Vis geeft niet thuis bij Stichting VIMEBE

Zoals elke keer ging ook afgelopen zaterdag de wekker van Erik Romp van VIMEBE weer vroeg af. Spullen naar de auto, een bak koffie tijdens het checken van de spullen en dan de auto in. Op naar Nijkerk waar de 1ste dag van de roofviscompetitie van de Stichting op het programma stond.  De Stichting organiseert hengelsportevenementen voor de vissers met een beperking.De dag begon voor de mannen nogal onverwacht. Recht voor hun neus botsten 2 auto’s op elkaar. Geschreeuw van een baby en een moeder die over haar toeren is. Gelukkig was er niemand gewond. De moeder werd door onze EHBOér Gert Molenaar behandeld tot de ambulance arriveerde. De auto’s konden beiden afgeschreven worden. Met de schrik nog in de benen arriveren we kort daarna aan de waterkant.

Nadat we van de schrik bekomen zijn beginnen we na  een lekker bakkie koffie van Anita met vissen. De een gaat op jacht met een spinhengel, terwijl de ander met dood aas zijn geluk beproefde. Al gauw kwamen de jongens er achter dat het bij Anita in de tent warm was en gingen lekker bij de kachel vissen.


Want koud was het, maar dat mocht de pret niet drukken. Lekker kletsen en lachen onder het genot van warme chocolademelk en het knetteren van de kachel bleven we wachten op de snoek die maar niet kwam.

Rond de middag werden we verrast door de geur van een lekkere bord snert. Samen met de nodige roggebrood met spek, werd er gretig gebruik van gemaakt. Tijdens de soep werd de nodige strategie nog even voor de middag bepaald. Sommigen wisselden van hengel om een andere tactiek toe te passen, maar niets hielp.


`s Middags werden de deelnemers nog getracteerd op een neut door de Mitra uit Scherpenzeel, die nog zorgde voor de innerlijke warmte. Maar wat we ook probeerden, de snoek liet zich niet zien, en we moesten de dag visloos afsluiten.                                                                                                                                                                       
 Alle vrijwilligers, hengelsportcentrum Nijkerk en begeleiders, ontzettend bedankt voor het mogelijk maken van deze visdag

Erik Romp

 

 Terug

01-12-2014
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank