Ramon Ansing wint Feedertopcompetitie

Zondag 5 oktober werd de 6de en laatste wedstrijd gevist van de door Sportvisserij Nederland georganiseerde Feedertopcompetitie. Het strijdtoneel was, net als op 5 oktober, het Prinses Margrietkanaal. De 68 deelnemers, waarvan er helaas een tiental niet aanwezig waren, mochten vandaag uit gaan maken hoe het podium er uit zou gaan zien. De winnaar was eigenlijk al van te voren bekend. Ramon Ansing had in de 5 voorgaande wedstrijden al dermate goed gepresteerd dat hij bijna niet meer in te halen was.De strijd ging dus feitelijk om de zilveren- en de bronzenpositie. De wind was gedraaid en de deelnemers hadden er weer zin in. Ook de vis deed een aardige duit in het zakje en liet zich goed vangen. Dagwinnaar werd Jan Willem Plekkenpol. Vissend vanaf stek B21 gaf hij de overige deelnemers visles. Met bijna 16 kilo won hij dus niet alleen de B-sector maar ook de wedstrijd.

De op A-22 vissende John Vallenduuk wist met 9573 gram de A-sector te winnen. Dit resultaat leverde meteen de 2de plaats in het dagklassement op. De uit Zuidhorn afkomstige Edwin Timmer wist, vissend op C14, met 7938 gram de C-sector te winnen. Voor hem hing een bronzen plak gereed.Dan het eindklassement. Ramon Ansing greep zoals verwacht de winst. Met 6 punten had hij een straatlengte voorsprong op de rest van het deelnemersveld. John Vallenduuk en Peter van Drie gingen door de finish met 12 punten. Op basis van het totaal gevangen gewicht ging Peter met de 2de prijs aan de haal. John werd daardoor 3de.  Onderstaand tref je het eindklassement aan. Loop het op je gemak maar eens door.

Nu begint het grote wachten hoe de samenstelling van het WK team er uit gaat zien. Komende maanden gaan de coaches bepalen wie goed genoeg gevonden wordt om mee te gaan. Leo Koot heeft al aangegeven niet langer beschikbaar te zijn voor 2015. Wij gaan er van uit dat Frank van der Schaft zijn plaats in gaat nemen. Of dit ook zo is zal ongetwijfeld binnenkort bekend gemaakt gaan worden. Zoals het er nu uit gaat zien wordt het WK Feeder volgend jaar aan het Kanaal Gent Terneuzen gevist. Altijd leuk zo’n evenement in eigen land.
Terug

06-10-2014
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.evezet.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank