Tachtiger Jaap Draaijer geeft de jongkies visles

Zaterdag 14 februari werd er door de leden van Hengelaarsvereniging de Karper uit Brummen de 11de (nee, geen carnavalswedstrijd) wintercupwedstrijd gevist in de Oude IJssel bij de gemeentewerf te Doesburg. Eindelijk een wedstrijd waarbij het in de voorafgaande nacht niet gevroren had en dus hadden de deelnemers alle reden om aan te nemen dat er vandaag toch wel door iedereen een vis(je) gevangen kon worden. De motivatie was er in ieder geval.

Na de loting, waarbij Piet Kaal eindelijk eens aan de zuurkool mag met de felbegeerde rookworst, zochten de deelnemers hun gelote stek op. Het is algemeen bekend dat op dit deel van het water de eerste 5 plekken gerekend vanaf de werf de beste zijn. De deelnemers die op deze plekken geloot hadden wreven zich bij voorbaat al in hun handen. Piet en Tonnie Werkman hadden de 2 verstgelegen stekken geloot en waren daar in eerste instantie niet blij mee, maar het blijft toch altijd afwachten.


Om 12.00 uur werd de wedstrijd geopend en al snel ving Tonnie een halfwasje. Piet dacht dat moet ik ook kunnen en zowaar deed hij Tonnie na, ook met een halfwas. Op de rest van het parkoers bleef het angstig stil. Af en toe sijpelde er berichten door dat er nog geen vis was gevangen, terwijl Tonnie en Piet allebei nog respectievelijk een voorn en halfwas vingen. En dat op een stuk water dat doorgaans slecht is.  Toen kwamen er mondjesmaat informatie door dat er her en der een visje of grondel gevangen werd. Tonnie ving nog een voorn en Piet liet een platte in zijn leefnet glijden, en toen was bij hen de vis op. Appie Peppelman kreeg ineens de vis op zijn stek en wist ze ook te vangen, terwijl Chris Hofman informatie kreeg van derde met wat voor aas hij moest vissen en ja hoor hij ving ook een voorntje.


Adrie Booij wist zich weer verzekerd van de grondels, zo langzamerhand dé specialist hierin. Edwin Corbeek liet het deze wedstrijd afweten met een 3 mini visjes, maar wat wil je ook als je de avond van tevoren uitbundig carnaval hebt gevierd dan is dat de prijs die je er voor betaald. Henk Sangers en Gerrit Wensink hebben een aantal wedstrijden niet mee gevist en de beide heren worden waarschijnlijk aangemeld voor een opfris cursus wedstrijdvissen onder het motto, hoe was het ook al weer!

De absolute uitblinker deze wedstrijd was Good-Old Jaap Draaijer. Deze tachtiger liet ons allemaal in ons vissershemd staan. Met de vaste stok ving hij 2 beste platte. Klasse Jaap !  Zo liep deze wedstrijd op haar einde toen hij  om 15.00.u er werd “afgetoeterd.”  Bij afwezigheid van Bennie nam Tonnie de honneurs waar en samen met Piet gingen zij wegen en tellen. en de winnaar was, hoe kan het ook anders, Jaap Draaijer met een gewicht van 4000 gr. 2e werd Piet Kaal met 2.650 gr. en op de 3e plaats Appie Peppelman met 2.050 gr. Wat de aantallen betreft: op plek 1 met 4 stuks Appie,  2e werden  Edwin,Piet, Chris en Tonnie  zij  lieten er allemaal 3 tellen en Jaap en Adrie op plek 3 met allebei 2 stuks.

Zaterdag 28 februari wordt de voorlaatste wedstrijd gevist in de Oude IJssel t.o. het molentje bij Laag-Keppel, en hopende dat wij dan de stijgende vislijn te pakken hebben. Kijk voor de volledige uitslag en tussenstand op www.hv-dekarper.nl

 Terug

15-02-2015
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.garbolino.fr
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank