Preston Centris NT.

Preston Innovations heeft zichzelf wat mij betreft met de introductie van de Centris NT molens overtroffen. Wat een gave molen is dit zeg! De NT serie bestaat uit drie modellen, de 320, 420 en 520. De hier afgebeelde 320 kun je als een soort allround molen zien die je voor allerlei visserijen kunt gebruiken. Hij heeft een inhaalsnelheid van 75 cm per omwenteling van de slinger en een overbrenging van 5.0:1. Deze serie is overigens ontwikkeld voor de witvisserij maar niemand verbiedt je om er iets anders mee te vissen.De twee andere modellen zijn uiteraard de grotere varianten. Volgens  opgave van Preston kun je de 320 goed inzetten voor het lichtere werk zoals dobber/match vissen of commercial visserij. De 420 gaat een stapje verder en biedt mogelijkheden als je op afstanden tot een meter of vijftig wilt vissen. De 520 tenslotte is voor het nog verder weg gelegen werk of de zwaardere visserij op karpers, grote brasem en/of de rivier visserij.

Centris NT molens worden geleverd met twee spoelen en twee slingers. Eentje met een dubbele handgreep en eentje met een enkele. Op de spoel zitten twee lijnclips. Deze molens zijn qua behuizing gemaakt van aluminium. De beugel van deze molen is echt iets bijzonders. Hij is van een "flexibel" materiaal gemaakt wat inhoudt dat je hem als het ware kunt door buigen zonder dat hij breekt of ontwricht raakt. Hij zal altijd weer in de oorspronkelijke vorm terug keren.

De Centris NT wordt geleverd in een forse doos die binnenin voorzien is van zacht schuim waarin alle onderdelen (molen, extra slinger en extra spoel) precies en stevig passen. Veilig vervoeren dus in deze doos. Wel neemt deze zoals gezegd forse doos, best wat ruimte in.Terug

06-08-2018
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank