Zes tips voor het vissen op Commercials

In deze koude periode is er op onze commercials nog niet zoveel te beleven. Maar over een paar maanden is dat weer helemaal anders. De vis is dan weer volop aan het azen en dat belooft weer de nodige actie op te leveren. Voor nu alvast een zestal tips om straks je voordeel mee te doen.


Tip 1. Lengte cupping kit en topsets

Een van de sleutels tot succes bij het vissen – of het nu op een commercial is of op een natuurlijk water – is accuraatheid. Bied precies je aas aan op de plek waar je ook gevoerd hebt! Het is belangrijk dat de lengte van je cupping kit precies hetzelfde is als van je topsets. 

 

Tip 2. Gebruik een katapult (waar toegestaan)

In het commercial vissen is een katapult een must. Let er altijd wel op waar het gebruik is toegestaan. Engelsen zijn zo ongeveer met een katapult in de hand geboren en weten een met een lichte katapultje constant een paar maden, casters of pellets richting de voerstek te schieten. Dit houdt de vis actief.

 

Tip 3. Verschillend grondvoer

Vissen op commercials hebben al het nodige gezien. De zaak net even iets anders aanpakken dan je buurman(nen) kan de sleutel tot succes zijn. Gebruikt iedereen een donker grondvoer, ga dan eens voor een heel gele variant. Het is de kunst om steeds de vis weer tot azen en aanbeten te verleiden.

 

Tip 4. Verschillende soorten elastiek

Iedere commercial, maar ook ieder jaargetijde op een commercial is anders. Neem daarom verschillende topsets met verschillende holle topelastieken daarin mee. Op een vijver waar de nodige witvis en F1’s zitten, volstaat een licht elastiek (maat 4-6). Als je bovenin gaat vissen is ook licht (maat 6-8) tot medium (maat 10-12) elastiek belangrijk zodat een gehaakte vis goed van de stek kan zwemmen zonder zijn soortgenoten te verjagen. Ga je in de margin vissen waarbij je de grote vissen snel onder controle wil krijgen, ga dan voor een dikker elastiek (maat 14-16 of 18-20).

Tip 5. Side Pull systeem

Een topset voorzien van een Side Pull systeem garandeert een goede dril van de vis. Onderin de topset zit de witte side pull slot die in combinatie met een roller cone in de topset ervoor zorgt dat gehaakte vissen snel onder controle gebracht kunnen worden. Je bent in staat om tijdens de dril een hoeveelheid elastiek onder uit de topset te trekken waardoor de vis minder ruimte krijgt om weg te zwemmen. Mocht de vis een laatste run willen nemen, dan kun je snel weer wat elastiek geven.

Het grote voordeel van een Side Pull systeem ten opzichte van een Pull Bung systeem (waar het elastiek onderuit de topset komt) is dat je niet hoeft af te steken als je het Side Pull systeem gebruikt. Op onze diepere commercials kun je dus het systeem ook gebruiken.

 

Tip 6. Neem je tijd

Iedereen kent het spreekwoord “haastige spoed is zelden goed” en dit geldt zeker ook voor het drillen van karpers. Het niet landen van een karper of juist wel landen van een karper kan een verschil maken van enkele kilo’s. Proberen na het haken van de vis de dril te controleren en de vis rustig naar het net te dirigeren.

 

 Terug

09-01-2021
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank