Team Maros Mix, Sjaak Laan in training

(Ronald Nannings) Over een paar weken staat het NK korpsen voor de deur, een kampioenschap waarbij je als winnend korps je rechtstreeks kunt plaatsen voor het wereldkampioenschap voor korpsen. Team Maros Mix Nederland komt uit voor en namens VNK Medemblik. Ze zijn het tweede team van VNK. Afgelopen weekend heeft Sjaak Laan zijn stoute schoenen aangetrokken om het Voorns Kanaal aan de tand te voelen. Sjaak had er al een keer eerder gevist, echter toen met een ander lokvoer en nooit een beet gekregen.

 

Sjaak besloot op geheel eigen wijze een aanpak te verzinnen voor dit water. Voorns vangen is leuk, maar de brasem geeft altijd de doorslag, zo was de gedachte van Sjaak. Hij dacht daarom eerst maar eens voorns te gaan vangen en daarna wat brasem. Van zijn vismaat had hij wat muggenlarven geleend, maar die zou hij toch niet nodig hebben. Met die muggenlarven vang je volgens zeggen bijna altijd baars, die rovertjes zijn er gek op.

Eenmaal baars op de stek, dan is er geen doorkomen aan voor de brasem. Een baars is nu eenmaal brutaal, bazig en eist zijn plek op. Een brasem houd vooral van rust, zodat deze het aas eens rustig kan bekijken. Wat blazen met de kieuwen, wat heen en weer zwemmen over de voerplek en kijken hoe dat aas zoal beweegt... En beweegt het goed, dan slurpt vriend brasem dit aas rustig naar binnen. Niets van dit alles voor de baars, alles wat naar beneden dwarrelt is van hem. Hoe en wat, het maakt niet uit, als het maar eetbaar is. In het water is de kleine baars een agressieve amokmaker, waardoor andere vissen liever weg blijven.

 

Sjaak besloot daarom met World Champion XXL Light Bream en roasted te gaan vissen. Roasted zorgt voor wat werking en de XXL Light Bream is een echte brasem en blieken topper. Eenmaal aan het kanaal gekomen, bleek Sjaak niet de enige te zijn. Diverse toppers, die meedoen met de topcompetitie dobbervissen van Sportvisserij Nederland, waren gekomen om er te trainen. Zou Sjaak tussen al dat vistechnisch geweld wel überhaupt beet gaan krijgen?

Hij besloot de tafel redelijk rijkelijk te gaan dekken, met dode maden, casters en hennep. Nu was de hoop gevestigd op de brasem, komen ze wel of komen ze niet? Voor hetzelfde geld vinden de brasems uit het Voorns Kanaal Maros Mix niks en dan was Sjaak écht de Sjaak. Na een bedenkelijk half uurtje, waarbij Sjaak vrijwel geen beet kreeg, besloot Sjaak de tactiek drastisch te wijzigen. Na deze wijziging ging Sjaak als de brandweer, de ene voorn, na de andere werd uit het kanaal getikt. Zo snel als de voorn was gekomen, zo snel was deze ook weer weg.   

Met een flinke worm aan de haak en een zwaardere dobber ging Sjaak voor het echte leunwerk. Na een broodje en een bak koffie, kreeg Sjaak een duidelijke opsteker, ééntje die hij onmogelijk kon missen. Een aanslag volgt, een zware vis trekt het elastiek er een flink stuk uit. Na een korte dril ligt er een mooie brasem van bijna twee kilo zijn schepnet. Na deze eerste brasem is kennelijk de hele brasem populatie wakker geworden, want bij zijn volgende inzet loopt de elastiek er gestaag uit. Een mooi exemplaar wordt wederom geland. Een lokale visser komt kijken, bij de andere vissers schijnt het niet zo wild te zijn. Alhoewel je dat natuurlijk nooit zeker weet.

Na 4 uurtjes besluit hij maar weer te stoppen, met een mooi netje vis, zo`n 10 kilo, rijdt Sjaak weer zeer tevreden naar huis. Zelfs een lange file kan hem niet meer deren, zijn training kan niet meer kapot. In elk geval konden de vissen uit het Voorns kanaal het Maros Mix wel waarderen. Het is te hopen dat de vangsten goed blijven, dan beleven alle NK deelnemers een prachtig evenement met een leuke visvangst. Hoewel je dat met het wedstrijdvissen natuurlijk nooit weet. Voor meer informatie www.friendsinfishing.nl . 

 Team Maros Mix Nederland
Ronald NanningsTerug

12-09-2014
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank