Studenten Deltion maken filtersysteem voor De Groene Welle

Twee studenten van de mbo-opleiding Mechatronica van het Deltion hebben in opdracht van de mbo-opleiding Sportvisserij en Aquacultuur van De Groene Welle een filtersysteem voor een viskweek systeem gemaakt. Maandag 31 maart wordt het systeem officieel onthuld door de directie van De Groene Welle en het Deltion College.

Binnen de opleiding Mechatronica wordt veel gewerkt aan de hand van projecten. Daarbij worden regelmatig opdrachten uitgevoerd voor interne en externe opdrachtgevers. Zo ook de opdracht van De Groene Welle. De onderwijsinstelling was op zoek naar een filtersysteem voor een viskweek systeem voor de opleiding Sportvisserij en Aquacultuur. ‘We wisten precies wat we nodig hadden, maar hebben niet de technische kennis in huis om het systeem te maken. Via via zijn we terecht gekomen bij de opleiding Mechatronica van het Deltion College’, aldus Thijs Rutters en Bertus Boer van De Groene Welle.

De studenten van de opleiding Mechatronica kregen een half jaar de tijd om een systeem te ontwerpen, produceren en installeren. Daarnaast waren ze verantwoordelijk voor het beheersen van de kosten, het bestellen van de benodigde materialen en de communicatie met de opdrachtgever. Ze hebben een systeem bedacht wat werkt als een trommelfilter. Bij een trommelfilter worden de vaste deeltjes uit het water gefilterd. Bij het systeem van De Groene Welle zakt het waterpeil, zodra het filter verstopt is. Vervolgens wordt het vuil automatisch afgevoerd middels een gootje en opgevangen voor hergebruik. 

Het filtersysteem wordt door De Groene Welle naar volle tevredenheid gebruikt bij de opleiding Sportvisserij en Aquacultuur. In deze opleiding komt onder meer het kweken van vis aan de orde en hierbij speelt waterbeheer en -kwaliteit een belangrijke rol.

Maandag 31 maart wordt het filtersysteem officieel in gebruik genomen. Op deze dag zijn de studenten en leraren van De Groene Welle en het Deltion College aanwezig om het systeem te demonstreren. Het systeem wordt onthuld door Frida Hengeveld, voorzitter College van Bestuur De Groene Welle en Gert Wagenvoort, opleidingsmanager Techniek Deltion College.

De samenwerking tussen het Deltion College en De Groene Welle krijgt een vervolg. Twee nieuwe studenten zijn momenteel bezig met het ontwikkelen van een automatisch voedersysteem voor de vissen van De Groene Welle.

 Terug

28-03-2014
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.evezet.nl
blank