Mosselen en slakken op Commercials.

Veel op Commercial Lakes actieve wedstrijdvissers zijn naarstig op zoek naar een aasje met beetgarantie. Dat die garantie natuurlijk niet bestaat, dat weet bijna elke sportvisser. Vooral op Commercials kun je nog al eens te maken te krijgen met dressuur. Zo’n karper is natuurlijk ook niet van gisteren als hij vier keer per week aan een haak hangt. Karpers die al enige tijd rondzwemmen op zo’n vijver weten allang wat ze wel of niet moeten pakken en op welk tijdstip van de dag ze redelijk safe kunnen gaan azen.Het is dus zaak om te zorgen dat je te weten komt waar de vissen op zo’n put op azen en wat het favoriete aas is. Een beetje rondkijken en wat kletsen met de beheerders van zo’n vijver en je bent al een heel eind.  Vraag maar eens wat de meest gebruikte methode is om de karpers naar je stek te lokken en welk aas je dan moet gebruiken. Ook worden karpers vaak bijgevoerd door de eigenaar en dan is het ook wel handig om te weten waarmee ze bijgevoerd worden.Zo is bijna elke vijver weer anders en kun je er met wat rondvragen en een paar keer een hengeltje uitgooien al een aardig eindje op weg zijn. Ook dan is het nog geen visgarantie, een beetje wedstrijdvisser is dus creatief en probeert iets te vinden wat een ander nog niet gebruikt. Zo zie je steeds meer natuurlijk aas opduiken zoals mosselen en slakjes.

Hoe natuurlijker het aas is dat je gebruikt en aanbiedt, des te groter de kans is dat de karpers jou aasje wel pakken als ze dat van anderen laten liggen. Er waait ook nogal eens wat over uit het karpercircuit, een karper is een karper nietwaar. Wat in het open water werkt, wil ook nog wel eens op een vijver werken. Zo zie je karpervissers regelmatig aan de gang gaan met mosselen en slakken. 
Het Engelse Pallatrax introduceerde een paar jaar geleden al de Hidra Range. Deze range bestaat uit een aantal soorten gedroogde slakken en mosselen. Pallatrax staat in de markt bekend als een zeer innovatief bedrijf dat het steeds weer voor elkaar krijgt om met nieuwe producten te komen waar vis mee gevangen wordt.

In een poging om zoveel mogelijk natuurlijk aas te ontwikkelen zijn ze slakken en mosselen gaan drogen en worden deze verpakt op de markt gebracht. Het is dan een kwestie van de gewenste hoeveelheid in water weken en je ziet ze opzwellen. Als je handig bent wel je ze in het water van de vijver waar je gaat vissen. Als het water koud is duurt het een uur of drie voor ze echt volledig gereed zijn en je ze kunt gebruiken aan een hair of aan een bandje.De slimmerds onder ons hebben natuurlijk allang in de gaten dat je een flavour aan het water toe kunt  voegen. Ga er maar eens mee aan de slag en je komt er vanzelf achter wat succes brengt en wat niet. Als je warm water gebruikt gaat het proces overigens nog een stuk sneller. De slimmerds onder ons gaan de slakken ook geheid ongeweekt inzetten. Zo’n keihard slakje gaat op een bandje en is dan net een pellet. Afhankelijk van de hoeveelheid vet die de slak bevat, blijft hij ook nog zweven in het water en zakt vervolgens langzaam naar de bodem. In het water neemt de slak dan het water van de vijver op en het kan dan haast niet meer misgaan. Veel natuurlijker kan het haast niet.

De bakjes gedroogde slakken en mosselen zijn ongeveer anderhalf jaar te bewaren. Wij troffen ze in de markt aan voor rond de € 6,00 per bakje. Voor meer info kun je natuurlijk altijd een kijkje nemen op www.pallatrax.co.uk

Succes er mee.

Gijs Nederlof   
Terug

22-04-2020
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank