Sportvisserij ZWN organiseert Kampioenschap Vijvervissen

Het vissen op vijvers op met name karper en brasem wordt steeds populairder. Er komen steeds meer specifieke karpervijvers maar ook verenigingen richten zich met hun visvijver steeds meer op deze manier van vissen. Sportvisserij Zuidwest Nederland kan dan natuurlijk niet achterblijven en organiseert daarom dit jaar voor het eerst het Federatief Kampioenschap Vijvervissen.

Het Federatief Kampioenschap gaat plaatsvinden op zaterdag 25 oktober. In principe gaat er gevist worden op de visvijvers De Sprong en De Vossekuil. Dit is mogelijk omdat er in vakken gevist gaat worden. Federatief Kampioen Vijvervissen is uiteindelijk de vakwinnaar met het hoogste gewicht. Alle leden van aangesloten verenigingen kunnen zich opgeven.

Inschrijven moet altijd via de vereniging gebeuren en kan tot maandag 6 oktober. Het inschrijfgeld bedraagt € 15,- en de prijsverdeling zal 1:3 zijn. Bij opgave kan aangegeven worden welke vijver de voorkeur heeft. Sportvisserij Zuidwest Nederland behoudt zich echter het recht om hier vanaf te wijken. De vissers van een vereniging zullen wel op één vijver geplaatst worden. Er gaat gevist worden met de vaste hengel van maximaal 11,5 m.

Zowel De Sprong in Rijkevoort bij Boxmeer als De Vossekuil in Sint Oedenrode zijn vijvers die barstensvol vis zitten. Bij voldoende deelname zullen er twee vakken op De Sprong zijn en één op De Vossekuil. De Sprong is ca. 2 ha. groot en vooral erg diep. Om de vijver liggen 38 steigers en het visbestand bestaat vooral uit karper en kruiskarper maar zeelt en brasem zitten er ook. De Vossekuil is iets kleiner maar nog altijd zo’n 1,3 ha. Het visbestand bestaat vooral uit karper, erg veel karper.Terug

12-06-2014
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank