Bruns/Steuer winnen nachtkoppel SVH Hoogeveen.

 (G.  Bisschop) Afgelopen was het dan zo ver; de traditionele nachtkoppelwedstrijdvan SVH Hoogeveen stond weer op de agenda.  Er werd gevist van vrijdag 20.00 tot zaterdag 6.00 uur. Vooraf van de wedstrijd had Jan Epping mij gevraagd als ik zijn koppelmaat wou zijn die nacht. Heb dat dan ook aangenomen ,maar  er moeten wel wat aanpassingen gedaan worden voor de nacht (licht).


De auto was ingepakt en vrijdag om 17.30 stond in ik dan Oosterhesselen ,bij mijn koppelmaat. Het begon al niet goed ,want nog maar enkele kilometers stop.Jan had spullen vergeten die we die nacht nodig hadden. Hij terug en ik reed alvast naar de bestemming waar moest worden geloot.Daar moesten we toch even wachten tot dat alle deelnemers aanwezig waren .

Er waren dan ook 14 koppels aanwezig .Na dat S.Mol van de SVH zijn toespraak hield kon er geloot worden. De kaarten van de deelnemers werden geschud ,en op die volgorde werd er door de koppels geloot. We moesten dan ook even wachten voor dat we aan de beurt waren ,we keken elkaar al eens aan wat er waren al mooie NR  uit. Ik mocht loten van Jan , Nr 11 kwam er uit ,midden in het B Vak.

Bij de stek aangekomen keken wij elkaar eens aan en zeiden tegen elkaar hier hebben we toen ook gezeten .Met een goede vangt. Dus met volle moed werden de spullen uit de auto gehaald en neer gezet,inclusief de verlichting. Wij waren er klaar voor  om 20.00uur het signaal de wedstrijd was van start.De meeste gingen toch eerst voor de stok.Maar de feeder/picker lag dan ook klaar. Het liep niet erg lekker de eerste uren ,tot dat het dan duister werd .

De vis kwam een beetje op gang ,tegen de nacht hadden we dan ook een paar brasem,s .

Klokslag 12.00 uur moest er nog even gezongen worden ,mijn maat was jarig . Tegen 1.00 uur kwamen de buren al eens aanwippen en vragen hoe de stand van zaken was .Nou niet echt geweldig dus ,bij hun lag alles stil geen beet meer.Na wat overleg hebben wij de stekken dan ook weer op nieuw aangevoerd,met succes.

Jan ving enkele platten en ik zelf 1 en een dikke zeelt,het gewicht was weer mooi toegenomen. Toen het licht werd waren wij de beten dan ook kwijt ,alleen de baars was op de stek geariveerd. 6.00 uur het eindsignaal  de wedstrijd zat er op. Nou wat denk je ,zullen we genoeg hebben voor een prijs ? De vis werd geschat ,we wisten dat er niet al te best was gevangen. 10a 12 kilo schatten we ons gewicht,we zullen het zo weten .

Spullen opruimen en de weegploeg was er dan ook snel.De weegschaal sloeg uit op 12.150 gr ,nu maar kijken hoe het afloopt.Nadat alles gewogen was in het B Vak konden de prijsen worden opgemaakt .

Wij hadden ons vak gewonnen , jawel 33gr meer als nr 2.

Tevreden gingen wij dan ook weer huiswaards,en voor deze wedstrijd is dan ook voor herhaling vatbaar.

De uitslag

 

Vak A

1e    Bruns/Steuer                              23.450 gr

 

2e    L.Dijkema/R.v.Zwol                  13.056 gr

 

3e    J.Stoevelaar/R.Stoevelaar       6.749 gr

 

 

 

Vak B

 

1e  J.Epping/G.Bisschop                   12.150  gr

 

2e J.Vos/S.Mol                                     12.117  gr

 

3e A.Witte/H.Witte                            12.043  gr

  

G BisschopTerug

21-06-2014
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank