NK Dutch Carp Lakes van start.

Morgen is het zover. Op zaterdag 5 april gaat het NK Dutch Carp Lakes van start. Gevist gaat er worden door in totaal 15 deelnemende teams op 5 Commercial Lakes. Wie-o-wie pakt dit jaar deze zo prestigieuze titel? Veel teams zijn al in traning om het de winnaar van vorig jaar, Team Alain Goverde, dit jaar zo moeilijk mogelijk te maken.Het team, dat inmiddels door het leven gaat als het Voorhuis/Shimano Team, zal haar huid natuurlijk zo duur mogelijk proberen te verkopen. Zaterdag is het team te bewonderen op de Vossekuil waar het aan mag treden tegen team de Kool en Team Mondial F-Sensas. Wij zijn benieuwd wie er hier met de punten naar huis gaat. De vangsten zijn goed op de Vossekuil, dus laat de vis maar komen.

Op De Biesbosch mogen de mannen van Hengelsport Tiel, JD Floats/Kuijpers HS en DB Hengelsport team II aan de bak. Het visbestand op deze vijver bestaat uit dikke karpers en stevige steuren. Pak je zware spullen dus maar in als je naar deze vijver moet.Op de Huif in Lelystad gaan de teams van De Bliek, De Woldstek en Shimano Dynamite Baits in de slag om de winst. Team-to-Beat lijkt hier het Shimano Team. Eens kijken of de anderen er in slagen om dit team een pak slaag te geven. Veel concurrenten zouden dit niet vervelend vinden. De vijver is er in elk geval klaar voor. In Lelystad ligt een prachtig stukje water vol karpers.

Op de Kool zal het niet makkelijk zijn om aan de grote gewichten te komen. Licht vissen is het devies. De karpertjes zijn er nogal schuw en lastig met de stok te belagen. Loot je een goede stek dan zit je goed. Vergeet niet om een flinke bak maden en je katapult mee te nemen. Team de Huif, De Biesbosch en de Vossekuil mogen hier hun kunsten laten zien.Op ’t Mun zal het thuisvissende team ’t Mun nu toch eens moeten laten zien dat ze ook in staat zijn om een visje te vangen. Afgelopen jaar zat het voor de mannen niet echt mee. Dit jaar beginnen ze in elk geval goed op het thuiswater. Appeltje-eitje zou je zeggen.  Vervelend genoeg moeten ze aantreden tegen de teams van DB Hengelsport Pro Line en het team van Hengelsport v.d. Ven. Twee lastige noten om te kraken. Beide teams zullen het het team van ’t Mun natuurlijk zo lastig mogelijk maken. Dat kan nog wel eens flink wat strijd opleveren.Voor de deelnemers staat er in elk geval flink wat op het spel. Er zijn niet alleen punten te verdienen voor je team maar ook voor de individuele visser. De eerste 5 uit het individuele klassement krijgen ook punten bijgeschreven voor het Commercial Lakes Visser van het Jaar klassement.    

Als je nu morgen even niets te doen hebt, of gewoon bloednieuwsgierig bent naar hoe het er nu aan toe gaat op zo’n Commercial Lake, stap dan eens in je auto en ga eens een kijkje nemen bij 1 van de vijvers.  

Gijs NederlofTerug

04-04-2014
http://www.garbolino.fr
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.jvbaits.nl
blank