Vissen met Wisse koppelwedstrijd Spannenburg

Vandaag stond het Van Harinxmakanaal bij Harlingen op de planning. De vangsten waren daar afgelopen keren niet heel best, maar toch weten we dat er hier in de winter prima vangsten mogelijk zijn. Wanneer de wind en weersomstandigheden roet in het eten dreigen te gooien, wordt er spoedoverleg gepleegd om te kijken of er andere opties zijn. Met de verwachte westenwind is het daar niet prettig zitten. Als er dan ook nog eens regen en/of winterse neerslag voorspeld worden lijkt een noodscenario de enige oplossing. Nu wil het geval dat Henk Veenstra al te kennen had gegeven liever bij Spannenburg te vissen. Hij wil dit zelfs zo graag dat hij naar eigen zeggen er wel vijf euro voor overheeft om de wedstrijd naar Tjerkgaast te verzetten. We houden het in ons achterhoofd.

 

Donderdagmiddag namen Vijgeboom en ik het besluit om aan Henk zijn wens gehoor te geven. De omstandigheden zijn daar inderdaad, met de weersvoorspelling voor zaterdag, prettiger om de wedstrijd te vissen. Zo geschiedt en staan we om 7 uur aan de Kanaalsdyk. Met negen koppels aan de start. Henk lost direct zijn belofte in, en doneert vijf euro extra. Deze kunnen gelijk aan de prijzenpot worden toegevoegd. Zo heeft iedereen daar weer profijt van.De man met het “Gouden handje” , beter bekend als Anne Dirk van Assen, mag voor ons het nummertje pakken. En parkeert ons keurig in het midden van het parcours op stek vijf. Om vervolgens voor zichzelf de kopstek te loten. Op de staart zitten Jeroen Storck en Ton v.d. Nieuwboer, zij hebben ook de moeite genomen om uit de Noordkop te komen voor een potje vissen.

 

Om negen uur kunnen we van start. De omstandigheden zijn prima. Weinig wind en af en toe wat neerslag. Maar achter de paraplu is het prima te doen. Wisse roert op korte afstand in het kanaal en Vijgeboom vist tegen de overkant op een meter of zestig. Al redelijk snel komt de eerste aanbeet door en worden de eerste visjes gevangen. Kennelijk is het voorjaar onder water al begonnen want het kanaal geeft al veel kleine vis.

De eerste uren verstrijken met het vangen van kleine bliekjes en schele pos. Vijgeboom mist de ene na de andere aanbeet en besluit weer op zijn vertrouwde manier grof te gaan vissen. Haak 6 met vijf pinkjes er op en de top loopt direct rond, waarna de eerste platte in het leefnet belandt. Om ons heen zien we geregeld kleine vis boven water komen. Ook Wisse volhardt in het vangen van bliekjes en posjes. Op 16 meter blijft de vis wel azen. Al met al heb ik vaak beet en vang de hele wedstrijd wel door. Vijgeboom doet weer wat ik van hem gewend ben en vangt een aantal mooie vissen. Tegen de overkant zijn de aanbeten minder talrijk, maar de vis die daar vandaankomt is wel een stuk dikker. De rechterburen, Huisma en Drost, hebben halverwege de wedstrijd de snertpan weer geïnstalleerd, en even later kan Henk Tegel zijn bestelde kop erwtensoep in ontvangst nemen.

 

Na vijf uur is de strijd gestreden. De linkerburen Piet Topma en Keimpe Faber zijn halverwege de wedstrijd stil gevallen en worden van de kist geknuppeld. Net als de buren rechts.

We verwachten dat er op de staart toch wel redelijk gevangen moet zijn. Tijdens de weging blijkt op de laatste stek een behoorlijk aantal gevangen te zijn, voornamelijk kleine vis. Het plezier is er niet minder om geweest. Op stek vijf, in het midden van het parcours, weten we toch de winst te pakken, vandaag met ruim 4500 gram. De uitspraak van Piet Alberts: “Je kunt aan het PM-kanaal overal winnen” zou zomaar eens op waarheid kunnen berusten. De kop- en staartstek doen, zoals altijd, ook mee voor de prijzen. Daarnaast weet Henk Tegel met Klaas Mozes zijn extra ingelegde vijf euro weer terug te pakken met de vijfde prijs. We verdelen vijf prijzen op negen koppels.

 

Inmiddels is dit weer de laatste winterkoppel die we op de agenda hadden staan. Nu maar even zien of we nog een gaatje weten te vinden om in maart nog iets te organiseren. Daarnaast zijn we weer aan het plannen maken voor de zomermaanden, dus geïnteresseerden: Houd de website en mailbox in de gaten.

Voor vragen, opmerkingen of suggesties: kjwisse@outlook.com  Hans Wisse

(Foto’s beschikbaar gesteld door Hans Drost)

De resultaten:


      Gewicht Stek
1 Vijgeboom Wisse 4883 5
2 Vd Nieuwboer Storck 2994 9
3 Van Assen  Temme 1987 1
4 Brandsema Vd Velde 1869 2
5 Veenstra Mozes 1174 3
6 Dirks Damveld 862 8
7 Blauw Bos 817 7
8 Topma Faber 719 4
9 Drost Huisma 476 6
         


Terug

21-02-2015
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank