Willem Raven wint Vriezermarktconcours 2013

De zaterdag na de derde dinsdag in oktober is traditiegetrouw de dag voor de Vriezermarktconcours. Dit jaar in een nieuwe opzet met twee vrije hengelvakken en één vaste stokvak. Elk vak kan maximaal 30 deelnemers bevatten en hiermee was het aantal beperkt tot 90 vissers.

Na de loting in café Centraal te Tynaarlo, waar de koffie weer heerlijk smaakte, konden de deelnemers na een Petri-heil hun stek aan het Noord Willemskanaal opzoeken. Tussen de Taarlosebrug en de Oudemolensebrug was het vaste stokvak uitgezet, geflankeerd door de beide vrije hengelvakken. Daar het ging om de Vriezermarktconcours, werd als eerbetoon hieraan het laagste nummer zo dicht mogelijk naar het dorp uitgezet.

Klokslag 09.00 uur klonk het startsignaal wat tevens het teken was om en masse de voerballen over het water te zien vliegen. De vrije hengelaars kozen vooral voor de feeder en de voerkorfen vonden hun weg naar met name de overzijde.

Sommigen zaten direct op de vis, terwijl bij anderen hun geduld op de proef werd gesteld. De grote hoeveelheid kromme toppen bleef helaas dan ook uit. Wel hadden de hengelaars met de dobber regelmatig opstekers en zo nu en dan kon een leuke bliek of brasempje in spé in het schepnet gevangen worden. Zo halverwege de wedstrijd waren er dan ook goede berichten over de vangsten in het vaste stokgedeelte.

Met nog een uur te gaan, was het Willem Raven die op stek 33 de bliekjes en voorn op de plek kreeg en in het laatste half uur was het inzetten en ophalen. Al met al had de weegploeg er een goede dobber aan, met een gewicht van bijna 5 kilo (mag het een onsje minder zijn) kon Willem dan ook terugkijken op een zeer geslaagde ochtend. Begonnen met wind in de rug, een temperatuur van rond de 15 graden en een prima vangst in het laatste uur.

De andere vangsten per vak werden in het café bekend gemaakt, waarbij eerst de pouleprijzen bekend werden gemaakt. Helaas kwam niet iedereen terug, waardoor een pouleprijs werd gewonnen door de derde in het vak en een andere poule terug werd gegeven naar de organisatie.

Hierna werd het tijd om de winnaars bekend te maken en op zijn geheel eigen stijl deed de spreekstalmeester van vandaag de uitreiking, waarbij de deelnemers nogmaals voor hun inzet en aanwezigheid werd bedankt.

Zoals in bovenstaande duidelijk is gemaakt, werd overall winnaar de heer Willem Raven met een vangst van 4900 gram, de vakken met de vrije hengel werden gewonnen door H. Hofstra (3800 gram in vak A) en de heer L. Pander in het C-vak (3820 gram). Voor de overige uitslagen kan gekeken worden op de site van hsv tynaarlo-vries.

 Terug

23-10-2013
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank