Koppelwedstrijden Wamel op 20 en 27 maart.

YellowFeed HSG organiseerde op 20 en 27 maart twee koppelwedstrijden in Alphen a/d Maas aan het Gat van Wamel. Uiteraard waren de verwachtingen vooraf hooggespannen. Op dit water zijn absolute TOPvangsten mogelijk. Met maar liefst 11 koppels uit Duitsland en 2 uit België werd er op 20 maart naar Wamel afgereisd.

 

Topvangsten bleven helaas uit, maar op zich is er toch best wel aardig vis gevangen. Op een handvol brasems na bestond de vangst uit voorns variërend van 100 tot wel 800 gram per stuk. Zondag 20 maart is er een extra vak op de Stromende Maas uitgezet en dit bleek achteraf de beste sector te zijn. In de toekomstige wedstrijden zal deze sector meer opgenomen worden.

De voornkant van het Gat van Wamel liet zich van haar goede kant zien. Hier waren de voorns in grote getale aanwezig en zorgde bij de meeste deelnemers voor 6 uur veel actie op de voerplek. Dan zitten ze natuurlijk alleen nog niet in je net aangezien het niet erg makkelijk is om voorns te vangen op 60 à 70 meter op 15 à 20 tellen water.....2 tikjes en je haak is zo kaal en dus sla je nog al eens `te laat`.


De “brasemkant” is helaas achtergebleven qua vangsten. Er werd welgeteld 1 Brasem  in 2 wedstrijden gevangen. Deze ene brasem werd overigens gevangen door het Belgische koppel Caers / Castelijns toen deze even voor een wandeling van de visplek af waren. De gevangen brasem werd al snel lachend omgedoopt tot "Karel Matthys vis " , verder is ook hier enkel voorn gevangen.

 Zondag 20 Maart werd de Brasemkant gewonnen door het koppel Speet / Dirksen met 8.040 kg  gevolgd door Winkler / Urbaniak met 4.540 gram. De Stromende Maas werd gewonnen door het koppel Snoeren / Loendersloot met 18.060 kg gevolgd door het koppel Oberleitner / Schwerz met 8.540 kg. De voornkant werd gewonnen door het koppel Frankenberg / Noll met 13.330 kg gevolgd door het koppel Morgner / Schmidt met 10.100 kg.


Op 27 maart werd er alleen op de voorn- en de brasemkant gevist. Hier was het simpelweg bar en boos vandaag , loeiharde wind en geen vis. Rijk Zaaijer weet er nog wel een Platte aan te krijgen, maar deze schiet net voor het schepnet weer los.

 

Aan de Voornkant was de vis lekker los. Degene die vanaf start richting de 70 meter gingen hadden doorgaans de gehele wedstrijd de beet erop. Ook op de kortere voerplekken werden ze gevangen, maar in mindere mate als op de verre afstanden.

Het koppel Riechel / Lang weet hier te winnen met een dikke 10 kilo aan Voorns gevolgd door het koppel van Vlaanderen / Janssen met iets meer dan 9 kilo.

De Brasemkant word gewonnen door het Belgische duo Caers / Castelijns met 1.500 kg gevolgd door het koppel Zaaijer / Roetedink met 1,250 kg.

Als laatste nog een speciaal woord van dank voor Janny en de dames van Brasserie het Anker die speciaal voor de vissers hun deuren s`ochtends opendeden , Super!

Binnenkort komt er waarschijnlijk een koppelwedstrijd op de Gouden Ham , mede op verzoek van enkele deelnemers voor de aankomende 3-Daagse zodat ze alvast kennis met het water kunnen maken.

Er zijn overigens nog 7 plaatsen beschikbaar voor de YellowFeed 3-daagse van 08 / 09 en 10 July 2016.

 Terug

28-03-2016
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.robbyfish.be
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.bbi-travel.nl
blank