Is 30 meter vissen ook gelijk aan 30 meter gooien?

Bij veel methodfeederwedstrijden op Carp Fisheries is de afstand waarop je mag vissen vaak beperkt tot 30 meter. Op Carp Fisheries is het vaak zaak om de vis vanuit het midden naar je stek te lokken. Hoe ga je dan te werk als je maar op 30 meter mag vissen?

Slimme wedstrijdvissers, die door de wedstrijdregels heenkijken, hebben  ontdekt dat op 30 meter vissen niet automatisch betekent dat je niet verder mag gooien dan 30 meter. Juist in dat kleinigheidje zit hem de kneep.  Zolang er in de regels van wedstrijden expliciet sprake is van vissen op 30 meter, houdt niets je tegen om een voerspoor aan te leggen van bijvoorbeeld 40 naar 30 meter.

De eerste korf gooi je op 40 meter en die trek je vervolgens langzaam naar je toe. De bedoeling is immers om een voerspoor te creeren. De volgende korf gooi je op 38 of 39 meter en zo verkort je steeds de inworp met een meter tot je de visafstand van 30 meter bereikt hebt. Op die plek concentreer je je lokvoer en ga je vissen. Bedoeling van dit lokspoor is om de aanwezige karpers juist dat spoor van jouw te laten volgen. Het loopt het verst de vijver in en geheid dat de vis jouw kant op gaat komen.

Of je buren er zo blij mee zijn is de vraag. Het is creatief omgaan met regels, maar dat hoort nu eenmaal ook bij het vissen van wedstrijden.   

Gijs NederlofTerug

30-03-2020
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank