Vijf tips voor een succesvolle marginvisserij op commercials

Binnenkort zullen de (grote) vissen weer volop in de margins actief zijn. Om alvast goed voorbereid te zijn op de marginvisserij bij deze een vijftal tips om goed uit de startblokken te komen!

Tip 1: Let op de hoeveelheid voer die je brengt!

Te veel voeren in de margin kan ertoe leiden dat je te veel vissen op je stek hebt en geconfronteerd wordt met lijners en – nog erger – valsgehaakte vissen. Probeer eens weinig en frequent te voeren met mais en smac (op de vijvers waar dit toegestaan is). Dit trekt vaak de aandacht van een paar vissen, maar dit verhoogt je kansen om die vissen wel goed te haken.

Tip 2: Laat de hele dobberantenne boven water!

Bij de marginvisserij vis je in relatief ondiep water waar grote vissen gaan azen. Het is onvermijdelijk dat de vissen langs je lijn gaan en zogenaamde lijnbeten veroorzaken. Door deze lijnbeten moet je dobber niet telkens ondergaan en je het idee geven dat je een echte aanbeet hebt. Hierop aanslaan levert een valsgehaakte vis op. Een dikke dobberantenne die boven water staat , signaleert de aanbeten van een marginkarper goed. Een dobberantenne die ineens onder schiet, is zeker een aanbeet! Tijd om de haak te zetten!


Tip 3: Gebruik de juiste dobber!

In de margins vis je doorgaans met een flink stuk aas zoals een paar wormen, tien maden of een 10 mm stuk smac. Een dikke dobberantenne kan deze aassoorten goed dragen. Margin vissen betekent vissen in ondiep water en een vis moet niet het silhouet van een dobber kunnen zien. De Drennan Margin Crystal heeft een dikke bovenantenne, een doorzichtig lichaam en een sterke onderantenne van glas. De ideale margin dobber!

Tip 4: Vis op de juiste diepte!

Lijnaanbeten komen meer voor in diepere margins. Dat is ook logisch omdat er meer water is voor de vis om in te zwemmen en er meer vissen aanwezig kunnen zijn. Zoek met je peillood naar een maximale diepte van 60 centimeter om te vissen. In deze diepte voorkom je lijnaanbeten en voelt de vis zich nog voldoende veilig om te gaan azen!

Tip 5: Vis dicht tegen de kant aan!  

Als je tegen de rietkraag of kant aan vist, is het belangrijk om zo dicht mogelijk tegen die kant aan te vissen. De vissen krijgen hierdoor geen kans om achter de dobber te komen. Vissen kunnen hierdoor alleen maar recht op het aas aanzwemmen en het pakken. Dit voorkomt valsgehaakte vis.


Tot zover de vijf tips voor de marginvisserij! Vangen maar die grote margin karpers!

 Terug

27-03-2020
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank