft aangepast onder onvolledige informatie. Dit is mij door sommige personen niet in dank afgenomen. Mijn gevoel is dat men mij daardoor heeft proberen te pakken door mij valselijk te beschuldigen van het in het net gooien van een vis. Het zijn namelijk die personen geweest die mijn uitsluiting in gang gezet hebben.

Triest, dat is de uitkomst van dit alles. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn team Sensas, het beste team van Nederland. Dat hebben we afgelopen jaar bewezen. Ook is dit triest voor de overige 3 teams, met name voor het winnende team, welke nu een `onthoofde` DCL finale ( letterlijk en figuurlijk) gewonnen heeft. Triest is het voor de DCL competitie, de sponsoren en voor alle teams die het hele jaar gesteden hebben voor een plek in de finale. Triest is dit voor de gehele wedstrijdsport!! Triest is het dat een paar personen welke deel uitmaken van de DCL dit allemaal zo kunnen veroorzaken. want het volledige DCL bestuur en de leden, de vijvereigenaren, worden hierin meegenomen door deze personen, en dat kan niet!

Rest mij nog om het winnende team, team Goverde1nogmaals te feliciteren met hun overwinning. Ook wil ik mijn team, Team Sensas bedanken voor hun inzet van het afgelopen jaar en voor de onvoorwaardelijke steun welke ik van hun heb! Ook wil ik hierbij mededelen dat team Sensas nooit geen DCL meer zal vissen zolang deze personen die ons en de wedstrijdsport dit aandoen nog deel uitmaken van de DCL. Ik noem bewust geen namen, ik heb daar geen behoefte aan en ik zal dat hier ook niet openbaar doen! Degenen over wie dit gaat kunnen allen dit bericht lezen en zich dit aantrekken!Terug

22-10-2018
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank