Geen korte broeken meer aan de Oude IJssel

Zaterdag 29 november werd de 7e wintercup-wedstrijd van Hengelaarsvereniging de Karper uit het Gelderse Brummen gevist aan de boorden van de Oude IJssel bij het molentje van Laag-Keppel Een goede maand geleden hadden wij hier ook de wedstrijd onder wel heel andere omstandigheden, 22 graden, en menig fietser achter ons op de dijk deed dat in korte broek en T-shirt. En nu, een straffe oostenwind met 3 graden, en de deelnemers hadden alles uit de kast gehaald om warm te blijven, mutsen, warmtepakken-en laarzen en de handschoenen. In dat decor werd door Bennie en Piet de loting verricht, en hoe toepasselijk met dit weer, de rookworst ging naar Appie Peppelman. 

Om precies 12.00.u opende Piet met een ferme stoot op de toeter de wedstrijd, en voor de loting waren wij het met elkaar eens dat het wel eens een wedstrijd kon worden dat je met elke vis(je) blij moest wezen. Het parcours overziend waren de feeders vandaag in de meerderheid alhoewel ook enkele ook de vaste stok hanteerde, het zij op 13 meter of met een paar deeltjes aan de kant om de kleintjes te verleiden voor de (vis) nodige punten.

Na een half uur begonnen al wat deelnemers te lopen, hetzij om warm te blijven of om informatie in te winnen over het verloop van de wedstrijd. Dat waren nog geen geweldige berichten in vak A (vanaf de brug) werd nog niets gevangen uitgezonderd een enkeling, en in vak B (richting Doesburg) stonden Gerrit Evers en Gerrit Wensink met elkaar te praten toen Gerrit Evers tegen Gerrit Wensink zei dat zijn top van zijn feeder nu toch wel erg te keer ging, hij spurtte van de dijk naar beneden bij zijn stek en het resultaat was een mooie platte. Chris Hofman zijn buurman deed niet voor hem onder en even later ving hij ook een platte.

Wat al voor de wedstrijd was voorspeld werd bewaarheid, de vangsten waren heel slecht, en men was al blij als men 1 visje had. Good-Old Jaap Draaijer wist toch nog een baarsje te vangen, evenzo Appie Peppelman.  Edwin Corbeek had alles al geprobeerd van feeder tot kort en dichtbij met de vaste stok en had zijn leefnet al op de kant getrokken, toen hij om 14.55.u. beet kreeg aan de feeder en een voorntje was het resultaat. Piet kon wel een aantal voorns aan de praat krijgen, en Bennie die naast hem zat als verstokte vaste stokvisser kreeg zegge en schrijven 1 keer beet, ja Bennie misschien de volgende keer toch meer eens aan de feeder?

Gerrit Oosterkamp blijft overigens bij zijn bewering dat de Oude IJssel geasfalteerd moet worden. Tonnie Werkman toch geen feedervisser wist er toch o.a. een mooie voorn aan  te vangen. Chris wist na de platte er ook een aantal kleintjes bij te vangen. Toen Piet dan ook om 15.00.u. de wedstrijd aftoeterde was daar niemand rouwig om. Bennie en Piet gingen bij de deelnemers de vis balans opnemen, en dat resulteerde in de volgende uitslag:

Winnaar was vandaag onze nieuwe deelnemer die hierbij zijn vis(ite) kaartje afgaf Gerrit Wensink met 2.980 gr. op de 2e plaats Chris Hofman met 1.800 gr. en Piet Kaal sloot dit trio af met plek 3 met 780 gr.  Wat de aantallen betrof 1 Chris Hofman met 18 stuks, 2e Gerrit Wensink met 10 en Piet Kaal deed het op plek 3 met 1 minder 9 dus. In dit jaar staat nog 1 wedstrijd gepland op 13 december bij de gemeente werf te Doesburg in de Oude IJssel, wij hopen dan dit wedstrijdseizoen wat de wintercup betreft af te sluiten met een mooie wedstrijd.

Kijk voor de volledige uitslag en tussenstand op www.hv-dekarper.nlTerug

30-11-2014
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank