Kraakhelder water en nagenoeg geen stroming = geen vis.

De tweede WinterCupwedstrijd zit er weer op. Gevist werd er aan de Berkel te Eibergen op exact hetzelfde parcours als tijdens de tweede wedstrijd van de vorige editie van de WinterCup. Toen werd er zeer goed gevangen!! De verwachtingen voor zondag de 16de november waren echter minder hooggespannen. De Berkel stroomde nauwelijks en het water was ook nog eens kraakhelder, niet echt goede vooruitzichten op veel vis.

Om acht uur waren alle deelnemers present en iedereen liet zich het glaasje Ossenkämper van Andre Stokkink goed smaken. De reden van deze tractatie is dat Andre die dag zijn gouden bruiloft vierde. Tijdens het proosten werd er druk gespeculeerd over de manier van vissen. Duidelijk werd wel dat het voer donker en ‘schraal’ moest zijn om de vis niet te verzadigen.

Na de Ossenkämper, de nodige felicitaties en de ‘wedstrijdbespreking’, werd en geloot en kon iedereen verkassen naar de waterkant. De grote vraag vandaag was, met welke hengel gaan we vis vangen? De feeder of toch maar met de vaste stok. De feeder is normaliter een geducht wapen, maar de vaste stok is wellicht beter doordat je dunner en lichter kunt gaan vissen. Na een uur voorbereiding klonk het beginsignaal en kon er gevoerd en gevist worden. Het merendeel van de deelnemers begon met de feeder, maar een enkeling had ook de vaste stok opgetuigd. De vaste stok vissers begonnen zo licht mogelijk te vissen, dobbers van 0.4 gram tot maximaal 1 gram en onderlijnen van 8/100ste (of dunner) voorzien van haak 18 tot 24. De gaasslingeraars kozen ook voor licht materiaal, korfjes van 20 gram voorzien van dunne lange onderlijnen (10/100ste of 12/100ste) voorzien van kleine haakjes (haak 18 en 20).

We kunnen kort zijn over het verloop van de wedstrijd. Her en der werd er iets gezien wat op een beet leek, maar de vis liet het vandaag volledig afweten. Het enige positieve wat we kunnen melden is dat de Ossenkämper weer lekker smaakte. Andre bedankt voor dit enige lichtpuntje deze ochtend.

 

Tussenstand na twee wedstrijden:

1.

Henk Migchielsen

1730 gram

 

2.

Theo Wayerdink

1240 gram

 

3.

Henk Geurkink

1100 gram

 

 

Eerste volgende wedstrijd wordt gevist op zondag 14 december aan de Beemsterweg te Eldrik, hopelijk laat de vis het dan niet afweten. Maar eerst gaat Guus te Molder op vrijdag 12 december de kerstbingo verzorgen. Voordat de kerstbingo begint is er gelegenheid om je op te geven voor een van de drie competities in 2015. Opgeven voor een van de drie competities vanaf 19:00u, de bingo begint om 20:00u. Ook nieuwe leden zijn van harte welkom en kunnen deze avond tegen het gemachtigde tarief lid worden van de Groenlose hengelsportVereniging.

Op 28 december organiseert de GHV , ter afsluiting van het wedstrijdseizoen, de Oliebollenwedstrijd. Er wordt dan gevist aan de Oude IJssel te Eldrik, het loten vind plaats tussen 07:30 uur en 07:45 uur, en er wordt gevist van 09:00 uur tot 13:00 uur. Inleggeld (€5,-) is prijzengeld.

De prijsuitreiking zal rond 14:00 uur aan de waterkant zijn. Je moet een stuk lopen, transsport kar o.i.d. is dus aan te bevelen. Mee doen, geef je dan op via oliebollenwedstrijd@visseningroenlo.nl. Doe het wel snel, we kunnen maximaal 25 deelnemers kwijt en inmiddels hebben zich al 14 personen opgegeven.

 Terug

18-11-2014
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank