Feederen met onderlijnen van 3 meter.

Dat je creatief moet zijn als wedstrijdvisser om je concurrenten te slim af te zijn is iedereen wel duidelijk. Klinkt natuurlijk leuk, maar hoe doe je dat nu precies? Iedereen heeft in principe toegang tot het beste materiaal. Kennis van het water en van de verschillende methodes die toepasbaar zijn op het desbetreffende viswater is ook wel aan te komen. Hoe je dit alles dan toe moet gaan passen, wordt dan alweer een stuk lastiger. Veel vissen levert wel veel visuren op maar of je veel mee opschiet is de vraag. Als je geen toegang hebt tot kennis en er niemand is om je verder te helpen, kun je vissen tot je een ons weegt zonder dat het je veel verder brengt.

Veel succesvolle wedstrijdvissers zijn creatief, kunnen uitstekend copieren wat ze aan de waterkant zien of kijken eindelijk naar techniekfilmpjes van Engelse Commercialtoppers op YouTube. Als je niet zo’n uitvinder bent en het moet hebben van wat je ziet en wat je verteld wordt, is het zaak om dus goed om je heen te kijken om op de hoogte te blijven.

Zo zie je ze tegenwoordig steeds meer deelnemers aan methodfeederwedstrijden op dieper water gebruik maken van lange onderlijnen. Met lang bedoelen we dan onderlijnen van 3 tot soms 4 meter. Doel van die actie is natuurlijk niet om 3 meter van je korf op de grond te gaan vissen. Doel is om het aas zo hoog mogelijk aan te bieden aan de, op half water of soms net onder de oppervlakte, rondzwemmende karpers.

Om je aas zo hoog aan te kunnen bieden vis je met een pop-up-boilie. Als dit niet voldoende is, gebruik je een stukje foam als extra drijfvermogen en zie daar: het vissen op 3 of 4 meter van de bodem is dan geen enkel probleem meer. Mocht je aas dan nog niet loskomen van de grond, dan rest je niets anders dan een deel van de onderlijn in te smeren met vaseline. Gegarandeerd dat je aas strak omhoog gaat en je de vis op half water of net onder de oppervlakte gaat vangen.  Op deze manier geeft zo’n feeder dan weer veel extra vangstmogelijkheden.

Het is uiteraard wel slim om dan een ook voertje te gebruiken, dat de aandacht trekt van de rondzwemmende karpers. Zorg dus je lokvoer uit de korf knalt zodra de korf het water raakt. Bij het vissen op vijvers, waar meestal weinig of geen stroming staat, krijg je dan een prachtige voerkolom, die de aandacht trekt van de karpers. Kan bijna niet missen of dit levert vis op.     

Natuurlijk vergeet je ook niet om af en toe een korf te gooien met voer of pellets die pas op de bodem uit de korf komt. De vis kan natuurlijk ook op de bodem rondstruinen. Een methodfeedertje met een korte onderlijn komt dan uitstekend van pas om af en toe eens op de bodem rond te gaan kijken.

Bovenstaande is natuurlijk, met wat hier en daar wat aanpassingen, ook uitstekend te gebruiken bij het feederen in de prachtige kanalen en meren die Nederland rijk is.

Vang ze

Gijs Nederlof
Terug

29-07-2020
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank