Ode aan Siem Hoope

(Hans van Strien) Tijdens de 4 zondagen competitie van Peter Koopman was het mijzelf en meerdere vissers al opgevallen dat het koppel Siem Hoope en Willem van Tol niet deelnamen aan deze pracht wedstrijden. Opvallend omdat dit koppel sinds mensenheugenis met deze competitie meevist. Soms succesvol en andere keren voor spek en bonen. Opvallend was dat Willem dit gemakkelijk wist te relativeren, Siem daar in tegen op zijn bekende plagerige manier de spot mee kon drijven o.a. veel te druk met Willem wakker te houden .

 

Siem en Willem waren namelijk de mannen die de nummertjes aan de waterkant neerzetten en regelmatig met zijn maatje de weging verzorgden. Na de loting kwam je regelmatig deze heren tegen aan de waterkant op weg naar je stek en wisten ze je te vertellen of kans maakte of niet. Wim weer rustig , Siem kon het weer eens niet laten om er in te wrijven dat je een geluksvogel was , en dat zij het geluk wat andere hadden nooit hun deel was veelal gepaard met een grap of dolletje. Willem wilde zich gaan richten op het Snoek vissen zodat Siem op zoek ging naar een andere maat, dat dit anders uitpakte is nu uit onderstaande duidelijk

Tijdens navraag aan Koopman bleek Siem goed ziek te zijn, waarop ik de telefoon op pakte en zijn vrouw aan de lijn kreeg. Deze vertelde dat Siem in het ziekenhuis verbleef en dat er waarschijnlijk een kwalijke periode aan zat te komen , er was nl. weer kanker geconstateerd nadat dit in het verleden dacht verholpen te zijn .

Ik beloofde 1 week later terug te bellen en kreeg toen Siem zelf aan de lijn. Hij vertelde mij dat het terug was gekomen met daarbij bijkomende nierproblemen en dat het op meerdere plekken zat. Nu blijkt dat Siem zijn levensduur niet zal kunnen verlengen in jaren maar helaas slechts in maanden. Jullie kunnen zich voorstellen dat dit een mokerslag betekend voor Siem, zijn vrouw en familie. Ook voor zijn maatje de organisatie en alle overige vissers.

Siem is slechts 73 jaar en wilde nog graag iedereen effe lekker jennen of op de kast jagen. Tijdens de Pinksterkoppel en ook de 3daagse Kooy/Koopman kwam hij even kijken en werd hij rondgereden door zijn vis maat Willem. Uiteraard weer enkele stekelige opmerkingen plaatsend , bleek dat hij gelukkig nog steeds pijnloos is en dat zo ook te houden tot het einde .

 

Ik heb Gijs een foto toegezonden die een keer niet op vissen is gebaseerd maar een foto zoals ik Siem ken als een warme familie man wat ie ook aan de waterkant uitstraalde. De wens van mijzelf en denk ik vele andere zal zijn dat het inderdaad een pijnloos en rustige afloop van zijn ziekte zal hebben en zeg namens iedereen aan zijn vrouw en familie veel wijsheid en moed toe net zoals Siem deze ziekte de laatste maanden draagt . Voor een ieder die met de Fam.Hoope meeleeft kan een kaartje toezenden aan ; Familie Hoope  …. Bergvenstraat 3 ……  1911 TL  Uitgeest

Hans van Strien Terug

29-05-2018
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.jvbaits.nl
blank