Baarswedstrijd Arie Buth memoriaal.

(Richard Pronk) Zondag 23 november was de Arie Buth memoriaal baarwedstrijd en tevens de afsluitwedstrijd van de www.baarsvisservanhetjaar.nl  topcompetie. Deze laatste wedstrijd is vernoemd naar Arie Buth omdat Arie de medebedenker en oprichter was van deze competitie. Helaas is Arie veel te vroeg overleden. Het was rond 7.30u verzamelen bij HS HHW waar we werden ontvangen door Peter Posthumus met koffie en ontbijtkoek. Rond 8u vertrokken we met 78 deelnemers richting het viswater. Dit keer was er gekozen voor de Langereis nabij Nieuwe Niedorp.


Stek 1 begon direct vanaf de AC de Graafweg. Op mijn stek wat nummer 45 was trof ik een dunne rietkraag aan met wat overhangend riet in het water. Het water was opvallend helder. Met een riethaak kon ik een mooie ruime stek maken. Vanaf het begin begon het gelijk goed. Met een licht verentuigje met een klein rood haakje beaast met een pinky ving ik 51 kleine baarsjes. Alleen Jan Agenant wist er hier meer te vangen met 56 stuks.

Op stek nummer 2 deelde ik samen met mijn buurman Frans Hogeterp een grote rietpol die dwars in het water lag. Vanaf het begin signaal vingen we hier volop baars. Al tijdens het zakken van het aas, wat ook weer een klein pinky was, grepen de visjes het al. Op deze plek verbeterde ik mijn persoonlijk record met 63 stuks in 20 minuten en Frans ving er uit het zelfde hoekje ook nog eens 31. Dit aantal was dan ook de hoogste op deze stek al volgde Gerrit de Wind op de voet met 62 stuks. Totaal na 2 stekken leidde ik de wedstrijd met 114 stuks, gevolgd door Jan de Jonge met 93 stuks.

Op stek nummer 3 trof ik een dunne rietkraag aan zonder al te veel begroeiing in het water.  Er lag wel een kruiwagen op zijn kop een paar meter uit de kant, echter was hier geen visje te bekennen. Ook in de kant lagen de baarsjes niet dik bezaaid. Uiteindelijk wist ik verder uit de kant nog een nestje baarsjes te vinden en kwam de teller hier op 25 stuks. Gerrit de Wind en Jan de Jonge wisten hier wel goed te vangen met 47 en  42 stuks. Hierdoor was ik mijn voorsprong kwijt en ging ik samen met Gerrit aan de leiding met 139 stuks. Jan de volgde met 135 stuks.

Ook op de vierde stek was weinig begroeiing. Het was hier ook minder diep en de bodem was goed zichtbaar. Met veel zoeken over de hele stek wist ik hier nog 18 baarsjes te vangen. Over de hele linie werd hier minder gevangen. Alleen Paul Beerepoot, Jan Veldboer en Pieter OOstwouder waren hier de uitschieters met 39 en 36 stuks. Jan de Jonge ving er hier 28 en nam hiermee de leiding over in de wedstrijd.

Omdat de vangsten minder werden, werd er voor gekozen om de laatste stek uit te zetten aan de overkant van de vaart.  Tegenover de eerder geviste stekken waar de vangsten wel erg goed waren. Echter gaf dit niet het gewenste resultaat en werd hier nog minder gevangen. Ik wist en hier slechts 6 te vangen en kon hiermee de achterstand niet goed maken. De uitschieters waren hier Klaas Posthumus en Cees Sanders met 26 en 20 stuks. Jan de Jonge ving er ook nog 6 bij en wint hiermee de wedstrijd met een totaal van 169 stuks. Ik werd 2e met 163 stuks en Gerrit de wind 3e met 159 stuks. In totaal zijn er maar liefst 6080 baarsjes gevangen wat een gemiddelde geeft van 88 stuks. De prijsuitreiking was in café de Swan in Heerhugowaard.  

Aansluitend was ook de prijsuitreiking van de topcompetitie. Voor de 5de keer op rij wint Henk Roos de www.baarsvisservanhetjaar.nl competitie met 16 punten na 9 wedstrijden. Zelf werd ik 2e met 22 punten. 3e werd Andre van kleef met 40 punten.Terug

27-11-2014
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank