Productreview Gamakatsu Super G line Neo Bronze Gamakatsu

(Ronald Nannings) Enige tijd geleden kwam ik op bezoek bij de hengelsportbeurs te Utrecht. Het was een goed gevulde beurs, waarbij verschillende fabrikanten hun nieuwe producten lieten zien. Eenmaal bij de stands aangekomen werd ik onthaald, van  ontwijkende blikken, tot een heel leuk gesprek. Het blijkt toch altijd weer een verrassing zo’n bezoekje bij de beurs in Utrecht. 


Eenmaal aangekomen bij de de Spro/Cresta stand word ik door door Sjoerd Huizinga aangesproken.  Spro Cresta had tijdens de beurs flink uitgepakt. Ik vertelde Sjoerd een verhaal over een merk, waarbij ik vaak de toppen brak. Het waren geweldige hengels, maar van die toppen kreeg ik echt hoofdpijn.  De vertegenwoordiger van dat merk riep destijds dat dit goed voor de handel was. Nou, die hengels zette ik dezelfde avond gelijk op marktplaats.

Sjoerd had daar een hele theorie over en zoals hij het verhaal vertelde had ik het nog helemaal niet bekeken. Kijk, dat bedoel ik nu met informatie geven daar kunnen vissers wat mee. Verder gaf hij me nog een uitgebreide demonstratie van de nieuwe Spro Cresta feeder hengels. Geweldige hengels en prachtige actie in de blank. Vooral de Identity feeder maakten grote indruk op mij. Nu beschik ik al over enige tijd over uitstekende feeder hengels, waar ik veel vertrouwen in heb en het toppen breken verleden tijd is. Maar bij het zien van deze prachtige hengels twijfelde ik wel even.

Sjoerd drukte mij een klosje snoer 26/100 in de handen, moet je even uitproberen als voorslag op je feeder vertelde hij. Ik hoor wel of de lijn je bevalt. Ik keek naar het klosje en het snoertje, dit leek wel op een ander merk, dacht ik zo. Eenmaal thuis gekomen pakte ik nog een klosje van een ander merk (Browing), maar deze had duidelijk toch een andere kleur. De Gamakatsu lijn even nagemeten op de micrometer en na meting blijkt dat de diameter van 26/100 exact klopt.


Ik besloot een dagje te gaan feederen aan mijn thuiswater het Noordhollands Kanaal te Purmerend. Daar is altijd wel een visje te vangen, mits je wel het juiste aas mee neemt. Na de kerst en oud en nieuw was mijn aas niet meer in topconditie. Mijn wormpjes had ik achtergelaten aan het Zuidlaardervaartje.

 Eenmaal aan de waterkant even de materialen en spullen installeren. De voorslag van mijn feederhengel werd meteen vervangen door de Super G-line Neo Bronze van Spro Gamakatsu. Bij het knopen valt mij op dat de lijn stug aanvoelt, maar toch erg soepel in het knopen lijkt. De albrightknoop wordt soepel geknoopt en wat mij opvalt is dat de lijn nauwelijks een verdikking geeft. Iets wat bij andere lijnen vaak wel het geval lijkt. Ook blijft de knoop stevig. Na flink wat trekken blijft de allbrightknoop heel netjes liggen en de Gamakatsu Super G-line lijn geeft geen krimp.

Na dit opbouwen besluit ik de voerstek aan te leggen met een korfje van 35 gram. Bij het ingooien  schiet de voorslag heel soepel door de geleide ogen van mijn feederhengel. Geen geluid van een knoop die door de geleide ogen knalt. Ook geen voorslag, die als het ware een lus vormt bij het eerste start oog, daar vast slaat, waardoor de korf en de onderlijn afbreekt.


Wel krijg ik het idee dat de lijn vrij stug is, in vergelijking met een ander merk wat ik normaal gebruik. Maar ook dat kan ook liggen aan gewenning en het gevoel wat men daarbij heeft. Na een stuk of drie kingzise brasems krijg ik nog wel stootjes op de top, maar verder vreten ho maar. Ik probeer van alles, meer voer brengen, pinkies, casters op de haak, maar helaas geen beet meer.

De voorslag Super G-line geeft geen krimp, blijft glad aanvoelen en het is duidelijk dat de lijn een low memory heeft, dus geen kinken in de lijn. Kortom, dit lijntje blijft nog wel even als voorslag op mijn feeder hengels zitten. Een prima product van Gamakatsu.Terug

04-01-2018
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.fishcresta.eu
blank